Dagens kändisspotting



Såg precis mysteriet Jan Guillou på ICA Karlaplan. Så jag googlade en bild på gubben och nu undrar jag... Vad gör Jan Guillou med min mössa?! Konstigt, faktiskt jättekonstigt.



Jag längtar

Nu är det ett fullspäckat schema innan man kan pusta ut på tåget ner till Skåne imorgon eftermiddag. Det ska tvättas två maskiner, packas och gå på middag hemma hos B. Allt på en och samma kväll. Imorgon jobbar jag nämligen halvdag och åker direkt från jobbet till Centralstationen, så allt måste vara klart redan ikväll. Pust. Men jag är som mest effektiv under lite press, så det ska nog gå vägen i alla fall. Väl på tåget ska jag titta på film, läsa tidningar och fortsätta på boken jag började med igår kväll (så fort den är utläst får ni veta mer). Och påminn mig att ta med kamerasladden så ni kan få uppdateringar från Österlen med tillhörande bilder! 

Vinterträdgården

         

I julklapp av C (tack!) fick jag boken Vinterträdgården av Christine Falkenland som jag har plöjt igenom de två senaste dygnen.

"Den där mollstämningen går väl inte att komma undan. Jag kan inte finna balansen mellan det inre trycket och det yttre. Jag har gång på gång försökt eliminera pressen genom att välja att inte anta utmaningen. Inte kliva fram i ljuset. Det självpåtagna handikappet som är mitt: du kan inte. Eller, om du kan, om du lyckas, kommer något hemskt att hända."

Svart flicka vit flicka

         

I förrgår läste jag ut Joyce Carol Oates bok Svart flicka vit flicka, den enda boken jag unnade mig under bokrean. För inte så längesedan blev jag helt betagen av boken Dödgrävarens dotter av samma författarinna och fick ett sug efter att läsa allt hon har skrivit. Så jag kunde inte hålla mig utan köpte Svart flicka vit flicka fast jag har en hög med böcker hemma som jag inte har läst. Och jag blev inte besviken utan sträckläste och satt som på nålar, den var så spännande att varje ord tycktes avgörande.

Flashback, fredag

Jag ligger nerbäddad i sängen, läser och väntar på att min pojkvän ska komma hem. Jag antar att jag lyssnar efter ljud i trapphuset mer än vanligt. Undrar när han kommer hem. Jag hör unga tjejröster i trapphuset (antagligen ska de ut på galej) och jag färdas tillbaka i tiden. Helt plötsligt är jag inte 25 år utan snarare 15 och det är inte natt utan eftermiddag. Vad jag hör är inte främmande tjejer utan min syster och någon/några av hennes kompisar som är på väg hem till oss efter en skoldag. De pratar och skrattar (lite för högt) och fast jag kanske inte vill erkänna det blir jag glad att de kommer, nu blir lägenheten en ungdomsgård. När de har härjat klart i köket kommer det se ut som ett bombnedslag. Smörpaket, mjölk, ost, o´boy kommer stå framme. Brödet blir lite hårt i kanterna. Brödsmulor och smörklickar överallt (till och med på telefonen!). Jag kommer bli irriterad (man är ju storasyster) och antagligen kommer jag inte säga till min syster att plocka undan efter sig på det trevliga sättet. Jag kommer vara spydig. Hon kommer bli sur tillbaka och någon dörr i lägenheten kommer smällas igen hårt. Min eller min systers. När irritationen har lagd sig kommer jag bli ledsen för att hennes dörr är stängd, jag vill så gärna bjudas in. Jag hör hur de skrattar och jag känner mig så bortkommen, så töntig. Men när jag öppnar hennes dörr är jag inte välkommen, jag har ju precis skällt ut henne för röran i köket.

Så här såg eftermiddagarna ut för tio år sedan, men jag minns det som igår.

