Kvällens planer

Vad ska ni göra ikväll? Vare sig ni har storslagna planer eller ej så hoppas jag ni får en trevlig kväll! Jag kommer fira in det nya året med med middag i goda vänners lag, vi blir ett tiotal personer och vid tolvslaget går vi ut och tittar på fyrverkerierna och skålar.

På återseende.

2009, summeringen

Jag vill ju inte vara sämre än någon annan bloggare och ska därför försöka mig på en summering av det gångna året. Ett ganska turbulent men väldigt bra år... detta gjorde jag;



...åkte till Österlen efter nyår och myste framför brasan med pojkvän och pappa...



... fick smaka på framtiden på Konsum...


 

... och fick arga kommentarer då jag uppmuntrade folk att gå på en fredlig demonstration...



... hade knytkalas med mina vänner...



... blev hembjuden till Klara och Benjamin i Uppsala...



... hittade en riktig favoritkjol...



... gick nuts med Kajsa...



... sålde min lägenhet...



... såg C spela på Riche...



... flyttade till Mörby...



... köpte en lägenhet...




... såg en livs levande uggla i centrala Upplsala...



... firade midsommar till sjöss...




... fick världens finaste ring i fyraårspresent av min pojkvän...



... spelade volleyboll på Bornholm...



... strosade runt i Sassnitz...



... fick drömväskan i 25-årspresent av min kille...



... njöt av Köpenhamn...



... sparade inte på krutet en vanlig dag...



... fick på mitt första bröllop...



... belv kär i min walk in closet...



... skrev anställningskontrakt...



... köpte en löjligt dyr lampa som jag älskar...



... åkte till norra Mallorca...



... och gick där på mitt andra bröllop....



... försökte förvandla mig själv till en pojke...



... men årets bästa köp återställde ordningen...



... jag var lite händig och målade garderoben i hallen...



... från fönstret på nya jobbet såg jag den första snön falla, men den låg inte ens kvar en minut...



... och så blev det ett antal kvällar på Epok...



... jag färgade håret mörkare än vanligt och började tänja på gränserna, någon månad senare började jag lägga ut bilder på mig själv i bloggen...



... det avverkades ett antal minipromenader på Djurgården...



... och jag fastnade totalt i Foresyte Sagan...



... och blev bjuden på fina svampar av rädisor på Super Mario-kväll hos O och I...



... och kunde såklart inte motstå en ljus jacka med pälskrage...



... firade mammas 60-årsdag på Sjögräs...



.... överraskades när jag helt plötsligt var på mitt tredje bröllop...



... och så kom julen och jag och min pojkvän köpte lite pynt...



... Klara och jag vann fair and square i TP mot O och Benjamin...



... jag närvarade vid min första julfest med jobbet...



... och tog några stapplande steg på skridskorna som inte har blivit använda på över tio år...



... sprang igenom Skansens julmarkand...

2009 var ett riktigt toppenår. Punkt slut.


Silverfat

Hur laddar man bäst för nyårsafton? Jo, det ska jag berätta, det är nämligen bara en sak som gäller; att ställa om dygnet. Inget är värre än att kämpa mot trötthet på en fest. Dagens tips serverat på silverfat (japp, jag jämför min blogg med ett silverfat..). Och det är därför jag fortfarande är uppe denna sena timme.

En kvinnas doft



Idag slog jag och min kille till på filmen En kvinnas doft med geniet Al Pacino. Fantastisk film. Har du inte sett den, som jag, så gör det. Kul att se en ung Philip Seymor Hoffman också.

Detta har hänt


Beyond Retro (inget inköp för min del), lunch på Publik i PUB-huset, H&M (inköp av Jimmy Choo-skor till morgondagen), fika med O, I, O och A på Söder för att planera nyårsmiddagen, vända med I i Ringen (inköp av Dagmar-inspirerad kofta) och nu sitter jag hemma i soffan. Här hör jag hemma.

09.02



Det var så vackert utanför fönstret när jag klev upp imorse.

Bryderier



Funderar lite på min nyårsklänning nu när det närmar sig. Framförallt undrar jag om det ens är möjligt att knöla in den under en jacka... Det kan ju visserligen se tjusigt ut, men jag undrar hur pass skönt det är att skåla in det nya året under bar himmel endast iförd klänning? Och jag vill fortfarande ha de där skorna som verkar vara slut överallt... Ja ni, stora komplicerade frågor. Jag får sova på saken.


Johnny Mad Dog



När min pojkvän väljer film finns en röd tråd, alla filmer han vill se handlar om något hemskt. Folkmord är en klassiker. Idag var temat barnsoldater och filmen Johnny Mad Dog. Jag la mig i sängen och läste efter att ha sett två minuter.

Tydligen var den inte så bra för er som är intresserade.

Min nya kärlek



Sweet, sweet golvvärme... how could I ever live without you?

