Från skor till skor



Jag är trött, men vill göra något ikväll, jag har ju nya skor.

Igår somnade jag och B nästan i soffan, så tyvärr blev det ingen konsert. Ville verkligen gå, men det gick liksom inte. Jag var fastklistrad. Men jag hade roligt ändå, B är en bra vän.

Idag har jag och min pojkvän åkt Bredäng tur och retur. För att flytta en bil. Kändes inte helt ok. Nu har jag vaknat från ett kärleksmöte med soffan. Det är helt oöverträffat att ligga och sova en helgeftermiddag medan min pojkvän rytmiskt skriver på datorn i rummet brevid.

Vaxpropp, nej förlåt, skor



Okey, tänka utanför lådan och allt det där... men det här var de gräsligaste skorna jag någonsin har sett! Vad tänkte Alexander McQueen på? De är dessutom skrämmande lika Alex Schulmans vaxpropp.

Please


Eller det där var kanske för taskigt? Nu fick jag dåligt samvete.

Vilken jäkla dag, sprängande huvudvärk (ja, jag drack bara två svaga drinkar igår) och tomt på kontoret. Det blir lite konstigt när nära hälften av personalen har halvdag (men tar heldag) och andra halvan måste sitta och uggla. Kontoret går minst sagt på halvfart idag och jag önskar (för första gången sedan jag började här) att jag kunde få åka hem och gulla med Molly och ta hand om min huvudvärk istället. Please.

On the bright side så är jag jäkligt nöjd med mina nya stövletter. Det är bekväma men ser obekväma ut. Ren och skär perfektion med andra ord.

På epok



Rastade hunden igår kväll och gick sen iväg på vuxenkalas (d v s Molly var inte bjuden). Två drinkar i goda vänners lag på restaurang Epok på Humlegårdsgatan. Att inte fler har hittat dit är ett mysterium i klass med livets mening.

Julia Rössel live

Vissa har ju halvdag imorgon, men icke jag. Så jag får snällt jobba till fem innan jag kan cykla för att hämta Molly på dagis, nej jag menar hos mormor. Sen kommer B över för en lägenhetsinspektion och lite vin eller något liknanande innan vi ska dra iväg på en konsert. Jajamensan, konsert imorgon igen. De duggar tydligen tätt nuförtiden. Inte mer än rätt kan jag tycka eftersom det känns som hundra år sedan jag hörde musik spelas live. Livemusik ska inte underskattas. Därför (och av fler anledningar så klart) går jag på konsert imorgon. Jepp. De andra anledningarna är:

1) morgondagens artist är superbegåvad
2) det jag hört av hennes musik har varit underbart
3) hon är snygg att titta på
4) släktbandet spelar väl också en viss roll

Sådär då har vi avhandlat det! Frågor på det?

Det finns inte nog ord för att beskriva henne



Vet ni vem som bor hos oss från och med just precis nu och fram till måndag? Jo, det är väldens bästa och mest egensinniga hund, nämligen Molly. Hon är vad man skulle kunna kalla ett original. Det är hon verkligen. Snäll men definitivt med en egen vilja. Hon vet vad hon vill, den där Molly, hon tvekar aldrig. Och hon gör det väldigt tydligt vad hon egentligen vill.

Just nu ligger hon och slickar sig runt munnen efter lite kvällsgodis och jag kan sätta min högra hand på att hon snart kommer komma och krafsa mig på benet för att säga att hon vill gå ut. Då är det bara att lyda. Mollys ord är lag.

Dagens lunch

Mitt liv består av idel härliga luncher. Kanske inte helt sant, men de senaste dagarna har varit väldigt bra i det hänseendet. Idag åt jag en perfekt lunch med pojkvän och svärmor på ett kafé i hörnan Skeppargatan/Storgatan. Vet tyvärr inte vad det heter, men bra var det. Och man behövde inte trängas, så är du i trakterna kring Östermalmstorg vid lunchtid så kan jag rekommendera att gå dit.

Det var allt jag ville säga. Vi hörs senare.


Så ska en onsdag spenderas




Efter en alltför lyckad shoppingrunda (taights, stövletter och klänning) promenerade vi Regeringsgatan bort till Restaurang DeVille på Roslagsgatan. Där åt vi en fantastiskt god middag, ja, jag blev riktigt positivt överraskad. Jag har gått förbi där tusentals gånger, men aldrig riktigt lockats av det jag sett (kanske har jag inte lyckats koppla bort att det för längesedan låg en restaurang där med helt osammanhängande inredning). Men DeVille visade sig vara en mysig resturang med bra mat och trevlig service. Kan rekommenderas varmt. Sa jag förresten att jag blev bjuden på lunch på Spring igår också? Det blev jag i alla fall och det är ju bara att konstatera, Spring serverar helt fantastiska fiskrätter. Luncha där om ni har vägarna förbi Garnisonen någon dag.
 


Eftermiddagen åkte vi raka vägen till Göta Källare för att titta och lyssna på Dom Dummaste, men det ver ni ju redan. Hur som helst vill jag passa på att ännu en gång skríva hur bra konserten var, för det var den. Jag visste inte direkt vad jag hade att vänta mig. Det visade sig vara rätt melodiösa låtar, svängigt och härligt. Bra. Sen blev det raka vägen hem i en taxi och totaldäcka.

Dagens bajsmacka, som man så fint kan uttrycka det, var att jag hade lämnat cykeln utanför restaurangen så jag var tvungen att gå upp en kvart tidigare för att promenera dit. Tänk om en cykel kunde vara lika portabel som ett busskort... 


Dagens konsert

0-655db6d8769e3811befdebff3678934e.png


Dom dummaste var grymma, men det syns väl på bilden? Nu är jag dödstrött, så rapport från kvällen kommer imorgon (ja, eller senare idag för att vara korrekt).