Till mamma (och alla andra)

         

Snart är det ju påsk, och det betyder ju påskägg. Men precis som med julen så startar påsken alldeles för tidigt och jag har redan förätit mig på de tre påskägg vi fått på jobbet. Godis är nu officiellt väldigt äckligt. Väldigt, väldigt äckligt. Så om någon snäll mamma tänkt köpa ett påskägg med godis till sin dotter, så vill jag bara säga: Snälla, låt mig slippa! Jag vill byta ev påskägg mot en puss på kinden om jag får.

Hetsjakt, söndag

Min pojkvän och jag vaknade riktigt sent igår och inte i ett helt piggt tillstånd. Men vi var tappra, tog oss ut på stan och började ett långt letande efter den perfekta mörkblåa kostymen (till min pojkvän). Ganska snabbt var mitt blodsocker nere på noll och fötterna blev trötta av klackarna. Men efter lite nya kläder till mig, en godispåse och dricka var jag åter på banan och tillslut sprang vi på den (åtminstone enligt mig) ultimata kostymen. Dagen var räddad. Vi tog oss hem, köpte hämtmat, tittade på SVT Play och somnade tidigt. Vad gjorde ni igår?

25-årsfest & finmiddag, lördag

Det blir ingen vidare kronologisk ordning bland mina blogginlägg idag märker jag, men snegla på rubrikerna så hänger ni med.

Efter en välbehövd timme sovandes på soffan efter brunchen i lördags var det dags att dra på sig de kortaste shortsen och de högsta klackarna och ta bussen till Kungsholmen för att fira min barndomsvän som precis fyllt 25 år. Eftersom jag redan hade bokat in en middag den kvällen blev det en effektiv halvtimme hos K innan jag var tvungen att dra vidare. Men jag hann med en drink och väldigt trevligt umgänge. 

Sen blev det middag hos K och I med O, M och K. Stackarna väntade med att börja äta tills jag kom, vilket resulterade i en väldigt sen middag och jag fick skämmas. Men jag tror de förlät mig. Hoppas det. Hur som helst hade vi jättetrevligt, åt trerätters, spelade spel, försökte gå ut (sommartiden ställde till det) och hade sedan "efterfest". Vi kom hem tillräckligt sent för att man skulle känna sig ung på nytt. I like.  

DFG reunion, fredag



Just det, jag glömde ju skriva hur trevligt vi hade det på vår lilla reunion i fredags. Fem tjusiga tjejer (om jag får säga det själv) möttes på Tiki Room (Mellows nedervåning), drack sommardrinkar och snackade skit. Jäkligt bra avslutning på arbetsveckan.

Brunch, lördag



Efter någon timme på Liljevachs var vi hungriga och kom på den utmärkta idén att hoppa över proppfulla Blå Porten och istället gå över gatan till Hasselbacken där vi kunde avnjuta en perfekt brunch. Vi fullkomligt rullade därifrån efter några ton lax, sill, äggröra, viltskav, äppelkaka, bakelser och mycket annat. Så då fanns det ju inget annat att göra än att åka hem och sova på soffan. Det gällde ju att klara av kvällens bravader också.

Vårsalongen, lördag

-f620df8b2ba14d0410a06bb8af63b5e.png
Min favorit, Night at the museum II.

I lördags tog vi bussen ut till Djurgården för att gå på Liljevachs vårsalong. Den var rolig och intressant som vanligt, men undra om inte förra vårsalongen var snäppet bättre..? Klicka på länken för att se ett urval ur förra årets upplaga. Men generellt finns det inte en bättre helgsyssla än att gå på vårsalongen.


...

Godmorgon!

Om en liten, liten stund

Så snart jag slutat jobbet springer jag ner på stan. Ska lämna tillbaka ett par skor (thank god för öppet köp när man är velig som jag..) och kanske hitta något fint. Det är alltid kul att hitta något fint.
Ikväll ska jag på DFG-reunion, så då åker jeansshortsen på!
See you later!

I inboxen... det är visst fredag


Lite ruttet

Jag blir så jävla sur på blogg.se som länkar till reklam i min text! Som t ex i inlägget "Igår igen" där ordet skor är länkat eller i inlägget "Sen sist" där ordet hund är länkat. Va fan liksom. Så klicka inte på några länkar som har dubbel understryckning (om ni förstår vad jag menar).

