Abstinens

Kanske, kanske kommer bloggen tillbaka. Men detta förutsätter en tydligare profil. Antingen kommer jag på den själv eller så är ni gulliga och hjälper mig. Om bloggen ska återuppstå, vad ska den då handla om? Vad vill ni läsa om?

Tack och hej

Allteanna drar iväg på nya äventyr efter två år i bloggvärlden.

Hej konsument

Jag provar på DN På stans klassiska test "Hej Konsument" i brist på annat. Varsågoda.

Bästa promenad: Hagaparken alternativt vasastan-söder. Är inte så kräsen.
Favoritförort: Vet inte... Det är kul att promenera och titta på funkisvillorna i Mälarhöjden.
Favoritgata: Dalagatan.
Favoritdrink: GT, VT. Pappa gjorde en perfekt Dry Martini i påskas.
Äter lyxmiddag på: Äter inte lyxmiddag.
Här bjuder jag mamma på middag: Nu får jag dåligt samvete... Men i födelsedagspresent fick hon bland annat en middag på Sjögräs. 
Här bjuder jag pappa på middag: Dåligt samvete igen...
Bästa mikromaten: Havregrynsgröt och popcorn. I övrigt använder jag faktiskt ytterst sällan micron.
Fikar gärna på: Vurma.
Bästa lunchställe: Vardag- Spring, helgdag- brunch på Hasselbacken eller Haga Forum.
Bästa kaffet: Min pojkväns, dricker nämligen inte kaffe, men luktar gärna på det.
Bästa baren: Gillar bland annat Reisen, Allmänna Galleriet, Godot, Gondolen och Epok (I är en brilljant bartender). Gillar det mesta, men sunkhaken har jag växt ifrån.
Senaste teaterföreställning: Svejk på Teater Tribunalen.
Senaste utställningen: Carnegie Art Award på Konstakademin.
En bra gå bort-present: Vin eller blommor. Traditionellt och lite tråkigt.
Favoritlyxartikel: Taxiresor. Och Body Shops shower gel, dyr men dryg.
Läser just nu: Gomorra av Roberto Saviano (ska ju till Italien i juni).
Läser helst: Bäcker, modetidningar och kärleksförklaringar.
Favoritråvara: Havskräfta.
Favoritfärg: På vad? På kläder så är svaret svart, blått och nude. Om det gäller inredning så måste jag säga vitt, grått och blått. Så sammantaget; blått antar jag.  
Favoritmärke: Återigen, på vad? Kläder -Acne (fast jag inte passar i det).
Favoritskor: Om jag hade råd- Marni (se föregående inlägg). Annars har jag ju ett hemligt kärleksförhållande till Zaras skor.
Dricksprocent: Runt 10-15 % beroende på service och kvalité.
Modeförebild: Chloé Sevigny. Och alla som vågar.
Motionerar: Har för första gången i mitt liv gymkort!
Det dyraste jag har köpt: Lägenhet.
Favoritprodukt på Apoteket: Ansiktstvålen i rosa pumpflaska.
Lyssnar på: Är faktiskt mer eller mindre allätare på musikområdet.
Bästa förfestmusiken: Allt som är pinsamt att gilla. Alternativt house.
Senast gnolade: Robyn "Be mine", passar bra när det regnar.
Dansar helst till: se "Bästa förfestmusiken".
Senast köpta skivan: Måste ha varit klezmer-skivan i Krakow. Man köper ju aldrig skivor numera.
Mitt sämsta köp någonsin: Secondhandkläder som jag ska sy om, vilket nästan aldrig händer att jag gör, som i sin tur leder till att plagget aldrig används. Har dock blivit bättre.
Senaste impulsköp: En slips till min kille.
Senaste fyndet: Mina favoritunderkläder på rea.
Senaste secondhandfyndet: Två par jeans, ett par shorts, en skjorta, ett par skor och serien Middlemarch på DVD för sammanlagt 60 kronor, Hammenhög IF Loppis såklart.
Mode jag aldrig vill se igen: Jeans instoppat i strumpor var ett lågvattenmärke, annars brukar jag kunna svälja det mesta.
Värsta huvudbonaden: RNB-hatten är nog faktiskt värre än truckerkepsen tror jag.
Bästa huvudbonaden: Pälsmössan har varit ovärderlig den här vintern. Annars gillar jag hattar.
Favoritaccessoar: Ringar. Stora ringar.
Transportmedel: Benen, cykeln, bussen eller taxi. Jag har mycket att välja på.
Återvinner: Tidningar, pappers-, plåt och plastförpakningar samt glas. Och så pantar jag såklart.
Hejar på/håller på: Min familj.
Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Läser eller tjuvlyssnar.

