Dahab dag 3

Sista dagen i Dahab påbörjades med ytterligare en frukost på Yalla bar som ligger på stranden. Och även nu beställde in varsin kontinental frukost som enligt menyn och gårdagens erfarenhet ska innehålla stekt ägg, fruktsallad, yoghurt, toast, marmelad, honung, färskost och smör. Till detta beställde jag en mangojuice och min pojkvän en bananlassie. När frukosten kom in utan någon yoghurt och lassin visade sig vara ljummen mjölk med lite banankross, så började vi ana att yohurten var slut. Så vi förklarade situationen och skickade tillbaka lassin till köket. Kyparens sa att de hade skickat iväg någon att köpa yoghurt och med detta svar kände vi oss rätt lugna. Och efter ett tag fick vi mycket riktigt varsin yoghurt och en ny lassie. Härligt tänkte vi men problemet kvarstod. Lassin var gjord på ljummen mjölk och inte kall yoghurt. Ytterligare en gång fick vi vinka till oss kyparen som bedyrade att det var yoghurt i fast det så uppenbart inte var det. Och nu blev jag rätt trött och irriterad på situationen. Hur kan man servera en lassie på mjölk utan att blinka? Och hur kan man säga att den nu innehåller yoghurt när det är samma gamla ljumna dryck som serveras för andra gången. Och eftersom vi drack en mangolassie på samma ställe dagen innan, så vet vi att de vet hur en sådan ska göras. Dessutom glömde de vår tebeställnig. Men det går inte att vara irriterad i Dahab, omgivningarna är så vackra.


Den färskpressade Mangojuicen var dock perfekt.


Kite- och vindsurfarna hoppade och hade sig.


De små fiskebåtarna guppade.


Röda havet och bergen.


Palmen var tydligare viktigare än vår hotellbalkong.

Efter en härlig dag med snorkling, bad och häng med den svenska tjejen så tog vi ett dopp i hotellets pool och gick och åt en tidig middag för att hinna med 19.30 bussen.


Sista middagen.


Hästar.


I Sverige har vi inga isbjörnar på gatorna, men i Dahab har de kameler som strosar fritt och äter sopor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0