Ha ha ha, så gjorde de det med den här texten också! Jag är så jävla ägd (som dataspelskillar skulle ha sagt).

Paris




Förrutom våfflor, godis, vindruvor och te fick även filmen Paris en central roll i gårdagens repertoar. Den handlar om en man som medan han väntar på en hjärttransplantation står på sin balkong och tittar på folklivet nedanför. Berättelsen kretsar kring han och hans systers liv samt en handfull av de personer som han ser från sin balkong. Helt klart en sevärd film, men ingen tiopoängare.

Min livsfilosofi.

Ni glömmer väl inte bort att det är Våffeldagen idag, people? Hemma hos mig och min kille är detta en ytterst viktigt dag eftersom O är galen i våfflor. Med grädde och hjortronsylt. Förrutom att fira Våffeldagen ska vi även fira att vi har varit tillsammans i 4 år och 9 månader och varför inte fira 25e (löning) när vi ändå håller på! Vi har alltså tre anledningar att slå på stort idag. Jag tror mitt liv går ut på att hitta anledningar att fira, och varför inte? Jag tycker det är en ypperlig livsfilosofi. Och att leva snäppet över sina tillgångar. Det är också väldigt härligt.

Gah!

0-20d6a43e318f70b0dfabc6450daae779.png


Nu har här inhandlats 1000 kulor, en massa måltavlor och en mojäng som man fäster måltavlor i och som dessutom samlar upp alla kulor. I påsk går ingen säker på Österlen! 


Med en dags förskjutning

Igår kväll hände inte heller något spännande. Efter jobbet kom jag och mamma iväg till gymmet och efter middagen gick jag till pappa för att svulla Maryland cookies. Och det var det.

Idag på lunchen ska jag köpa hysterisk många kulor till mitt kära luftgevär!

Igår igen

Det går dåligt nu. Med bloggandet alltså. Man har ju inte så mycket att skriva om när man bara jobbar och om kvällarna sitter i soffan.

Igår efter jobbet åkte jag förbi Nobelius för att lära mig allt inom plotter-världen. Sen slank jag in i en second hand-affär (där jag stötte ihop med E som berättade om en lite komplott... roligt) där jag sprang på en snygg slips som fick bli en spontanpresent till min pojkvän. Han är ju delvis en "suit kind of guy" numera, så en extra slips är ju inte helt fel.

Sen hände inte mycket mer igår. Jo, mamma kom förbi och fick agera smakråd, jag har köpt två par skor, men vet inte om något av dem är perfekta... Lite klokare blev jag av hennes råd, men jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig.

Puss!

Monday fun



Jag hade någon typ av bloggpaus igår. Inte planerad, det bara blev så. Hoppas ni klarade er i alla fall. Jag gissar det. Nu är jag tillbaka som ni ser. Igår kväll slog jag och min pojkvän på stort och roade oss med ett glas vin till maten, senaste avsnittet av Solsidan samt ett gäng youtube-klipp. Jag skrattade så jag grät.

Sen sist

Tyvärr inga bilder idag (fast vad finns det att fotografera när dagens ord är "snöblandat regn"?), men jag kan berätta att dagen har spenderats på pappas båt (slipa, slipa, slipa). Sen bar det hem för att rasta hunden och efter det iväg till NK för att möta upp min pojkvän och äta lunch. Lunchen följdes av skoshopping innan det bar direket hem till soffan. Strax åker vi (pojkvän, hund och jag) och äter middag hos B!

Fika i solen och långpromenad






Efter en sen frukost köpte vi kanelbullar och tog sedan tunnelbanan till Skanstull för att möta upp pappa och fika på bryggan i solen. Sen tog jag ett stadigt tag om kjolen (det lilla helvetet har bestämt sig för att vrida sig och åka upp hela tiden..) och det blev en långpromenad från Årstaviken till Stureplan där vi hoppade på en buss hem. De två senaste timmarna har vi ägnat åt att sova på soffan. Nu väntar middag hos pappa!

