Kairo 7.5

Seriöst, vilken av de uppenbart muslimska männen som hänger på vår gata har "I wish you a merry Christmas" som ringsignal? I ocktober dessutom? Är det Killinggänget-ironi?

Visste ni förretsen att det är olagligt för ett ogift egyptiskt par att bo ihop? Man måste alltså vara gifta för att få leva tillsammans. Du får inte ens ta in på hotell utan att kunna visa upp officiella papper på att ni är gifta. Detta gäller självklart inte utlänningar, men så fort den ena parten i förhållandet är egyptisk medborgare gäller denna lag. Jag skulle gärna vilja veta hur de motiverar detta år 2008.

Kommentarer
Postat av: Marianne

Hahaha, det är som när vi var och tittade i Istanbul första gången och hörde "Helan går, sjung hoppfallerallan lallanlej, Helan går ..." som ringsignal på färjan! Verkligen passande för en muslim ...



Jo, jag känner till den där lagen. De har i alla fall börjat förbättra lagar här när det gäller kvinnor och barn. Skrev om det för ett tag sedan. Men det är långt kvar till någonting som vi skulle tycka var rätt och bra.



Vi ses i morgon! KUL!

2008-10-13 @ 21:56:01
URL: http://nyaaventyr.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0