Dom dummaste


Dom dummaste, anno 1980.

Ikväll tror jag blir en bra kväll. Om det blir som planerat (vilket det i och för sig sällan blir) så kommer kvällen se ut som följer. Först kort vända på stan (behöver taights, dessutom "behöver" jag en massa annat), sen middag på DeVille för att fira lite och sist men inte minst konsert, Dom Dummaste på Göta Källare. Visst blir det bra?

Déficit



Igår hyrde vi Déficit med Gael Garcia Bernal i huvudrollen och som regissör. Och jag vet inte ens vad jag ska skriva, den berörde mig inte alls. Brist på sympati eller identifikation kanske. Kortfattat handlar filmen om överklassonen Cristobal (Garcia Bernal) och hans kompisar som har en fest som spårar ur samt dynamiken mellan övrklasskidsen och tjänstefolket. Enda behållningen var att inse att brats gör, säger och framförallt dansar likadant oavsett om det handlar om medelålders män på Stureplan eller mexikanska ungdomar.

Från världens bästa pojkvän



Mat igår och blommor idag... vad har hänt?

Ja, han är väl bäst bara liksom. Jag får väl vänja mig. Om det går.

Nu ska vi gå och hyra film!

Händig som få



Här kommer äntligen bildbeviset på min händighet vad gäller garderobsmålning. Vad tycks? Själv är jag mäkta stolt. Det måste jag vara, annars kommer jag liksom aldrig göra något sådant igen. Så funkar det.

Kontorsråtta



Idag har jag faktiskt haft en del att göra på jobbet och det har känts helt fantastiskt. Faktiskt. Och, och jag köpte en sidenblus på lunchen. Min kompis C köper i princip bara kläder i siden så jag har kanske blivit inspirerad av henne. Hur som helst är den fin och blå. Ska nog ha den på mig imorgon redan. Vad mer? Nä, jag vet inte. Inget mer tror jag.

Today

Min kille lagade så god chili con carne att jag sprang en mil i ren glädje. På riktigt.

Det är lättare att gå framlänges

Jag är inte rädd för svininfluensan. Jag har ingen anledning. Vad jag däremot är rädd för är att bara kunna gå baklänges. Hjälp, minst sagt. Nä, om det kan bli en biverkning av vaccinet så tar jag hellre tio svininfluensor.

Dalí Dalí med Francesco Vezzoli

 



Av B fick min mamma en heldag på Moderna Museet i 60-årspresent. Så vi åt supergod lunch i museets restaurang och gick sedan på visningen av Dalí-utställningen. Går det att spendera en söndag på bättre sätt? Tror inte det. För er som inte redan har sett utställningen så rekommenderar jag starkt att gå nästa söndag (visning klockan tre och fyra).


4 + 4

Idag har jag och min pojkvän varit tillsammans i fyra år och fyra månader. Och ja, man måste fira varje månad. Och ja, jag påminde honom igår men jag är ändå orolig att han ska glömma bort.

Sammanfattning

Nu har jag verkligen negligerat den här bloggen, jag vet. Det är absolut inte bra. Jag har varit för slapp helt enkelt. Jag hoppas ni förlåter mig, för nu är jag här i alla fall. Det som har håll mig upptagen sedan jag skrev sist är följande;


Direkt efter jobbet i fredags åkte jag och min pojkvän till IKEA. Jag var sjukt stressad eftersom vi ville ha två likadana byråer, som det enligt IKEAs hemsida bara fanns tre kvar av. Stress, stress. Men vi fick våra byråer, ett litet sidobord, påslakan och lite smågrejer. När vi sent om sider kom hem från IKEA, trötta och griniga, startade vi någon slags vansinnig monteringsverkstad hemma. När jag hade monterat en halv byrå bröt jag ihop och min pojkvän fick ta över. Men efter lite tv och choklad fick jag nya krafter och monterade sidobordet. Och nu är vi stolta ägare till två babyrosa byråer och ett knallgult sidobord... Ja, jag hör era nervösa skratt. Vardagsrummet är helt förändrat, det fick en helt annan karaktär. Det blev väldigt mycket... färg.

IKEA-inköpen ledde såklart till nya. För vi var ju tvunga att byta ut de rosa plädarna (det blev alldelses för mycket rosa) och köpa en ny grå pläd. Och den rosa liljan som stod i fönstret funkade inte heller längre. Men jag tror faktiskt det blev rätt bra. Har inte riktigt bestämt mig ännu, det är ovant att bo i ett så färgglatt rum, men jag tror jag gillar det. Så igår morse gick jag och O och köpte pläd och en sittdyna innan vi gick till Vurma för lunchdejt med B och S. Det var längesedan jag träffade dem och vi hade supertrevligt så jag gick därifrån med en härlig känsla i magen. Så ska det kännas när man träffat vänner.

Sen bar det hem för lite dammsugning o s v innan våra middagsgäster M och K kom. Det var vår första uppstyrda middag sedan vi flyttade hit och eftersom ingen blev matförgiftad eller liknande så hoppas jag det blir fler. Efter en väldigt trevlig middag kom E förbi, musiken höjdes och helt plötsligt var det hög tid att åka till festen hemma hos K och I. Mycket initialer, jag vet. Förlåt. Jag tycker det är lika störigt som ni, men jag vet inte om alla dessa personer vill figurera med namn i en blogg. Jag förstår dem, men jag förstår också att det blir lite irriterande som läsare. Men, men. Var var jag? Jo, vi tog en taxi till festen men jag blev tyvärr inte särskilt långvarig där.

Och nu sitter jag i soffan, har ont i nacken, magen och huvudet och tröstar mig själv med bloggen och gårdagens gino. Ja, det var väl det.