Söder



Efter några timmar plugg (utfört av min pojkvän såklart) och en timmes förmiddagslur på soffan (that would be me..) åkte vi till Söder. Brandstationen, Herr Judit, lunch, A.p.c, Our Legacy och Nitty Gritty avverkades i någolunda snabb takt. Nu är vi hemma igen och med en kopp varm choklad i magen kan jag inte tänka mig något bättre än att slumra in på soffan igen. Vad ska ni göra?

Vanity fair





De senaste dagarna har jag och min kille njutit av BBC-serien Vanity Fair från 2008. Jag får tydligen inte nog av den här typen av serier. Intriger, intriger, intriger och vackra kläder.

Arty farty my ass



Ibland så krockar saker tyvärr. Som igår när vi skulle till Sturebadet samtidigt som Dom Dummaste höll konsert på Kulturhuset. Sånt händer. Tydligen blev konserten helt slutsålt, jag vet flera som fick vända i dörren. Nyfikna kan läsa Fredrik Strages recention i DN här.

Fab, darling, fab!



Nu ska jag börja planera in 2010 i min nya kalender! Vad tror ni om 2010, blir det ett bra år eller? Jag tror det blir absolutly fab!

Akta er

 

Och idag? Vad har jag gjort idag?

Jag började dagen med lite systuga med syster hos mamma. Två klänningar och en kjol fixade, mycket bra. Sen lunch hemma med b-friend följd av favoritsysslan sova på soffan. Efter det var det dags för lite ärenden, skomakaren, banken, apoteket, leta kalender åt min kille, leta kalender åt mig, trängas med folk, o s v, o s v. Att vara på stan nu i reatider är ju helt fruktansvärt. Som hur var fick jag sällskap av Kajsa så jag hade sällskap och någon att beklaga mig inför.

Ganska produktiv dag om jag får säga det själv.


Handikappade i köket



När vi igår spontaninbjöd C på middag fick vi lite panik, vad tusan ska man laga? Jag och min pojkvän slog våra kloka (?) huvuden ihop och kom på att en mixerstav var lösningen på vårt problem. Hur enkelt som helst svängde vi sedan ihop en broccolisoppan med knaperstekt bacon och rostade nötter och frön. Vinet var pricken över i:et och kvällen blev mycket trevlig.

Lunch, 50 min ansiktsbehandling, 20 min massage

Måste bara rapportera om upplevelsen på Sturebadet Haga igår. Till er som liksom jag inte provat varken massage eller ansiktsbehandling måste jag berätta hur det var. På plussidan är det ju väldigt avslappnande miljö och behandlingarna är till största delen extremt sköna. Det känns lyxigt. På minussidan är utsattheten, jag är inte van att ligga halvnaken inför främmande män och kvinnor. Men jag tror man vänjer sig. Summa sumarum, det var helt underbart.

Pirrigt



I julklapp av min pojkvän fick jag ansiktsbehandling och massage på Sturebadet Haga och detta är bokat redan till idag! Jag som aldrig ens har varit i närheten av varken en ansiktsbehandling eller massage tycker att det är lite pirrigt. Hur gör man? Vad gör man? Och vad gör de? Lite läskigt, men mest spännande på ett bra sätt.  


Fortsättning följer

Håll koll på Vassa eggens föredetta lokaler, förhoppningsvis kan man där uppleva ett nytt restaurangkoncept redan i april! Jag påminner er när det är dags för le grand opening.

Dotter till en trädgårdsmästare

Kommer ni ihåg att vi slog på stort och köpte en Amaryllis för göra lägenheten lite jul-ig?



Så här fin såg den ut då...



Och så här ser den ut nu, några veckor senare... Vad gör jag för fel? Den hann inte ens slå ut ordentligt innan den började skrumpna ihop. Med en mamma som är utbildad trädgårdsmästare borde jag klara av en jäkla Amaryllis, eller hur?



Men orkidén måste jag gjort något rätt med (oklart vad) eftersom den har fått nya knoppar! Fast jag ska nog inte ropa hej ännu, vad som helst kan ju hända, det visade ju Amaryllisen om inte annat.

Bästa julklapparna någonsin!

När jag var liten var listan över julklappar jag fått lika viktig som önskelistan. Och det är väl inte mycket som har förändrats sedan dess. Så här kommer den kompletta (och långa!) listan över årets julklappar:

5 tandborsthuvuden till min eltandborste


PENGAR


PENGAR

Vinterträdgården -Christine Fakenland


Citron -Lotte Möller, en bok om citronen i Europas historia, konst, läkekonst, trädgårdar, formgivning och matlagning samt 40 citronrecept.


En välsignelse -Toni Morrison

Skulpturernas stad -Anders Engman, strövtåg bland Stockholms äldre och nya skulpturkonst.

Giacomos tid -Mario Rigoni Stern

PENGAR

Kjol från Noir et Blanc

Sasjenka -Simon Montefiore

Biljett till Hairspray

Årskort, Moderna museets vänner

Shower gel från Body Shop

Badskum från Body Shop

Body butter från Body Shop

Spa, övernattning och trerättersmiddag

Trisslott

Penninglott

Ansiktsbehandling och massage på Sturebadet Haga


Choklad från Robert E´s choklad


Fick jag med allt? Tror det. TUSEN TACK FÖR ALLA UNDERBARA JULKLAPPAR!