Är det något annat ni vill veta? Ställ en fråga i kommentarsfältet i så fall!

Marni



Kan man leva utan de här skorna från Marni? Antagligen, men frågan är om det är lika kul...

Carnegie Art Award



Igår spenderade jag HELA kvällen med min karl. Han var på kurs på Hasselbacken och kunde möta upp mig direkt efter jobbet, så vi såg till att utnyttja kvällen till fullo. Vi började med en promenad längs Strandvägen, förbi Berzeli Park och Kungsträdgården bort till Fredsgatan 12 och Konstakademin där de just nu visar vinnarna i Carnegie Art Award. Så vi strosade runt i den vackra utställningslokalen och tittade på lovande förmågor. Sen gick vi hem och med Ciao Ciao-pizza, rödvin och de sista timmarna av Middlemarch fortsatte vi kvällen. En perfekt kväll.


Mer Nina Hemmingsson



Det börjar bli hög tid för mig att söka jobb men hittills har jag bara fått iväg två ansökningar. Jag hatar verkligen att söka jobb, hatar.

Restless soul



Jag vet inte om jag kanske är lite en restless soul, men det är ofta så att jag föreställer mig hur skönt och avkopplande det kommer vara att sitta där i solen och lyssna på musik eller sitta på det där tåget i flera timmar och bara njuta av en bok. Vara totalt avslappnad. Och det låter ju skönt. Men solstolen är obekväm och diverse flygfän irriterar. På tåget tjattrar ett hockeylag, jag vill hellre sova än läsa men jag hittar ingen bekväm ställning. Förstår ni var jag vill komma? Det känns som det är mer avkopplande att tänka på hur avkopplande något kommer vara för när jag väl är i den situationen så känner jag mig mest rastlös. Kanske är det därför jag älskar att planera? Kanske är det därför jag alltid får så höga förväntningar (efter flitigt planerande) och ofta blir mer eller mindre besviken? Någon som känner likadant?

Passioner


Passioner i gott sällskap, överst i mitten på bilden.

Igår kväll läste jag ut Passioner av Isaac Bashevis Singer (som fick Nobelpriset 1978). Det är en samling av 20 korta fristående berättelser som utspelar sig i olika tider, länder och miljöer. Trots detta känns boken sammanhållen, samma teman återkommer och Singers stil är lätt identifierbar. Jag kan inte sätta fingret på varför, men jag fullkomligt ÄLSKADE den här boken.

Middlemarch

På promenaden i söndags sken solen så intensivt (eller så var man bara ovan...) att jag och min kille spontanshoppade varsitt par solglasögon för att slippa huvudvärk (eller för att det kändes som ett härligt vårtecken..). Och de nya solglasögonen åkte på igår igen. Jag gillar dem men mest av allt gillar jag vädret, tänk vad lite sol kan göra för humöret! Nya solglasögon, vårjackan på och snart ljusare hår, vårtecknen hopar sig, inte sant?



Jag och O har fastnat framför Middlemarch som jag köpte på loppisen i Skåne, om ni undrar vad vi har för oss om kvällarna...


Jag skippade vinterjackan idag

Kände ni vad varmt det var igår? Helt underbart ju. Det firade jag och mamma med en promenad i Hagaparken efter jobbet. Det kan jag rekommendera starkt, för jäklar vad pigg man blev!

Och det verkar ju vara lika fint väder idag, man kanske ska ställa sig i solen en stund på lunchen...

Som sagt, mina mål

Kommer ni ihåg målen jag satte upp för 2010? Så här löd de i alla fall.

Under 2010 vill jag uppnå följande:

1) Hemligt mål (kan inte berätta just nu, men jag lovar att göra det sen... host, host, me taking over the world... nej, fan det skulle ju vara en hemlighet :) )
2) Fixa klart i lägenheten (ja, bli så klar man kan bli, det finns ju tyvärr alltid förbättringar man vill göra...)
3) Åka på en härlig semester med min pojkvän (helst till Frankrike, NY eller Istanbul).
4) Vara lika glad och lycklig som 2009.
5) Lära mig laga mat som inte är halvfabrikat.
6) Inte glömma bort att prova nya saker och tankar.


Och hur går det såhär efter tre och en halv månad? Ganska bra faktiskt, tackar som frågar. Semestern är som sagt bokad (wiiii) och punkt fyra känner jag ingen oro över och punkt 2 är på god väg. Punkt fem går det åt helvete med, men året är ju som tur inte över än så jag hoppas på bättring på den punkten.

Biljetter bokade!