Dilemma

Det blev en riktigt mysig kväll igår och tur var väl det för dagen var lite väl trist. Efter jobbet hämtade jag Molly, som snällt sprang ner för trapporna när jag berättade att vi skulle träffa O. Jag tror hon är lite kär i honom, men jag förstår henne för det är ju jag med. Efter middag med vin (ja, jag behövde det trots att det bara var torsdag), ett misslyckat försök att msn:a med Kajsa (som bor i London) och målning av garderoben för tredje gången så gick jag, O och Molly för att hjälpa pappa bära ved till bilen. Han ska åka ner till Skåne i en vecka och jag önskar verkligen att jag hade kunnat följa med. Sitta framför brasan och läsa en bok och helt ignorera det gråa vädret. Men, men.

Efter jobbet åker jag och min pojkvän till IKEA och jag, mitt nöt, tänkte inte alls och tog cykeln till jobbet... Jag vet liksom inte om jag vågar lämna den här hela helgen. Men det är inte så lockande att åka hit imorgon bara för att cykla hem den. Dilemma, eller hur?

Är det okey?



Det är bokstavligen helt dödstyst här på jobbet. Alla säljarna är i Berlin så det nära nog ekar i lokalerna. Illa. Känns som sent fredag eftermiddag, men det är ju bara torsdag. Nu vill jag att arbetsdagen ska vara slut så jag får cykla och hämta Molly, prata med Kajsa, måla garderoben och mysa med min pojkvän. Det vill jag göra. Är det okey att känna att detta var den gråaste dagen i mannaminne?

Onsdag kväll



Har gjort en fruksallad för första gången sedan urminnes tider. Sitter och äter den i skrivande stund. Inte tokigt alls, inte tokigt alls faktiskt. Min pojkvän misslyckades med att göra chokladpudding för andra kvällen i rad, så han är lite besviken, men han hittade lite glass i frysen så det går ingen nöd på honom.

Fast färgen täckte inte i garderoben efter andra strykningen heller, så projektet är fortfarande inte avslutat. Men jag kom fram till att det liksom är bättre att göra det ordentligt nu när jag väl har tagit mig i kragen och börjat måla. Annars kommer jag ju störa mig på hur det ser ut i garderoben även fortsättningsvis.

Funderar på en svennig IKEA-utflykt på fredag kväll. Funderar mycket.

Veckans bästa lunch



B hade gjort en riktig Anna-lunch. Räksallad med avokado, mango, kronärtskockor, oliver, balsamvinäger osv. Så otroligt gott var det. Man kan säga att jag blev riktigt bortskämd, både med mat och sällskap! Sen tackade jag nej till tårta efter maten för jag var så proppmätt, vilket var synd för det var en riktigt god tårta (jag åt den nämligen i söndags, ja ni ser den ju längre ner här i bloggen). Men sen när jag kom tillbaka till jobbet hade jag fått ett mejl om att M har fyllt år och därför bjuder på tårta klockan tre! Så då missar jag inte tårta idag men hinner smälta maten, vilken perfekt kompromiss det blev! Ibland har man flyt.

Lite fix i alla fall

Hallå, hur duktig var inte jag igår?! På väg hem efter jobbet köpte jag färg, pensel, roller och maskeringstejp och direkt efter middagen (som jag lagade by the way) så började jag måla garderoben i hallen. Efter andra strykningen, som jag hoppas jag hinner med ikväll, så kommer garderoben vara skinande vit inuti istället för brundaskig masonit. Återkommer med bildbevis. Jag har stört mig på det sedan vi flyttade in för snart fyra månader sedan så det är så skönt att äntligen ha tagit tag i det.

Vad gjorde jag mer igår? Jo, jag hann med ett kort besök hos pappa för att inspektera och mäta en hylla som vi eventuellt vill sätta upp i vårt vardagsrum. Måste fundera lite på det, den kanske är i kortaste laget.

Idag ser jag fram mot att cykla hem till B och äta lunch med henne!

20e oktober 2008

Vet ni vad jag gjorde för exakt ett år sedan? Det kan jag berätta (en av fördelarna med att skriva en blogg är att man när som helst kan gå tillbaka och se vad man har haft för sig). Den 20e oktober 2008 bodde jag med min pojkvän i Kairo och min mamma, syster och B var på besök. Vi åkte till marknaden Khan al-Khalili och shoppade lite. Sedan åkte vi vidare till Al Azhar Park för en härlig promenad och lunch. Vi åt middag på restaurang Mezzeluna och avslutade kvällen med Idol, te och kakor.







Jag är inne i en period där jag saknar Kairo väldigt mycket. Kanske beror det på vädret här i Stockholm. Eller på de vänner vi fick under Kairo-vistelsen. Eller så beror det på att Kairo är en så härlig stad. Eller kombinationen.

Fixardag?



Jag har absolut inget att skriva idag, men jag gör tydligen det i alla fall. Eftersom det har stått mer eller mindre still på jobbet idag så är jag sugen på en mer produktiv kväll. Jag har tänkt mig att jag ska laga middag, gå till pappa och kolla en grej och ja... nått mer. Inga måsten direkt, men vad jag känner starkt just nu är att jag vill bli klar hemma (ja, så klar man kan bli då vill säga). Jag vill få upp de sista bokhyllorna, hitta en möbel som funkar för tv och förvaring samt sätta upp de sista tavlorna. Börjar känna mig lite otålig när det inte händer så mycket hemma. Och jag vill måla i garderoben i hallen och i köksskåpen. Undra om vi har någon roller hemma? Kanske, kanske blir det en fixardag idag. Eller imorgon. Eller i övermorgon. Ja, ni behöver ju inte undra varför inget har hänt i lägenheten sedan inflyttningsfesten.