Nu är julen slut va?





Jag vet att jag antydde i föregående inlägg att det skulle fotas som bara den igår, men det blev inte riktigt så. Ni får hålla till godo med de två bilderna ovan, jag tog visserligen fler men på de fotona var det folk och så kan vi ju inte ha det (även om både jag och ni antagligen skulle tycka det var mycket roligare än en bild på en brasa). Hur som helst. G skjutsade ut mig till deras mysiga stuga på Värmdö där det dracks glögg, öppnades julklappar, promenerades, lästes, åts förstklassig middag och tittades på Micheal Jackson på tv. Vi hade det väldigt bra med andra ord.

Sen tog jag och min pojkvän bussen in till stan, svidade om och drog sedan till C som hade sin sedvanliga julfest. Och ska jag vara helt ärligt (för ni är väl trötta på antydningar, omskrivningar och att behöva läsa mellan raderna..?) så blev jag full. Japp, jag dansade till och med. Och rökte (vad är fel på mig?). Sen somnade jag på soffan direkt när vi kom hem, det gick tydligen inte att väcka mig över huvudtaget. Därav den sena uppdateringen idag.

Snart går vi och hyr film och köper färdigmat.

Det fortsätter

Om ett par timmar är jag på väg ut till Värmdö för att fira jul med min pojkväns familj och ikväll blir det julfest hos C och kameran får såklart följa med hela dagen!

Diskussion kring julbordet

Igår lärde jag mig något nytt. Ni kanske redan har råkoll men jag hade faktiskt ingen aning om vad ordet Posh kommer ifrån. Den vedertagna teorin är att Posh är förkortningen av 'portside out stearboard home'. Detta för att de välbärgade hade råd med babordshytterna på kryssningsfartygen till Indien och syrbordshytterna på tillbakavägen, dessa hytter var eftertraktade då passagerarna ville undvika solen. De som hade råd med dessa hytter var alltså posh, rika människor. Så nu vet vi det.

Dagen låt



Efter promenaden spelade jag och pappa Martin och Julias version av Gläns över sjö och stand, lyssna!

24 december 2009 i bilder


Mammas gran.


Jag.


Mamma och Kajsa in action.




Jullunchen.


Årets nykomling, sallad med marinerade morötter.


Kalle hos pappa.








Pappa spexar i sina nya seglarstövlar, julklapp från mig.


Mina julklappar, böcker och pengar, ett riktigt framgångsrecept.


Promenad.


Kajsa, Molly och pappa.

Nu börjar julen på riktigt


 
Nu tar jag mina julklappskassar och går över till mamma!

God jul

God jul allihopa! Hoppas ni får en fantastisk julafton och nån julklapp som ni verkligen gillar! Än så länge sitter jag bara i soffan framför Nyhetsmorgon och vräker i mig pepparkakor men snart ska jag ta tag i mig själv, duscha, äta frukost och kila över till mamma.


Förberedelser

Hemma hos pappa satsade vi för fullt på Janssons frestelse (strömmingen var slut i hela Stockholm, men för er som fick tag på det så hittar ni förra årets strömmingsskola här). När Kajsa och Molly slöt upp satte vi oss ner och drack glögg.







Nu har jag precis slagit in de sista julklapparna och ska så fort som möjligt lägga mig och läsa. Sov gott och om ni inte tittar in på bloggen morgon så vill jag passa på att önska er en riktigt god jul!

En fin filosofi tillika en svårslagen julklapp

De senaste veckorna har de flesta bloggarna varit späckade med önskelistor och julklappstips. Men inte den här. Antagligen för att jag inte önskar mig något särskilt och för att jag är pretty much urusel på att köpa julklappar. Men om ni ska ge en julklapp till er själv i år så har jag ett tips, ta så mycket ledigt du bara kan! Det är vi värda, allihopa. Det ska jag ge mig själv och det är nog en svårslagen julklapp. Så se fram mot mycket bloggande de närmaste veckorna.

Och de andra julklapparna, de rent materiella, önskar jag ibland att vi bara kunde slippa. Fast bra ibland.

Dan före dan

Idag åker min pojkvän iväg till landet där han ska fira jul med sin familj. Tror det kommer kännas en aning ensamt i lägenheten utan honom. Jag kom på att jag inte sovit själv i lägenheten någonsin, alltså på fem och en halv månad. Underligt. Men jag är ju vuxen, herregud. Man kan ju intala sig själv det i alla fall.

Ikväll ska det lagas julmat hemma hos pappa och jag ska såklart propsa på att Barbara Hendricks version av "nu är det jul igen" ska spelas på högsta volym. Jag gillar att man får spela musik på högsta volym hemma hos pappa. Well, well om inte min pojkvän har tagit med sig kameran till landet, så ska ni få en hel del bilder från årets julfirande.