Knytkalas och Rapparkalja



Igår åt vi två sorters soppa, två sorters hembakta bröd, fetasallad och fruktsallad med glass. Sen spelade vi Rapparkalja till långt in på natten. Så jäkla bra kväll.

1984

        

        

Trots att det är en modern klassiker (och att det är mitt födelseår) hade jag förens nu inte läst 1984 av George Orwell. Men imorse på bussen läste jag ut den. Och utan överdrift hamnar den på topp tio-listan (d v s listan över de tio bästa böckerna jag läst). Förrutom att det är en välskriven, spännande och extremt skrämmande bok så blir man så fruktansvärt imponerad av Orwells fantasi, han har verkligen byggt upp en hel värld. Allra mest betagen blev jag vid idén om "nyspråk", ett avskalat språk som inte har ord för sådant som kan skada partiet (Engsoss). Därmed kan ingen medborgaren ens tänka irrläringa tankar (i den mån ord behövs för sådana tankar). Även till exempel "dubbeltänk" och "krimstopp" var fascinerande skapelser av Orwell.

Denna bok borde (tillsammans med flera andra skönlitterära böcker) ingå som obligatorisk kurslitteratur på gymnasiet. Tycker jag.

Har ni läst 1984? Vad tyckte ni?


Bra kväll

Asså min kille kom hem från jobbet halv åtta igår... Halv åtta! Sötebrödsdagarna när han välkomnade mig hem varje vardag med en puss är alltså över. Satan. Strax efter att O kom hem kom B över. Vi fikade och snackade och avslutade sedan kvällen med att vi (O, Molly och jag) följde henne en bit på vägen hem. Mycket bra kväll.

Ikväll blir det knytkalas!

Molly igen

         

Jag och min pojkvän (eller ja, framförallt jag) ska vara hundvakter från ikväll till och med söndag. Molly tar en långhelg hos oss, hon har tröttnat på mamma säger hon. Behöver miljöombyte och nya människor att snacka med några dagar. Lagom till dess att hon inser att även jag och O är tråkiga flyttar hon hem igen säger hon. Men inte en dag tidigare. Hon vill även meddela att hon kommer göra allt i hennes makt för att få åtnjuta lite extra förmåner medan hon bor hos oss. Typ hundgodis och lite lever skulle sitta fint tycker hon.

17 mars

Igår blev en alldeles för stressad dag men jag borde ändå ha gratulerat min pappa och A som båda fyllde år här på bloggen. Jag gör det nu istället; GRATTIS!

Efter hundra ärenden på lunchen och lika många efter jobbet (i alldeles för höga klackar..) kom jag till slut hem till A som hade 25-års after work. Typ. Det var mycket trevligt, men bara efter någon timme var jag tvungen att dra vidare hem till pappa för att fira honom. Det blev vin, ost, korv, bröd och tårta. Dessutom blev vi underhållna av en underbar treåring. Sen sov jag som en stock kan jag lova.

Solsidan




Jag sitter sällan framför TV:n en fredagskväll, antingen brukar det bli film eller någon mer social aktivitet. Men eftersom jag var sjuk och ensam hemma i fredags så blev det TV-tittande för hela slanten. Och tur var väl det för annars hade jag fortfarande inte sett den smått geniala serien Solsidan. Nu vill jag se alla avsnitt jag missat, men TV4 är tydligen alltför snåla för att ha alla avsnitt på webben. Som sagt, snåljåpar.

Mycket viktig info

Nu går jag på stan. Ska lämna tillbaka en klänning som inte dög och förhoppningsvis hitta ett par billiga skor. För tillfället använder jag min farmors gamla Bally-kängor eftersom mina svarta vardagsstövlar har fallit i bitar. Så jag behöver verkligen någonting att ha på fötterna. Har sett ett par snygga skor som inte känns för uppklädda för jobbet, men det kanske inte är dags för öppen tå riktigt ännu... I wish. Å andra sidan känns det ju inte heller helt aktuellt att köpa vinterskor, för visst kommer våren ganska snart?