Och de ler ju aldrig



Ni måste inte hålla med mig, men finns det inte väldigt många tjejer (och säkert killar med för den delen, men detta inlägg ägnas åt tjejerna) som liksom aldrig är nöjda? Jag har känta, varit bekant med och stött på så många tjejer som på något vänster aldrig tycker att verkligheten är bra nog. Ingen kille är bra nog och framförallt ingen pojkvän, inget boende är fint nog, inget jobb verkar stimulera dem, inga kläder duger riktigt, de rynkar på näsan inför all mat och inget väder är bra. Ett ständigt missnöje och dräpande kommentarer om det mesta på löpande band.

Att se sådana tjejer ger blandade känslor. Jag blir på en och samma gång provocerad, tycker synd om dem och känner mig undrande. Är det bara en fasad eller är de så missnöjda med verkligheten? Och sitter de så högt på sina hästar att inget är fint och bra nog åt dem? Ja, ni märker säkert att jag är ambivalent.

Kusligt

 

Kollade in på Style by Kling och såg att hon precis hade lagt upp ett inlägg om hennes senaste köp. Så här skriver hon bland annat "Har varit lite sugen på en hatt ett längre tag och igår slog jag till på en inne på Beyond Retro för 240 kronor". Spooky eller hur? Min hatt kanske har lite längre bretten, men i övrigt är de slående lika. Och båda alltså från Beyond Retro. Vill bara poängtera att mitt inlägg publicerades i lördags. Och min hatt köptes i lördags inte i söndags. Så det så. Rätt ska vara rätt och man är hellre först än sist och så vidare och så vidare.


Standardinlägg

Fick en smärre chock när jag kom utanför dörren imorse med cykelnycklarna i högsta hugg och det spöregnade! Inte kul. Så jag sprang till busshållplatsen istället (fast jag hann bli så pass blöt att jag nästan lika gärna kunnat cykla).



Men hurrni, det är ny vecka... ska man kanske vara lite exalterad över detta? Många bloggare skriver ju alltid någon mening eller två på måndagar om att det är så härligt med en ny, fräsch vecka. Nya möjligheter, ny energi och så vidare. Är det bara jag som blivit gnällig, eller är detta ganska avskyvärt? Jag menar, känner de verkligen så varje måndag? Vem försöker de övertyga? Och vem tusan har lust att läsa om det? Inte för att jag är bitter på måndagar, jag gillar mitt jobb, men jag tror inte man får vara så käck. Eller? Vad tycker ni egentligen? Har det inte blivit någon typ av standardinlägg på alla bloggar på måndagar? Fast det kanske är vad alla vill höra en regnig måndag, vad vet jag?

Födelsedagslunch X2



Först gick vi alltså hem till mamma för att hälsa på mina kusiner, morbror och hans fru. De var i Stockholm med anledning av M:s 60-årsdag. Det var jättekul att se dem men eftersom vi hade en annan födelsedagslunch som väntade så blev det inte mycket mer än ett hej och hejdå. Sen åkte vi till min pojkväns mamma där C:s 25-årsdag skulle firas. Det blev fisksoppa, vitt vin och kaffe och tårta. Och många skratt.

Nu vill jag bara sitta i soffan resten av kvällen och så tror jag det kommer bli också.

2:an är bäst



Vad gjorde ni igår? Jag och min pojkvän mötte upp N och hennes kompisar på Reisen. Vi hade riktigt kul. Och varför har jag inte varit där mer? Trevligt, inte för ung publik och fantastiska drinkar. Dessutom går ju 2:an precis utanför. 2:an är bäst. Man kan säga att 2:an är min bästa vän så fort temperaturen har gått under 10 grader.

Nu ska jag bada. Jag tror det är bra mot... mot några drinkar för mycket. Sen snabbvisit hos mamma för att krama om min släkt från Lund, sen tar vi 2:an (yes box) hem till B för födelsedagslunch och sen antagligen hem och däcka.

Alla 90-tals klassiker på repeat



Fan, jag har en volymnazi här hemma. Vad gör man? Man måste ju lyssna på musik högt. Det finns bara ett undantag och det är om man äter, på den punkten är det jag som är en volymnazi.

Ville bara säga det.

...



Spontanköpte en lilja. Väldigt nöjd.

Boyzone



Det blev en shoppinglördag lite ofrivilligt. Det regnade när vi klev utanför dörren så varken jag eller min pojkvän var särskilt sugna på en långpromenad. Och eftersom jag ändå hade fått för mig att lämna tillbaka en kappa jag köpt så blev det en kort promenad längs Drottninggatan istället. Väl framme beslutade jag mig för att behålla kappan, köpte en tröja och efter lunch när vi svängde förbi Beyond Retro så var jag bara tvungen att köpa hatten också. Jag har ju velat ha en svart hatt rätt länge, men aldrig hittat den perfekta, men den här tror jag är som jag vill ha den. Nu fattas väl bara de där herrfinskorna som alla tjejer springer omkring med nuförtiden... Nä, inte riktigt min stil, hellre ett par skyhöga klackar till detta. Eller så är det baguetten som saknas?

Inne på Åhléns Odenplan stötte vi ihop med mamma och Molly, så vi fick fint sällskap hela vägen hem. Men nu sitter vi i soffan här hemma, dricker té och kaffe och äter choklad. Tycker ni inte att det här vädret gör en väldigt trött? Eller så är det bara nått fel på mig.

They don´t really care about us



Det är ju uttjatat men Michael Jackson var ett geni. Glöm ej att alla hans låtar MÅSTE spelas på hög volym. Stylingen i den här videon är förövrigt helt underbar, men han kunde ju det här med kläder också.