Morgondagens schema i korthet (obs, tiderna är ungefärliga);

11.00 Jag går över till mamma för att hjälpa till och hinna med julklappsutdelning.

13.00 Tjocka släkten börjar trilla in hos mamma för den traditionella jullunchen.

14.55 På plats hos hemma pappa för Kalle, glögg och pepparkakor.

16.00 Sova i soffan?

18.00 Högst troligt att pappa, Kajsa och jag tar en promenad ungefär vid denna tid.

19.00 Julmiddag.

20.00 Julklappsutdelning. ALLA BLIR JÄTTEGLADA FÖR SINA JULKLAPPAR, OKEY!?

21.00 Allmän kollaps och matkoma.

23.00 Sängen.


Hur ska ni fira jul?

Kläningar och konsert

Sorry för frånvaron från bloggen igår. När jag väl kom hem var klockan så mycket att jag stupade i säng. Men jag kan ju berätta lite om gårdagen idag istället. Som jag nämnde så stod stod shoppingdate med Kajsa på schemat direkt efter jobbet. Och trots enorm tidspress så lyckades jag med konststycket att köpa två nyårsklänningar... Hur tänkte jag där egentligen? Eftersom jag inte är konferencier på typ Oscarsgalan så är det inte aktuellt med klädbyte på nyårsafton. Ja, ja, jag hittar nog ett tillfälle för den andra klänningen och skyller fadäsen på det vansinniga i att förbjuda mig själv att shoppa på en hel månad. Jag menar, det var ju dömt att ge ett visst bakslag. Kompensation tror jag det kallas. Fina är de i alla fall, klänningarna.



Efter hysterisk klänningsshopping sa jag hejdå till Kajsa och åt en blixtmiddag med min pojkvän på Drottninggatan innan vi åkte vidare till Berwaldhallen för att hinna med en fika med K och AM innan julkonserten började. Tyvärr glömde jag kameran, mobilen var död och jobbmobilen saknar kamera så jag har inte en enda bild. Men jag kan berätta att konserten var väldigt stämningsfull och var en härlig mix av körsånf, soloframträdande och recitation av Stina Ekblad. Mycket lyckat.

Efter konserten gick ett stort gäng hem till B där vi drack glögg och åt diverse julgodis, mycket trevligt. Men det blev rätt sent så därför hörde ni inte av mig igår (jag vet, extremt lam ursäkt, förlåt).

Imorgon är det julafton!

Rapport

Efter jobbet blir det shoppingdate med Kajsa (nyårsklänning, inget annat... I hope) och sedan julkonsert (och julmarknad, vilket är nytt för iår) i Berwaldhallen. Kul va?


Förresten

Jag har haft ont i huvudet sen typ tio i förmiddags, vad är grejen med det?

Snart jullov

Ska ni vara lediga något i jul? Jag har tagit ledigt i mellandagarna och kommer därför vara ledig ELVA dagar i sträck! Det ni. Det var flera, flera år sedan jag var ledig över jul- och nyårshelgen, det har ju till och med hänt att jag har jobbat på självaste julafton. Men i år är det andra bullar minsann. Elva dagar hörrni... inte illa va?

Jag och min pojkvän funderade på att åka till Skåne i ett par dagar mellan jul och nyår, men alla biljetter var så löjligt dyra. Så det blir Stockholm för hela slanten istället. Jag planerar ett riktigt jullov späckat med diverse mellanstadieaktiviteter som att plaska i någon simbassäng, bowla, fika, åka skridskor och gå på bio. Vi får väl se hur mycket av det som blir av, jag har ju en förkärlek för att sova på soffan också.


Årets första julklapp



Tillsammans med lönespecen fick vi ett julkort och en julklapp, att välja en av några utvalda produkter som sedan skickas hem. Bra idé... om det hade varit roligare grejer att väjla på. Eller så hade de ju kunnat köpa presentkort helt enkelt. Nu finns det ju smarta presentkort att köpa på t ex Pressbyrån som går att använda i alla butiker där man kan betala med kort (de allra flesta med andra ord). Ja, ja det får väl bli en stekpanna eller en prenumeration. Eller en stekpanna... Eller en prenumeration... Kan inte bestäma mig.

Vintersolstånd

Vad gör ni? Just nu alltså. Jag gör nästan absolut ingenting. Har varit väldigt trött hela dagen av absolut ingen anledning. Gick ju och la mig tidigt och allt igår. Men ibland kommer inget gott ur de goda gärningarna, det känns som jag lika väl hade kunnat gått och lagt mig vid fyra imorse. Det hade liksom inte gjort någon skillnad. Men, men, idag är årets mörkaste dag, så jag skyller på det.

O, ska vi ha filmkväll ikväll?