Tack anonym

Måste bara tacka för tipset om bakning! Det var en bra sysselsättning en vanlig måndag när man tröttnat på det urusla TV-utbudet och har surfat klart för dagen. Dock fick jag inte användning för tipset just igår, min pojkvän hoppade över sin boxning så vi hängde istället. Men en annan dag blir det definitivt bakning. Återigen, tack för tipset, sådant uppskattas.

Snart lite semester

Nu är min semester godkänd, så det blir Österlen för hela slanten över påsken! Det ska bli himla mysigt och jag längtar massor. Jag och min pojkvän åker ner på skärtorsdagen och sedan ska jag inte göra något annat än läsa framför brasan, skjuta luftgevär och gå promenader. Kanske åker vi och kollar lite på konstrundan. That´s it.

Biverkningar såsom oro, stress och rastlöshet

Jag gick tillbaka i bloggen för att ta reda på vad jag egentligen sysslade med för ett år sedan. För dessa och liknande syften är en blogg väldigt bra att ha. Men till sak. För ett år sedan höll jag på att sälja min lilla etta. Och shit, shit, shit vad jag var nervös. Det är väl det enda jag minns från den perioden. Jag var så fruktansvärt nervös, ville att allt skulle gå bra, att jag skulle gå med vinst så att jag och O skulle kunna köpa en sådan lägenhet vi ville ha. Och titta. Det fanns ju ingenting att oroa sig över. Allt blev som jag hoppades, om inte bättre. Jag är så jävla lyckligt lottad.

Så varför oroar jag min över att jag snart är arbetslös? Allt har ju alltid löst sig förrut.

Those shoes



Kanske inte min stil egentligen... men det är nått med de här skorna... de är bara så jäkla fina.

Tips mottages tacksamt

När jag kommer hem ikväll ska jag pumpa min pojkvän på deltaljer från första dagen på hans nya jobb! Det gäller att passa på innan han drar iväg för att slå på folk. Själv ska jag spendera ytterligare en kväll i soffan, känner mig inte helt frisk ännu. Dock är jag helt jävla utled på allt vad TV och internet heter, har ni några tips på andra lugna aktiviteter i hemmet en vardagskväll?

Om igår (och imorse)

Efter att ha städat hela lägeheten och tagit ett bad dog jag fullständigt. Efter några timmar på sofflocket masade vi oss ut, slängde glas, pantade flaskor och köpte lax samt godis och smörgåsgurka till mig (cravings tror jag det heter..). Sen hängde vi vidare i soffan fram till läggdags. Jag läste några få sidor i min bok innan jag somnade och när jag vaknade imorse kändes det helt omöjligt att helgen redan var slut. Men eftersom min kille numera går till jobbet på dagarna så fick jag sällskap vid frukostbordet en helt vanlig måndag. Det var inte helt fel.


Gårdagens kalas







Igår firade vi att min kille tagit examen och fått jobb. Det var en hel drös människor som var här och förgyllde kvällen. Tack alla!

My head

Med tanke på antalet påsar till bredden fulla med tomglas skulle man kunna tro att vi hade nyårsfest här igår. Eller midsommarfest. Herrejesus. Men jag gillar hur snabbt en lägenhet kan gå från totalt kaos till skinande ren. Nu är det bara baksmällan kvar att ta hand om. See ya later.

Mofflan



Mitt i all glädjeyra över geväret (se nedan) så fastnade även Molly på en bild. Hon var här och hängde medan mamma var på bio. Dock tror jag hon kände sig lite snuvad på konfekten när min pojkvän försvann iväg på en middag. Han fick en liten utskällning för den saken sen när han kom hem igen.

Deppig och stressad

Jag är fortfarande sjuk. Och stressad, så jäkla stressad. Imorgon ska vi ha kalas här hemma och då går det ju inte att vara sjuk. Det funkar inte alls. Därför är jag stressad. Dricker C-vitamin och annat tjafs. Min pojkvän har köpt hem nässprej så att jag ska kunna sova inatt.