Dagens utförsäljning



fort. Mycket roligare än att försöka hitta halvnödvändiga arbetsuppgifter. Nu ska jag cykla iväg till Velour-utfärsäljningen, känner mig visserligen lite tveksam till om jag kommer hitta något värt att lägga pengarna på (det har alltid känts som Velour varit starkare på herrsidan än damsidan) men det är alltid kul att titta. Tycker jag. Sen ska jag hem och däcka, är så fruktansvärt trött idag. Känner mig ur balans och en lugn helg med min pojkvän behöver jag verkligen. Vad ska ni göra?

Je suis

24052454b061d46ba6ef01bf0c7050aa.png


Nu är vi på Glenn Miller och lyssnar på Je suis, men tyvärr blir det inga bilder medan bandet spelar för SR spelar in och mobiler stör. Slarvig som jag är glömde jag såklart kameran (det hade i och för sig varit okey om det inte vore för att min mobilkamera tar urusla bilder när det är lite mörkt). Man känner sig som överkörd av en ångvält av att lyssna på Je suis jazz, både på gott och på ont. Mest på gott. Och det var gott (nu pratar jag om maten). Trött och lite förvirrad är jag.


Tonight

Nu har jag lunchrast. En helt vanlig dag på jobbet antar jag, så det finns inte mycket att skriva om det. Men efter jobbet ska jag, min pojkvän och hans mamma äta middag på Glenn Miller och sedan se ett band (de känner frontfiguren). Det ska bli roligt, jag tar bilder så får ni uppleva det lite också!

Mirrors



Jag har fått hela två besök på jobbet idag. Först kom pappa på spontanvisit på eftermiddagen, drack en espresso och fick en karamell (eller två). Sen kom mig pojkvän och hämtade upp mig när jag slutade för att promenera (försökte skjutsa O på cykeln men det gick sådär...) till Galleri Niklas Belenius på Ulrikagatan. Där visades en fotoutställning av Miriam Bäckström, "Mirrors". Utställningen bestod av fotografier i breda, runda glasramar och föreställde bland andra Rebecka Hemse (se bilden ovan).

Sedan var det dax för min pojkvän att skjutsa mig på cykeln och det gick mycket bättre. Vi kom enda till Odengatan innan jag nästan fått kramp i magmusklerna av att sitta i den där konstiga ställningen på pakethållaren. Sen hann vi inte långt innan jag hade tjatat med mig min pojkvän in i en second hand-butik. Hittade en klänning såklart. Som behöver bli kortare såklart.

Vi kan leva utan tillväxt



Läs den här essän som publicerades i DN idag. Otroligt intressant och klok. Det är sällan jag ger mig tid att läsa essäerna, men de brukar vara väldigt tänkvärda. Ska försöka påminna mig själv om att göra det oftare.

Nu står lunch på schemat.

Om det ändå måste snöa så vill jag ha jul

0-7a8d784af1e8ac3b12aa931f06d81c40.png


Vet inte om det syns att det snöar på den här bilden jag just tog med mobilkameran, men det gör det!



Det kanske syns bättre på denna bild, tagen med min pojkväns kamera.


Restaurangtips

Min kära kusin bad mig om restaurangtips här i Stockholm. Och eftersom jag ändå bemödade mig om att skriva ihop mina sex bästa tips så kan jag lika gärna dela med mig av dem till er också.

 

Linguini på Frejgatan (om man vill äta på en enkel och mysig italiensk kvarterskrog och inte ruinera sig)

Sjögräs på Timmermansgatn (extremt god mat i opretentiös och trevlig lokal, dyrare än Linguini men en riktig smakupplevelse)

Den gamle och havet på Tulegatan (om man gillarfisk och skaldjur på italienskt vis. Dyr, fin restaurang som är perfekt om man vill fira något)

Il tempo på Högbergsgatan (om man vill äta på en pålitlig italiensk krog på söder. Carpaccion är grym)

Carl Michael på Djurgården (härlig lokal och läge samt intressanta, nyskapande rätter. Proffsig service)

Döden i grytan på Norrtullsgatan (ännu en italiensk restaurang med supergod pasta, rejäla portioner och trevlig personal)

Listan skulle kunna göra mycket längre, men just den här listan fokuserar på prisvärda restauranger som jag gärna går till igen. Känns dock som jag glömt någon...


Att vara en "liten" familj



Tisdag har tydligen blivit träningsdag, så det gjorde jag efter jobbet. Sprang, sprang, sprang. Sen betalade jag räkningar. Otroligt rolig sysselsättning. Fast jag och mina/våra räkningar är ganska bra vänner. Vi kommer oftast överens (förrutom när det idag hade kommit en betalningspåminnelse på en faktura från Bredbandsbolaget som jag aldrig hade fått). Skönt med få utgifter när man har små inkomster. Jag har fått hedersuppdraget att hålla koll på och betala alla räkningar i vår "lilla" familj (min pojkvän har efter mycket om och men gett mig klartecken att kalla oss en familj om jag konsekvent använder "lilla" som prefix). Jaha, då hade jag väl inte mycket mer att skriva.

Om vi inte hörs innan dess; sov gott och på återseende.

"Absoluta korva!"

Jag älskar att min pappas mejl kan bestå av dessa två ord med tillhörande utropstecken. Min pappa är bäst. Nä försök inte, MIN pappa är bäst.  

Alice i Underlandet



 

 

Blir man inte helt förälskad när man ser bilderna från Tim Burtons version av Alice i Underlandet? Filmen ska ha premär 2010, men jag önskar att jag kunde se den nu, nu, nu. Jag älskar ju både Tim Burton och Johnny Depp så ytterligare ett samarbete dem emellan kan bara inte bli fel, eller hur?