Mest bilder

Det blev Skansens julmarknad! Kul! Kul men kallt, väldigt kallt. I alla fall om man valt shorts, tunna strumpbyxor och ofodrade stövlar. Då är det kallt. Vi började i stadskvarteren och tittade i de olika verkstäderna, men ganska omgående sa mina stelfrusna tår att det var dags för en fika. Sen en språngmarsch igenom resten av julmarknaden innan vi gav upp, det var för kallt helt enkelt. Men kul var det (jag vet, jag upprepar mig).








Sen tog vi 47:an, en utmärkt buss för övrigt, till Vurma för lunch. Mätta, belåtna och lite varmare gick vi till Västermalmsgallerian (jag skulle reklamera en klänning) innan det bar av vidare till familjen R för det årliga julpysslet och chili con carne. Hur trevligt som helst, en tradition värd att bevara.









Det var det.

Nile City 105,6



Sitter framför Nile City och kramas med min älskling. Bäst är nog farbror Barbro... eller Percy... eller det mesta är bra.

Imorgon blir det Skansens julmarknad och sedan julpyssel hos femiljen R.

Nya På spåret

 

Såg På spåret igår. I love it. Utmärkt underhållning. Lärorikt och roligt. Genialiskt att ta in Luuk och Lindström istället för gubbarna. Själv briljerade jag här hemma, både raijta och 1999 kom till mig anmärkningsvärt snabbt. Var det någon annan av er som såg På spåret igår? Någon?


Åldrades jag precis 20 år? Kanske.


Vinterlördag


Efter den dagliga dosen gröt bar det iväg.

Det blev skridskoåkning! Hur kul som helst, fast man var ju ingen stjärna direkt. Måste vara över tio år sedan jag åkte sist. Men det gick. Och kul var det! Efter någon timmes ostadig åkning tog vi en traditionsenlig fika på Ritorno.













Äntligen julfrid

Lugn dag på jobbet. Antar att det är som det ska efter en julfest. När klockan slog fem fick jag ett rejält ryck och kände att det var hög tid att bli av med tyngden på mina axlar, d v s köpa julklappar. Och jag kan säga att jag aldrig handlat julklappar så effektivt förrut. Aldrig. Pang, pang, pang. Så var det klart. Kan ni tänka er? Jag som alltid brukar behöva flera dagar på mig, gå från affär till affär. Och sen tillbaka igen. Men inte idag som sagt. Ungefär en timme tog det väl. Vad säger ni om det? Jag gör framsteg eller hur?

Nu har jag lugn hemmakväll med mig själv då min pojkvän har flytt fältet för att umgås med en annan O. Japp. Enligt planen skulle lördagen ägnas åt julklappsshopping, men nu är jag fri! Hör ni det, fri! Så jag hoppas min pojkvän kommer hem i kristlig tid så vi kan åka skridskor i Vasaparken eller något annat kul.

Gestuz visar var skåpet ska stå

           

Hur snygg är inte den här blusen från Gestuz? Har i och för sig inte provat den, men jag vill!


Julfest



Gårdagens festligheter började med glögg i köket på jobbet redan halv fyra (för de som inte åkt till Hard Rock för en öl). Sedan blev det discobowling för hela slanten på Svea bowling på Sveavägen. För mig gick det sådär, för andra gick det strålande och för vissa gick skickligheten ut när ölen gick in. Ni förstår. Efter avslutad bowlingmatch (mitt lag kom trots allt trea av åtta lag totalt) tog vi en något ostadig promenad (p g a snö och höga klackar, inget annat...) på Surbrunnsgatan bort till Clas på hörnet.  

0-27d88e7eb0ff86b7c9d7d2c6eacb5090.png

Väl framme serverades vi glögg utanför i det lätta snöfallet. Sen var det bara att hugga in på julbordet med tillhörande öl och snaps i mängder. Sen gick det väl sakta utför så att säga. Lika bra att sluta rapporteringen här. Men jag vill bara tillägga att jag låg nerbäddad i min egen säng redan klockan elva. Vad de andra hade för sig sen kan jag bara spekulera i. Kalla mig tråkmåns, fine, men jag kan verkligen inte festa med jobbet. Med kolleger, visst, men med arbetsplatsen som en helhet, nej.



 


Retrolunch

0-721843d1699839f8bf4d32b231c596a5.png


Jag och Kajsa retrolunchar, d v s vi äter i matsalen dit pappa alltid tog oss när vi följde med honom till hans jobb när vi var små och sjuka. Vi känner oss väldigt hemma.


Dagens schema

Igår blev det lammgryta hos mamma för att fira att Kajsa kommit hem från London (visserligen bara över jul och inte för gott, men bara det är värt en liten tillställning). Sen bar det av till Söder, närmare bestämt Högkvarteret, för drinkar med födelsedagsbarnet C. Mycket trevligt. Nu känner jag mig lite mör. Kanske inte den bästa dagen att vara trött, för idag blir det julfest med jobbet, dagen kommer alltså bli ganska lång. Bowling och julbord på Klas på hörnet står på schemat. Men fan! Jag har ju glömt kameran hemma! Järnspikar. För visst är det lag på att stå med kameran i högsta hugg när kollegerna blivit alltför berusade? Mobilkameran får helt enkelt duga.