Vad jag har gjort idag? Ingenting, absolut ingenting. Legat i sängen och soffan. Min pojkvän är i Uppsala så TV:n får underhålla mig och det går väl sådär.

Förlåt att jag är extra tråkig, men jag har verkligen ingenting att skriva. Jag vill bara bli frisk.

Stolt ägare


Suspekt.


Jag blev bokstavligt talat galen av glädje.



Sjuk, sjuk, sjuk. Så det var svårt att ta sig till stan och shoppa gevär. Men eftersom jag har världens mest underbara pojkvän så kunda han svänga förbi och köpa det åt mig. Snyggt va? Påsken kommer bli en enda härligt skjutfest.

Åh ja

Pratade precis med pappa som berättade att han har reserverat ett luftgevär åt mig, så imorgon blir det shopping!

Jag kastade in handduken



Till slut var det bara att kasta in handduken och gå från jobbet. Det gick helt enkelt inte. Så jag tog bussen hem vid tolv-tiden med Ulfbåge (som har hela 17 skidskyttetävlingar kvar att rapportera från, bråda dagar...). Väl hemma hann jag äta lunch och godis innan jag somnade i soffan. Nu har jag varit vaken i någon timme, men börjar känna att det är dags att sova igen. Hörs senare.


Inte så otippat

Och inte är jag friskare idag. Men vad kan man vänta när man springer på stan efter jobbet (en kjol och en klänning) och åker på 12-årskalas? Inte kan man vänta sig att man blir bättre i alla fall. Och mycket riktigt, idag mår jag piss. Men det var det värt, nya kläder, släkt och tårtor i mängder alltså. Men nu ska jag försöka kurera mig så att jag är fit for fight till festen på lördag. På lördag är det fest.

Idag är jag lilla gumman

Jag är (typ) sjuk. Sjuk! Så inte en bra grej, bah liksom. Kan knappt hålla mig upprätt här på jobbet. Men ska försöka. Vi hörs senare.


Överlägsen



Utan någon som helst konkurrens var detta Oscarsgalans vackraste klänning. Ge mig klänningen, en sax och jag är redo för alla vårens fester.

8e mars

Idag är det Internationella kvinnodagen. Så det så.

Brüno



Det blev ytterligare en lugn dag igår, lite ärenden kring Odenplan, lunch på Vurma och frammåt kvällen bänkade vi oss framför Brüno. Jag hade inte sett filmen förrut och var efter halva filmen direkt besviken. Skämten var ju inte ens roliga, inte ens nästan roliga. Men sen tog den fart. Halva filmen dålig, halva filmen bra helt enkelt. Har ni sett Brüno? Vad tycker ni?

6/3 -10

Efter gårdagens partaj hemma hos B (jättetrevligt!) känner jag mig minst sagt seg och undrar vad det ska bli av den här dagen. Ser att solen skiner, men frågan är om jag orkar utnyttja det... Men det var väldigt trevligt igår som sagt, vi firade att B har tagit examen och att hon har fyllt år. Dessutom var det även en väldigt försenad inflyttningsfest. Mycket trevligt, men det blev sent och jag är helt förstörd. Fast jag kan inte sova såklart. Jag kan bara se dagen försvinna medan jag går som i en dimma här hemma. Lite ångestframkallande. Måste köpa ostbågar eller nåt. Kanske ta ett bad.

Ostkrokar



Så jävla underskattade. Ville bara säga det.

Vi fortsätter på området meningslös forskning

Vad säger ni om den här artikeln som jag hittade på Aftonbladet? Jag älskar den. Särskilt det där om radiodokumentärer...

    

Ny undersökning: Män mognar senare än kvinnor


Pojkar blir män vid 27 års ålder.
Vid 29 är de fullvuxna – även om de fortsätter dricka sig tokfulla och moona då och då. En ny undersökning har än en gång fastslagit att män mognar senare än kvinnor.