Utan titel


Jo tack, efter jobbet så körde jag ut min pojkvän ur lägenheten för promenad i Hagaparken. Det var otroligt vackert, men jag längtar fortfarande efter att alla träden ska anta valfri nyans mellan rött och gult. Fortfarande är det alldeles för mycket grönt. Vi hann precis hem innan det blev mörkt och åt rökt makrill. Nu sitter jag i soffan och pratar med er (bloggar alltså), min pojkvän sitter framför sin examensuppsats (fast just för tillfället pratar han med sin mamma i telefon). Det går inte ett endaste bra program på tv, jag var egentligen sugen på att titta på tv för en gångs skull, men det ger mig desto större anledning att riktigt försjunka i senaste Elle som damp ner i brevlådan idag. Gillar verkligen deras specialomslag för prenumeranter, snyggare än de plottriga omslagen i affären i alla fall. Har ni tänkt på att jag skriver 'i alla fall' i så gott som alla blogginlägg. Välkomen att göra analys och statistik över detta.

 


Miu Miu

 

Det snyggaste ur Miu Mius vårkollektion 2010. Do you like?

I skuggan av värmen





Idag fick jag välja film. Det blev I skuggan av värmen som är baserad på Lotta Thells självbiografi med samma namn. Och ni måste se den. Jag grät visserligen som en... jag vet inte vad, men ni måste se den. Måste.

De ofrivilliga, Man säger sitt, I skuggan av värmen. Det går bra nu för svensk film.


Uppdatering

Bloggen har inte fått särskilt mycket uppmärksamhet den här helgen. Antar att jag varit upptagen med annat, för under inga omständigheter försummar jag bloggen med flit. Bloggen är ju min töntiga favorithobby. Så jag ska berätta vad som hänt de senaste dagarna som kompensation. 

Fredag kväll; Middag, vin och Idolfinal med C, A och O. Och hur vuxet är det inte att dricka amaretto och äta mörk choklad efter maten? Pluspoäng helt klart.

Lördag; Jag, pappa och min pojkvän körde ett maratonpass nere på båten. Byggde ställning och hissade upp presenning. Och åt kanelbullar och mackor från Jalles på bryggan i solen. Vi hade det riktigt bra, i alla fall tills jag klantade mig. Tänkte att lite våld löser allt och slängde hela min kroppsvikt bakåt i ett försök att få loss tampen jag höll i som hade fastnat. Istället så gick fästet av och jag föll med otrolig kraft i marken med min stackars högerhand som utsträckt för att ta emot. Detta resulterade i stukad hand och en rejäl svullnad. Det är till och med så illa att jag vaknadet upp en handfull gånger i natt för att handen värkte. Tyck synd om mig (det är okey att skratta skratta lite åt mig också).  

På kvällen mötte vi upp E och tittade på matchen (åtminstone hälften) på Arizona på Karlbergsvägen. Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare, men jag gillade det verkligen. I fortsättningen ska jag bara gå till ställen med högt i tak, det blir så mycket luftigare och mindre sunkigt. Och det är snyggare dessutom. Till saken, vi hade trevligt.

Söndag/idag; Sov ut. Tittade länge förundrat på min svullna hand. Åt frukost och det visade sig att det är extremt svårt att äta grapefrukt med en skadad högerhand. Promenerade ner på stan med boyfriend, lämnade tillbaka den svarta transparenta västen som jag köpte i onsdags (jag kom dram till att axelvaddarna hade fel form..). Köpte en jacka/lång kavaj istället. Vet inte om den är en keeper än. Tog T-banan till S:T Eriksplan, lunch på Vurma, en kort sväng till Åhléns för att köpa hårtoffsar, deo och mascara. Hem. Sov i soffan (favoritsysselsättning), världens kortaste träningspass (varför stänger gymet klockan sex på söndagar?). Nu middag och sen film.

Goodiebag

68215f22f0ba8b1824785042b986d495.png


Det är inget att sticka under stol med; att få en goodiebag är härligt. I torsdagens goodiebag fick man en vodoo-docka, en Amelia, Anton Berg-choklad, sensitive gel, en necessär och en cd-skiva. Chokladen är redan uppäten.


Stine Goya



Hur kunde jag förresten tillåta mig själv att missa Stine Goya på Below? Okey det var ju väldigt härligt på Mallorca, men ändå...

RM by Roland Mouret

 

 

 

Vill skillnad från Chloés vårkollektion så blev jag otroligt positivt överraskad av RM by Roland Mouret. ALLT var underbart. Det händer inte ofta, eller hur? Ge mig, ge mig.


Chloé spring 2010

 

Generellt så blev jag rätt besviken på Chloés vårkollektion 2010, men här är två outfits att inspireras av.

Minibakelser







Efter en runda på stan gick jag och C till Pom Pom Parlour i PUB för utgivningsfest för en novellsamling som är resultatet av en tävling som Vulkan och Amelia utlyste. Jag hade blivit inbjuden av ytterst sympatiska EvaEmma som världsvant roddade med eventet. Det bjöds på minibakelser, liveband, vin, mingel och goodiebags. Mycket trevligt. Imorgon berättar jag vad som var i goodiebagen!

Golden Hits





Igår spenderade jag som sagt kvällen på Golden Hits. Det är en första gång för allt. Där tittade jag på showen och åt middag med några av mina gamla arbetskamrater tillika tillfälliga modellkolleger. Jag kan ärligt erkänna att jag hade låga förväntningar på både maten och showen, var rätt övertygad att det inte skulle vara min kopp te. Men det funkade. Showen var bitvis rolig (särskilt när de sjöng Waterloo på franska, tyska, finska som brittiska punkare och tillslut som ett pensionsmässigt ABBA). Förrätten och efterrätten var goda men varmrätten var en besvikelse (t ex var rödingen torr lax...). Men vi hade fantastiskt trevligt.


Det finns inga dåliga väder...