Igår slet vi på båten hela dagen så det var skönt att äntligen få sovmorgon och en ledig dag idag. Efter lite fixande hemma gick vi en promenad till Söder, åt lunch och åkte sedan hem. Var man inte i skuggan var det ju riktigt fint väder idag. Men viktigast av allt, idag har vi bokat biljetter till södra Italien! Där ska vi vara i över en vecka i slutet av juni för att fira vår 5-årsdag. Alltså blir även mål nummer 3 uppfyllt!

Tennstopet

0-47cdebc63dad00282aff8a29a06a9275.png

 

Familjen sitter på Tennstopet och väntar på en omgång husman.

 


Inspiration



Hur snygga är inte Kate Bosworth, Hanna McGibbon och Chloë Sevigny på den här bilden? Vilka stilikoner.

Tillbaka i fosterlandet

Nu är min Kajsi hemma! Jag skyndade till Non Solo Bar efter jobbet för att möta upp henne (och hennes kompisar). Sen promenerade vi hemåt och mamma lagade välkomstmiddag, vi var ett gäng tjejer (mamma, Kajsa, N, J och jag) och två små killar (S och hans lillebror E) som åt och hade trevligt. Ikväll blir det samma upplägg igen, fast med några personer utbytta. Det blir mysigt. Om vi orkar ska vi givetvis till BonBon ikväll också. Vad ska ni göra ikväll? Kolla in Stockholms nyaste restaurang kanske?

Igår efter jobbet



Vad gjorde ni igår? Efter jobbet gick jag till Vurma på Birger Jarlsgatan för en fika med B. Vi hade himla trevligt och mysigt, pratade om ditten och datten. Det borde man göra oftare, fika med en härlig kompis alltså.

Restaurang BonBon



På fredag öppnar Restaurang BonBon (klicka på länken för att läsa om konceptet)! Kommer ni ihåg att jag berättade om det för några månader sedan? Så beger er till Kungstensgatan 9 snarast, jag tror det här kommer bli så fruktansvärt bra.


Tomorrow, I love you

Imorgon kommer min syster på visit från London! Det ska bli så kul att ha henne här i Stockholm några dagar. Can´t wait (bäst att använda lite engelska så hon förstår). Och idag är det bara en månad kvar till jag och O åker till London, så för en gångs skull blir det inte så långt mellan gångerna vi ses. Bra.

Rotfruktschips

Förresten, har ni ätit rotfruktschips någon gång? Vi köpte en påse i Skåne (tror chipsen var lokalt producerade) som slank ner i förrgår. Så jäkla gott, ni som inte har provat måste göra det.

Garderobsrensning



Igår började jag vårstädning av garderoben så smått. Jag började med den roliga delen, d v s jag gick igenom kläderna i källaren för att se om det fanns något där värt att använda. Och vet ni vad? Jag hade inte gjort mig av med min korta blåa cape som jag började tänka på efter jag skrev det här inlägget. Den är visserligen inte alls lika fin som den på bilden och inte heller särskilt lik (den jag har är marinblå med vita bandkanter och i mjukare material..), men den är kort och blå i alla fall. Jag hittade även min röda salior-klänning, men jag vet inte... jag passar inte i rött och jag är inget 15-årigt popsnöre... Vad hittade jag mer? Jo, ett par helt användbara beigea shorts. Nu har jag bara den svåra uppgiften framför mig, d v s att försöka (ja, det är väldigt svårt) att befira min garderob från lite plagg som jag sällan använder. Giv mig styrka.

Modern kommunikation

         

Alex Shulman undrar vad man tror att man åstadkommer genom att gå med i diverse grupper på Facebook
. Én berättigad fråga. För vad tror folk kommer hända om de går med i gruppen "Vi som tycker att Fredrik Reinfeldt är lik Alfons Åbergs pappa”? Men jag tror att Alex har missuppfattat fenoment Facebook och grupperna som bildas där. Jag är inte med i gruppen "Kan den här soptunnan få fler fans än Fredrik Reinfeldt?" för att jag tror att gruppen gör någon skillnad i valet i september, jag är nog snarast med i gruppen som ett ställningstaganade, en positionering. För att berätta att jag inte sympatiserar med Moderaternas politik. Och det är nog lite så Facebook fungerar i stort, det handlar inte om stordåd eller livsavgörande saker, det handlar om att berätta vem du är och var du står. Bara så du vet, Alex.

Jag älskade honom




För flera år sedan läste jag Anna Gavaldas bok Jag älskade honom som jag fått i födelsedagspresent av min pappa. Nu har den filmatiserats och igår såg jag och O den efter en läng dag i bilen. Eftersom det var många år sedan jag läste boken kom jag ihåg berättelsen i stort, men inte detaljerna. Så huruvida filmatiseringen följde boken slaviskt eller ej vet jag inte, men jag kan säga att filmen var väldigt gripande. Se den.