Det är ett brittiskt företag som undersökt vid vilken ålder män respektive kvinnor anses vuxna. – Rapporten visar att män helt enkelt inte växer upp så fort som kvinnor. Och ändå är det troligt att de då och då kommer falla hän i något slags omoget beteende, säger en talesperson för OnePoll.com till tidningen Daily Star.

Det ”omogna beteendet” är enligt studien att till exempel rumla på krogen, bli för full och dra ner brallorna. Vad gör då mannen fullvuxen? Jo, det är att få sitt första barn och att börja lyssna på radiodokumentärer – vilket enligt OnePolls undersökning i genomsnitt inträffat vid 29.

Kvinnorna slutar lägga för mycket smink och visa brösten på krogen redan vid 23. Bli utkastad från nattklubbar håller de dock på med till 25 och att svära till 26."


Carin Wester


I like. Carin Wester verkar ha rykt upp sig, eller hon är ju alltid bra men de senaste kollektionerna har inte riktigt varit i min smak. Men nu. Kolla skorna. Kappan. Och kjolen uppe till höger, antagligen den perfekta vardagskjolen. Vill ha.


Det känns långt borta

0-6a16328a11fbe3b3cd1dfe7a17884908.png


Tänk när man kunde sitta ute och äta middag... Those where the days my friend.


Lying, cheating bastards



Nu måste vi ta ett allvarligt snack. Jag har tänkt länge på en sak, ni har säkert uppmärkammat det också. Nämligen mansbilden som framställs i populärkulturen. Jag är så jävla trött på den. Jag är trött på den för den förstör. Det är en rätt taskig mansbild som framställs, eller hur? Håller ni med mig? För det är minsann inte många böcker, filmer, tv-serier, pjäser o s v som inte innehåller en otrogen man, en våldtäkt, en mansgris o s v. Listan kan göras lång.

Personligen känner jag mig rätt skadad av detta (skratta om ni vill, men jag är faktiskt allvarlig). Jag har så otroligt lätt att leva mig in i böcker, filmer o s v (det är väl därför jag gråter till var och varannan film och ibland skrattar högt när jag läser en bok). Det som händer i böcker och på filmer är inte verklighet, men det är exempel på saker som kan hända i verkligheten, så tänker jag i alla fall.

Ta de tre senaste böckerna jag har läst till exempel (klickar du på kategorin Litteratur till höger så ser du vilka jag talar om). De innehåller bland annat notorisk otrohet, våldtäktsförsök, manligt översitteri, misshandel m.m. En schysst man får man leta efter i dessa böcker. Och inte är facit bättre om jag ser en film eller slår på TV:n.

Det känns som jag kämpar i en satans uppförsbacke. Hur tusan ska man kunna slappna av i ett förhållande när man ständigt matas av media och i populärkulturen med bilden att män inte går att lita på? Kalla mig lättpåverkad, för det är jag, men jag har svårt att inte bli berörd av denna mansbild. Är det någon som känner som jag?

Innan du somnar

         

På bussen på väg till jobbet nu imorse läste jag ut Innan du somnar av Linn Ullman. Konstigt att den inte fått mer uppmärksamhet för det är en väldigt bra bok. Jag älskade språket, uppbyggnaden, historien och sättet författarinnan beskriver händelser och människor. Jag gillade de mesta med andra ord.

Mer morfar

Efter jobbet idag ska det köpas ramar. Det är lite morfar som ska upp på väggarna, eller ja lite av morfars konst vill säga. Min morfar var en stor kollage-fantast och hade i princip sina kollage på varenda vägg i sin lägenhet. Nu i efterhand önskar jag att jag hade bett om fler när han gick bort, idag hade jag till exempel gärna haft lite mer tandkrämstuber på väggarna. Ung och dum helt enkelt, ung och dum.

Jag älskar meningslös forskning



Läste hos Katrin att otrogna män har lägre IQ än trogna män. Låt oss hoppas att det ligger korrekt empiri bakom dessa resultat. För om en kille är otrogen har man alltså två anledningar att göra slut, för vem vill vara tillsammans med en otrogen man som dessutom bevisligen är ointelligent?