6ec49f8d82b8396fd6f45695b0b20429.png


Gillar verkligen min nya gigantiska tröja och har börjat inse att Acne-stövletterna är magiska. Men att de är obekväma trots låg klack är ett mysterium. Men vi kommer överens igen, Acne-stövletterna och jag.


Jag skulle boka honom för alltid




Det är inte alltid lätt för en kontrollälskande tjej som jag att vara i ett förhållande. Jag menar hur irriterande är det inte att inte kunna boka upp sin pojkvän för resten av livet? Jag vet ju att jag vill vara tillsammans med honom för alltid men det går ju inte att bestämma vad han vill eller kommer vilja i framtiden. Men vore det inte perfekt om man kunde boka sin pojkvän? Man skulle slippa en massa skrämmande tankar. För mig finns det ingen tjusning i oro.


Busy onsdag

Förlåt, förlåt och ursäkta för nada blogginlägg igår. Som jag nämnde i förrgår så var det en ganska fullspäckad dag igår. Men inte på ett stressigt och jobbigt sätt, utan på ett roligt vis. Jag hoppar över min jobbdag för jag betvivlar att det intresserar någon (fast som ni kanske märker så existerar den här bloggen främst för min egen skull). Hur som helst, vad mycket babbel det blev om ingenting. Kom till saken Anna. Vid tolvtiden kom min pojkvän och hans mamma och hämtade mig här på kontoret. Vi gick till den stora lunchmatsalen på Karlavägen 100, vilket gav mig en massa flashbacks från luncher med pappa som barn när han arbetade i Garnisonen. Av någon konstig anledning hade jag nog tagit för givet att det stället inte fanns kvar. Men det var precis samma upplägg och känsla som för över 15 år sedan. Babbel igen. I alla fall så åt vi en trevlig lunch och hade mysigt ihop i en timme innan det var dags för mig att gå tillbaka till jobbet.

Efter jobbet bar det av till Mariatorget och Södermalmspolisen för förhör. Spännande eller hur? Jag fick sitta i ett litet rum (med överfallsknapp, för man vet ju aldrig vad jag ska hitta på...) med en kvinnlig förhörsledare. Jag fick börja med att berätta vad jag mindes från händelsen den 25 juni och sedan ställde hon en massa frågor och skrev ihop mina svar till en någolunda sammanhängande berättelse. När förhöret var slut så berättade förhörsledaren att de antagligen visste vem gärningsmannen är och att det därför med stor sannolikhet blir rättegång. Men denna kan vi vänta oss blir tidigast i sommar, d v s ett år efter misshandeln. Tydligen så har åklagarna och domstolarna så mycket att göra att det är sådana väntetider man får räkna med. Ganska sjukt. Undra hur många utbrända åklagare Sverige kommer ha inom en snar framtid... Men å andra sidan var ju inte Polisen särskilt snabb heller, det var ju över tre månader sedan händelsen inträffade. Ja, ja.

Efter förhöret mötte jag upp O och vi tog en sväng på Nitty Gritty och Our Legacy. Provade en skitfin transparent väst på Whyred, men kände att jag inte egentligen behövde den typen av plagg. Såg en fin tunn Whyredkofta för 3400 kr och beklagade mig för min pojkvän att tjejkläder minsann är avsevärt dyrare än killkläder (han höll med!). Sen provade jag en hatt i en secondhand-butik men min pojkvän var inte helt såld på idén så jag höll mig från att slå till. Vi gick vidare till Brunogallerian och jag provade ca 100 Whyredplagg till. Blev kär i en klänning för 3000 kr men kände att jag inte behöver en till svart klänning. Tyvärr. Fast å andra sidan kan man väl aldig ha för många svarta klänningar. Eller kan man det? Jag är fel person att svara på den frågan det är ett som är säkert i alla fall. Det kliade i shoppingnerven och när vi tillslut kom till Weekday så hittade jag två plagg värda att slösa pengar på. Först och främst en stor melerad kofta så att jag för en gångs skull kan hålla mig någolunda varm i vinter. Och en svart transparent väst med axelvaddar. Är inte hundra procent säker på västen ännu, måste provad den tillsammans med kläderna i min befintliga garderob.

Sen sprang jag iväg för att hinna möta upp mitt middagssällskap, men jag tänkte berätta mer om det ikväll så at jag hinner ladda upp lite bilder från kvällen också.

Idag efter jobbet ska jag möta upp C. Vi har planerat in lite butiksbesök, middag och sedan utgivningsfest på PUB. Jag ser verkligen fram mot det, det kommer bli kul och det känns som det var hundra år sedan jag gick på stan med C. Nice.


Parentes

Idag efter jobbet följde jag med min pojkvän och tränade för första gången på jag vet inte hur många månader. Och det var riktigt härligt! Känner mig som en ny människa, hur klyschigt det än låter. Hela kroppen känns använd men ändå pigg. Underbart. Träna kanske man borde börja göra mer en ett par gånger om året...

Imorgon blir en lång dag, men roligt och lite spännande. Först och främst ska jag jobba såklart och jag ska luncha med min pojkvän och B (roligt). Sen måste jag gå lite tidigare från jobbet för att åka till polisförhöret som jag berätta om för er för några dagar sedan (spännande). Efter polisförhöret ska jag till Golden Hits (!?) av alla ställen och äta middag och titta på showen (spännande). Kvällen på Golden Hits är lönen för den där modevisningen jag gick för några månader sedan (jag minns fortfarande hur jag skakade i hela kroppen).  



Nu väntar jag på säsongspremiären av Kobra. Ska ni kolla?


Coco Chanel







Coco Chanel var och är en stor modebildare. Hon skapade ett helt nytt mode med ny siluett, nya materialval och en sällan skådad elegans med små medel. En ny kvinnlighet kan jag till och med tycka. Hon är och förblir en sann modeikon.