Men innan de eventuellt pinsamma situationerna på julfesten så ska det hinnas med att luncha med Kajsa!

Men nr två. Men varför ska allt roligt inträffa på samma dag? Igår krockade middag för Kajsa med middag för C och idag krockar julfest med invigning av den nya Fornarinabutiken samt tillhörande efterfest.

Grattis

0-22de9b1362be1cab39e7d62f333f7198.png


Vi firar att C fyllt 25-år på Högkvarteret. Här har vi det bra.


Combo

0-7ee6ac964d09c5e270113d394952cd24.png


Eftersom Kajsa dissade lunch med mig (till förmån för lunch med pappa...) så tröstade jag mig med räksallad från Combo. Det hjälpte lite.  


Hurra

Asså, hallå, min syster är hemma! Det är så bra att det blir en liten middag hos mamma ikväll för att fira.

Glögg på hög nivå


Igår kväll kom B hem till oss och hängde. Vi hade så mysigt och förutom en massa snack så provade vi en glögg som ingen av oss har druckit tidigare, Dufvenkrooks X-mas Delight (smaksatt med kakao), som vi fick av Klara och Benjamin i lördags. Och fy tusan va den var god! Jag rekommenderar den starkt.

Habegär av Gudrun

Vilken tiopoängare till Gudrun! Exakt den outfiten vill ju jag ha! Gubben måste vi däremot göra något åt...


I andras ögon



Gick för att hyra film. Fastnade för I andras ögon av älsklingen Agnès Jaoui. Undrade om jag inte hade den hemma men kom fram till att det måste vara Se mig som jag hade köpt eftersom min pojkvän hävdade att han inte sett I andras ögon. Började se filmen. Efter ett par sekunder kommer han på att han visst sett filmen. Vi tittar vidare. Det är hack i skrivan och vi kan inte se hela filmen. Blir lite galen. Skrattar lite hysteriskt i soffan medan min pojkvän kollar bland dvd:erna för att leta fram Se mig. Men jag hade inte Se mig, jag hade I andras ögon. Så vi byter hyrfilmen mot köpfilmen och ser klart. Slutet gott, allting gott.

Vimmelkantig och rastlös



Man (jag med andra ord) går under när det inte finns något att göra på jobbet. Som just precis nu. Det finns inget att göra. Och jag har alldeles för ont i huvudet och kroppen för att leta upp något onödigt att lägga ett par minuter på. Så jag sitter här och hoppas att någon ska ringa. Eller mejla. Eller vad som helst. Försökte skämta till det när en kollega ville att jag skulle skicka paket till en man som nästan hette Hugh Hefner. Man gör ju sitt bästa för att liva upp stämningen.

Vad har ni för er? Och en annan fråga: varför blir jag aldrig frisk?

13:e december



Ja, jäklar! Glad Lucia och tredje advent på er!

Tyvärr glömde jag kameran hemma

Nyss hemkommen från A:s enmansföreställning med titeln "En mans föreställning" på S.E.T. Fyndigt. Jag gillar ordvitsar och alla typer av ordlekar. Bra där. Och den var väldigt bra, föreställningen. Hans pappa hade skrivit fantastiskt trollbindande texter och A var en stjärna. Good sunday fun. Men nu känner jag mig slutkörd, det tar på krafterna att ha kul och vara sjuk samtidigt.  

Tell me

Gillade ni "en bild i timmen"-konceptet? Var nu ärliga, berätta vad ni tycker. Tyvärr blev jag ju sjuk annars så hade nog min dag varit mer händelserik och bilderna som ett resultat av detta intressantare. Men, men. Och jag vill liksom att ni ska lita på mitt ord, därför skjöt jag inte upp det till en annan roligare dag trots att jag sov större delen av dagen. Om ni gillade konceptet kan vi köra det igen, och då lovar jag att göra saker och ta bilder som skulle kunna intressera er mer.

Funderar på att väcka min pojkvän. Vågar jag det? Hans väckarklocka har ringt två gånger och jag vill ha sällskap... Om det är någon vintersport på tv så kanske han kan tänka sig att förflytta sig från sängern till soffan. Kanske. Håller ni tummarna? Jag håller tummarna.

En bild i timmen, del 3.


20.20 Maten (krämig squashlasage, japp vi testar nya grejer) slank ner fort.


21.47 Efterrätten kändes härligt 80-tal. Gott var det.


22.51 Det gamla TP:t togs fram och en knivig kamp mellan tjejerna på ena sidan och killarna på den andra påbörjades.


23.17  Shishan gick varm för att framkalla den autentiska Kairo-känslan.


00.37 Jag tar "roliga" bilder på mig själv och ropar ut svaret på en av motståndarlagets frågor. Pinsamt. Note to self; jag ska inte "gissa" på något som känns otänkbart, det kan vara det rätta svaret.


01.44 Klara och jag går mot en promenadseger. Nä, det var inte riktigt sant, det var extremt jämt mellan lagen. Men i slutändan var vi strået vassare. Jag känner segerns sötma.