Tillsammans är man mindre ensam




I förrgår bänkade vi oss framför filmen Tillsammans är man mindre ensam, baserad på Anna Gavaldas bok med samma namn. En söt, förutsägbar och sevärd film.

Påskdagen

Idag har jag totalt glömt borta att fotografera, så jag får nöja mig med att berätta vad vi har gjort istället. Av någon anledning vaknade jag och O riktigt sent och vid det laget hade det redan börjat regna. Och det regnade och regnade. Så förmiddagen spenderades inomhus. När det började klarna upp tog vi (eller mest pappa såklart) tag i hästjobbet att fälla och såga upp två döda träd på grannens tomt. Och det slukade timmar vill jag lova, när vi var klara var det redan kväll. Efter middagen blev det filmkväll igen och nu är det hög tid att sova, vi åker nämligen härifrån klockan 07.00 imorgon...

ps. Jag lägger till kan fälla träd på min meritlista från och med idag, ok?! ds.

Max Manus







Jag och O hade hyrt tre filmer som vi tog med oss hit ner och när pappa igår fick välja vilken vi skulle titta på först valde han filmen Max Manus som handlar om den norska motståndsrörelsen under nazisternas ockupation. Mycket bra val måste jag säga, den var både spännande och lärorik, för jag kan ärligt säga att jag visste noll och absolut ingenting om den norska motståndsrörelsen innan jag såg filmen.

Påskafton





Gårdagen började med lite trädgårdsarbete (både jag och O blev sekatörmannen big time..). Sen en liten vi bilen till Simrishamn för att handla nubb, mat och vin. Lunch i solen funkade också och sen fanns ingen återvändo, det var dags för en liten skjutövning. Vi körde två matcher, bäst av tio skott. Så jäkla kul var det! Första omgången vann jag, men sen gick det sämre, antar att jag blev trött och okoncentrerad. Dagen fortsatte med påskmiddag och film.

Långfredagen i bilder


Jag och O började dagen med loppis i Hammenhög där folk var som tokiga. Tio minuter efter att stället öppnat var det proppfullt och det var nästan omöjligt att hitta en parkeringsplats inom gångavstånd. Självklart shoppade jag loss rejält. För 60 kronor fick jag två par jeans, ett par shorts, en skjorta, ett par sandaler och en dvd-box! Och för tjugo kronor extra fick vi tre ljusstakar. Second hand-butikerna i Stockholm kan slänga sig i väggen.


På eftermiddagen åkte vi till Simrishamn för att köpa skinn till ett par stolar och handla eftermiddagsfika (som vi sedan avnjöt i solen i trädgården).












Efter fikan tog pappa ett ryck med projekt "vedhög", det blev riktigt fint tycker jag.


Under påsken arrangeras en konstrunda här på Österlen som bjuder på allt från mästerverk till hobbykonstnärers alster. Ralf Borselius gör konst som tillhör den första kategorien enligt mig.


Lund

18e15944739df0d3cbca242c68ebf2a5.png

Vi har det...


På väg söderut

Nu sitter vi på tåget till Skåne, första klass och allt. Satt i loungen på Centralen, smaskade och läste tidningar innan avgång och ombord på tåget får man gratis tillgång till trådlöst bredband och mer dricka och snacks. Sånt gillar jag. Det enda molnet på himlen är det prepubertala hockeylag som var tvungna att åka i samma vagn som oss. Men de är ganska snälla och vi fick byta platser så vi inte behövde sitta precis bredvid dem. Och hörrni, vad rymligt det är här i första klass. Ett sammanfattande betyg till SJ:s första klass-upplevelse: Värt.


Ingen tur i spel

Gårdagens middag var himla trevlig. B hade gjort en fantastisk påskmiddag åt mamma, O och mig (och till och med Molly fick en portion lamm). Och istället för påskägg fick vi Trisslotter! Alla vann utom jag. Alla. Är inte det lite komiskt? Än en gång vinner jag zero, nada. Jag har verkligen inte tur i spel. Men eftersom B är så snäll så fick jag hennes lott, jag såg väl ut som en ledsen hund kan jag tänka. Så för vinsten ska det köpas nya Trisslotter i Skåne (min pojkvän är övertygad om att chansen att bli miljonär är väsentligt större där...).

Årets aprilskämt

Nu är det officiellt, dagens väder är årets aprilskämt! Ett practical joke från vädergudarnas sida. Och jag som hade tänkt "arrive in style"... Mina vita tygskor kommer se ut som hej kom och hjälp mig efter en halv minut i det här vädret. Tur att vi åker söderut i alla fall.

RSS 2.0