Igår såg jag klart serien i två delar Coco Chanel -she conquered with style från 2008 (icke att förväxlas med Coco avant Chanel som går på bio nu). Med jämna mellanrum störde jag mig kolosalt mycket på filmens amerikanska sentimentalitet och övertydlighet samt på växlingarna mellan färg och svartvit journalfilms filter. Men serien var välspelad och det är ju svårt att inte inspireras av en person som Coco Chanel.

Den berörde mig starkt



Såg ni dokumentärfilmen Sämre än djur igår på SVT2? Om inte, se den på SVT Play. Och tack C för tipset.

Efter att ha läst ett tre sidor långt policydokument om Intenetanvändning så vågar jag knappt blogga på lunchrasten. Fast nu gjorde jag det i alla fall. Revolt modell mindre.

Åh nej, Veckorevyns utelista!

"Pierre" undrar om jag är feminist. Svar; ja, jag är inte helt dum i huvudet. Hör med din mamma Pierre, hon är säkert också feminist. Han säger att han har hört att det är "ute" att vara feminist. Svar; jo tack, inte är det alltid populärt hos det motsatta könet i alla fall.

Idag fyller min älskade mormor 84 år (tror jag..?)! Så ikväll ska jag, mormor, mamma och min pojkvän fira med middag hos mamma.

Näbbgädda

Det blev en lång dag. Och det regnade. Och det blåste och var jävligt. Men nu är det över, nu är båten på backen och allt är frid och fröjd. Men jag är trött. Imorgon börjar min första arbetsvecka utan L vid min sida, jag måste alltså klara av det mesta på egen hand. Lite läskigt och ensamt, men det är ju då man verkligen lär sig något.

Idag blev jag förresten kallad "jävla näbbgädda" av en arg äldre man. Ha ha, om han bara visste vilken komplimang jag tycker det är! För en näbbgädda är i alla fall ingen talträngd nickedocka. En del män klarar inte av att bli tillrättavisade av yngre tjejer, de klarar inte av att man visar ilska tillbaka, så jag kunde ju inget annat än att skratta när han sa så. Han var liksom för patetisk för att bemöta på något annat sätt (men sen sa jag "gubbtjuv" tyst för min själv, kände lust att änvända samma typ av vokabulär som fanskapet).

Saker som måste göras

Om tio minuter sitter jag i bilen på väg till båtklubben för att ta upp båten. Antagligen blir det en lång dag. Antagligen kommer det regna.

Min pojkvän satt i kavaj vid frukostbordet. Det tycker jag var gulligt.

En riktig lördag

0-5be83eaf9772bc4eff00552f7fef0cf2.png


Direkt efter frukosten tog jag och min pojkvän en långpromenad i Hagaparken. Frisk luft och lite te på fiket i Koppartälten gjorde susen. Strålade humör var jag på. Direkt efter promenade tog vi bussen för att möta M och K och äta lunch på Vurma på Birger Jarlsgatan. Mycket trevligt. Sen började det regna, jag köpte ett par byxor och vi åkte hem och jag satte mig med varm choklad framför datorn. Surfade, somnade, läste lite. Och nu sitter jag som ni märker framför datorn igen.

Och jag har bestämt mig, en promenad i Hagaparken varje helg är ett måste. Det finns nog inget bättre, särskilt inte om man får sällskap av världens bästa pojkvän som man kan passa på att prata sönder.


Spring



Igår blev vi på ekonomiavdelningen bjudna på lunch av företaget på restaurang Spring (förövrigt inredd av ingen mindre än Jonas Bohlin) i Garnisonen. Servitrisen gav ekonomichefen vinlistan, big mistake. Huge. Hon borde gett den till mig istället.

Jag är kallad till förhör



Förresten, har jag berättat att jag har blivit kallad till förhör hos polisen? Det har jag i alla fall. Jag ska dit på onsdag. Mitt första polisförhör, spännande. Jag berättade väl om misshandeln som jag och min pojkvän blev vittnen till på Hornsgatan (inte att förväxlas med de två tjejerna som vi träffade på Birger Jarlsgatan som blivit misshandlade)? En ynge och en äldre man med varsin aggresiv hund kom i luven på varandra och den yngre sparkade den äldre (hårt). För att göra en lång historia kort. Men det här inträffade för över tre månader sedan så jag kan villigt erkänna att jag inte kommer ihåg alla detaljer glasklart. Det skrämmande med detta är (förrutom aggressionen och våldet mellan två människor) att inse hur trögrodd polisorganisationen verkar vara. De kallar liksom till förhör över tre månader efter brottet inträffade. Tre månader. Hur värdefulla är vittnesmål som ges så lång tid efter händelsen? Vad kan man egentligen komma ihåg? Och hur länge ska brottsmisstänkta och brottsoffer behöva vänta på att polisutredning och eventuell rättegång är över? Jag tror jag är en skandal på spåren.


He's a man

Martin undrade om min pojkvän läst någon manlig författare. Och det har han. Han läser otroligt mycket faktiskt, dock aldrig författarinnor som ni nu vet. Romaner, biografier, dokumentärt eller fakta. Han läser det mesta (skrivet av män). Men både vad gäller böcker och filmer känns det som det har blivit mer macho sedan vi träffades. Han vill bara se tecknade dokumentära filmer och Irakkriget och läser biografier om Stalin. Detta var inte lika utpräglad för fyra år sedan. Antingen så gör jag (och min kvinnlighet...) att han dras till dessa böcker och filmer, för att få balans i vardagen (det har vi ju pratat om tidigare här på bloggen). Eller så dolde han denna fabless för mig den första tiden av vårt förhållande. Jag har en känsla av att det har och göra med mig i alla fall. Enda sedan jag föddes känns det som jorden kretsat kring mig.

RSS 2.0