En enda man



Efter middag på Vurma gick vi över gatan till Sture för att se Tom Fords film En enda man. Colin Firth var så otroligt bra, gjorde sitt livs roll kanske. Han höjer alltid en film och han har verkligen förmågan att "bära" en film helt själv, som han mer eller mindre gjorde i denna. Varje scen var extremt snygg och filmen var nästan på gränsen till för estetiskt tilltalande (om det nu går..).


Film är bättre på bio



Idag är jag glad, för snart vankas bio med min kille! Men först en snabb promenad i snövädret och lite mat i magen. See you later.

Fashion Jewellery Catwalk and Couture



Det här vackra halsbandet från David & Martin (ni som har följt bloggen ett tag vet att de är personliga favoriter) visas just nu på smyckesutställningen "Fashion Jewellery Catwalk and Couture" på Colette i Paris. Otroligt vackert, men om du som jag inte har plånboken för smyckesshopping i tvåhundratusenkronorsklassen, så kan jag rekommenderas smyckena i deras vanliga kollektioner (även om de inte heller är svinbilliga). Förrutom de smycken från David & Martin som jag redan har så är armbandet, ringen, örhängena och armbandet nedan mina favoriter.



Apropå skor

När man inte kan ha något annat än världens fulaste skor på grund av vädret så kan jag inte tänka på något annat än alla fina skor jag skulle vilja ha på mig istället. Detär bland annat de här jag pratar om;

1)2)
3)4)
5)6)
7)8)

Som ni ser vill jag ha ljust skinn, nude och svart på fötterna från och med NU. Alla skorna är från Carvela och Kurt Geiger. Vilket par gillar du bäst?

Men det viktigaste är att jag älskar dig



Om det inte vore för att jag lovat att inte hänga ut min pojkvän alltför mycket och för att jag själv trivs bäst med att inte blotta mina innersta känslor till höger och vänster, så hade jag definitivt skrivit en relationsblogg. Det hade varit kul. Jag hade skrivit om alla missförstånd, alla gånger man avslutar varandras meningar efter snart fem år tillsammans, skrik, gråt, våra respektive hang-ups, interna skämt, gemensamma rutiner, meningsskiljaktigheter och allt, allt det som bara är underbart.

Stressen

Känns det inte som att man väldigt ofta stressar för att slippa stressa? Man hetsar med något för att slippa hetsa med något annat. Som ikväll. Efter jobbet ska jag och min pojkvän gå på bio. Men för att hinna äta innan och framförallt för att slippa stressa medan man äter så måste jag stressa från jobbet. Alltså, jag stressar till middagen för att slippa stressa under middagen. Ni förstår. Det är såklart en prioriteringsfråga, jag väljer att stressa vid en tidpunkt för att slippa det vid en annan. Men ändå, man kommer inte undan stressen. Det var ju själva faan.

New shoes



I löv my new shoes, men okey nu ska jag sluta tjata om dem.

Den perfekta helgen

Vad har ni för er? Vad gör ni? Själv sitter jag på jobbet och tittar på snön. Det börjar kännas svårt att skriva ett blogginlägg utan att klaga på vädret, men jag ska försöka. Trots allt så är det ju faktiskt varmt ute. I jämförelse.

Jag måste bara berätta att jag har haft den bästa helgen på mycket länge! Det har varit en perfekt blandning av familj, vänner, avkoppling, shopping och kultur. Nya skor, middag med min familj på Tranan, långpromenad, soffhäng, middag och mys framför brasan hos C och O och sist men inte minst en heldag på Operan med B och co. Inte ett endaste tyngande måste. Jag hann till och med köra en omgång med dammsugaren och våttorka alla golvlister i hela lägenheten (ointressant fakta jag vet, men kom igen, det här är trots allt en blogg...). En helg kan inte bli bättre än så.

Men kan inte ni berätta, hur ser den perfekta helgen ut för er? Och var inte tråkiga nu, skriv en kommentar för en gångs skull! Särskilt ni som ALDRIG kommenterar, snälla, snälla.

RSS 2.0