02.48 Gästerna har gått. Tar en sväng till köket och inser att vi producerat en avsevärd mängd disk. Tackar gudarna för diskmaskinen.


02.59 Nytvättade lakan. Vill inget hellre än att sova efter en lyckad kväll. Men först ska dessa bilder laddas upp på bloggen såklart. Godnatt.

 


En bild i timmen, del 2.


14.45 Multitasking. Skidskytte, Internet och varm choklad. Går sedan och lägger mig. Sover två timmar.


17.40 Vaknar till ett mörkt och snötäckt Stockholm.


18.01 Är nöjd med mig själv som gjort tomatsåsen i förväg. Vuxet.

En bild i timmen, del 1.


09.32 Masar mig äntligen ur sängen och tittar ut genom vardagsrumsfönstret. Är på uruselt humör eftersom jag återigen har feber. Inte ens att slippa vakna till bäckmörker hjälper.


10.15 Äter frukost och läser om förslagen om utbyggnad av Konserthuset. Känner tillförsikt, detta blir bra. Och förhoppningsvis klart redan 2010. För visst är det trist med alla storslagna projekt som man måste vänta sex år på att få se realiserade?


11.58 Går och lägger mig igen, känner mig helt däckad.


12.10 Betraktar stolplanschen från sängen. Inköpt på vår Köpenhamnssemester i somras. Gillar den skarpt.


13.50 Ska betala maten till ikväll då hela Prisextra plötsligt blir mörkt. Strömavbrott gissar jag.


13.55 Nej, det var ett Luciatåg! Nog för att jag visste att Prisextra är en bra affär, men nu visar det sig att Prisextra rockar! 


13.56 Stämningsfullt.

Älskade parenteser

Jag lever ju för parenteser. Jag skulle inte kunna skriva utan parenteser. Jag missbrukar dem kan man säga (trots att jag faktiskt försöker att minska min parenteskonsumtion...). Men känns det inte som det viktigaste och mest intressanta finns just i parenteseran? Allmänt sett alltså, jag menar inte att mina parenteser är särskilt spännande. Men trots det tänkte jag publicera ett litet experiment. Vi kan kalla det veckans parenteser.

Här har ni mina parenteser de senaste sju dagarna:

(och marängsvich!) (jag var helt slut efter dopet och vigseln) (fokusvarianten för att orka se hela filmen...) (dagarna innan vi skulle flytta till Kairo drog jag på mig en rejäl förkylning med feber, inte olik dagens sjukdomstillstånd faktiskt) (och jag vet, det låter som en dålig amerikansk komedi med förskräcklig sensmoral, men det är det inte) (som jag skamligt nog aldrig har använt) (gott) (rolig) (som förövrigt är världens bästa och ballaste mormor och NEJ, din mormor har ingenting att komma med mot min) (stavas det så?) (Valio) (visserligen ingift, men vem bryr sig om det är fråga om faktiskta blodsband eller inte?) (inte konstnären) (man vill ju inte åka i en decimeter vatten) (d v s mästarnas mästare)

Voila. Roligt tyckte jag.

Tomorrow

Ni har väl inte gömt att vi kör en bild i timmen här på bloggen imorgon? Ska bli spännande att se hur det fungerar... Om inte JAG glömmer bort det vill säga. Ni påminner väl mig i så fall?

Nä, nu måste jag fortsätta att lägga patiens så jag får sova någon gång.

Patiens



Jag är totalt fast. Sitter och spelar patiens sedan ett par timmar tillbaka. Med min kille som vittne har jag lovat att jag måste fortsätta tills den går ut. Det verkar ta ett tag. Börjar bli lite sugen på att lägga mig och läsa istället. Dessutom börjar mina fingrar ömma efter allt delande. Men ett löfte är ett löfte. Om jag så ska vara uppe till klockan fyra så ska jag ta mig tusan inte sluta innan jag har fyra ess kvar på slutet. Bara så ni vet.

Vad tycker ni om Josef Frank-kortleken förresten? Tjusig va?!

Gah!


Anna from the block. Bild tagen av syster i Krakow.

Ikväll tror jag det blir något slags mys. Myselimysmys. Pys. Nej, förlåt. Ska typ... ba, liksom... hänga... inte göra nått särskilt... softa.... typ... ba... liksom... vaddå då? Varför undrar du? Gah!

Och det är lika bra att inte ta ut sig redan ikväll när man får storfrämmande imorgon kväll. Samla krafter, vara på topp liksom. Och kanske hinna åka lite skridskor i Vasaparken om det inte är för varmt imorgon (man vill ju inte åka i en decimeter vatten). Det vore nått. Fast egentligen vore det bäst att satsa på julklappsshopping, har ångest deluxe. Ingen aning om vad någon ska få faktiskt. Har ni några förslag? Ni är kanske lika bra presentshoppare som min kille (d v s mästarnas mästare)? Vad ger man sin syster, föräldrar och pojkvän? Hjälp mig, snälla ni!

Dega (inte konstnären)



Så här långt har jag hållit mitt löfte, har ni noterat det? Ingen shopping tänker jag på alltså. Hur det går framöver vill jag inte lova, men jag jobbar på det och det duger väl? Och jag har ju bara lovat för denna månad eller hur? Och vi sa ju faktiskt från början att nyårsoutfit är ett undantag...

Har ni börjat handla julklappar förresten? Jag har inte handlat en enda, blir så osugen på att trängas bland folk på stan efter jobbet istället för att ta bussen hem och dega i soffan. Dega i soffan efter en arbetsdag är underskattat.

Nobel -92.





Sitter och tittar på Nobelmiddagen av alla tv-program. Är ganska fast faktiskt. Kommer att tänka på första gången jag kan minnas att jag faktiskt såg en snutt av denna högtidliga tillställning. Året var 1992 och min släkting (visserligen ingift, men vem bryr sig om det är fråga om faktiskta blodsband eller inte?) Anja Birnbaum underhöll gästerna i Blå hallen med sin dans. Den fantastiska dräkten som säkert skulle föra tankarna till en ängel fick mig att tänka på en ganska skräckinjagande men vacker fågel. Magiskt tyckte jag det var. Magiskt!

Huvudbry



På lördag kommer Klara och Benjamin på middag! Och det är ju superduperkul och allt, men vad ska man laga? Vegetariskt och laktosfritt ska det vara tror jag... Allt jag kommer på innehåller antingen kött i någon form eller ost på något vis. Åh. Har inte ni något fiffigt tips? Hjälp mig. Mamma, visst har du något förslag?! I västa fall blir man ju rätt mätt av vin... men det blir ju så skvalpigt i magen.

Uppdatering: Googlade "Vegetariskt och laktosfritt" (man lever ju på 2000-talet... hallå...) och fick upp sidan Det laktosfria köket (Valio) där man kan söka efter recept som alla är laktosfria! Och man kan kryssa i t ex "vegetariskt". Ett tips till alla laktosintoleranta och vänner till sådana.

Ett töntigt julinlägg igen





Kolla, kolla! Våra julblommor har nästan slagit ut helt! När jag var liten så fick alltid jag och Kajsa varsin Hyasint (stavas det så?) att ha i våra rum, så doften får mig alltid att tänka på min barndoms jular. Och eftersom det inte framkallar några traumatiska minnen så får jag en härlig känsla i kroppen av doften.

Jag börjar bli frisk förresten!

Fashion-mormor



Min fashion-mormor (som förövrigt är världens bästa och ballaste mormor och NEJ, din mormor har ingenting att komma med mot min) har i alla år cyklat omkring i Vasastan i pilotmössa. Jag har både sett varianter i skinn och i nylon på hennes huvud och när det är riktigt kallt har hon ibland en tunn mössa under. Och nu har hon fått efterföljare, hon tycks ha startat en trend. För idag när jag gick hem från bussen på Dalagatan så mötte jag en äldre kvinna i pilotmössa. Snyggt och praktiskt. Just det. Mormor vet bäst.

Anna!



Idag firar den eminenta bloggen Allteanna att det är Anna-dagen. Alla annor har namnsdag (och det vill inte säga lite, Anna är Sveriges vanligaste förnamn). Grattis oss!

Min älskade pojkvän satte väckarklockan tidigt imorse bara för att säga grattis och ge mig mörk choklad med chili (gott) och en kylskåpsmagnet (rolig). Han har till och med lovat att sluta spela det där Dragon Age vid nio och umgås lite!


Just nu, på jobbet



Som ni kanske har listat ut så är jag tillbaka på jobbet idag. Kanske inte veckans klokaste beslut, men men. Och eftersom jag hade 41 olästa mejl imorse i Inboxen så var det nog lika bra. Är bjuden på ett glöggkalas på Austin Sound ikväll, men jag får nog tyvärr hoppa över det. Jag gissar att jag kommer däcka så fort jag kommit innanför dörren hemma och har redan försäkrat mig om att min pojkvän står för kvällens blodpuddingsstekande. Helst skulle jag vilja bli matad också, men man kan ju inte få allt.

Glögg



Fick en 8,3 minuters glöggpaus med min pojkvän. Men nu är han tillbaka i sitt dataspel och jag fortsätter att vara sjuk.

Önskeoutfit, nyår



I denna Acne-klänning och i dessa underbara skor från H&M skulle jag vilja skåla in det nya året. Men min plånbok säger nej trots att mitt öga säger JA, JA, JA. Men skorna till min Nakkna-klänning (som jag skamligt nog aldrig har använt)... det kanske vore något. Om jag inte hittar något under de inplanerade timmarna bland Beyond Retros galgar med Kajsa när hon kommer hem från London vill säga.

Dragon Age, tydligen



Jag råkade ge min pojkvän ett dataspel han suktat efter... Och det gör mig lite rädd att han, redan innan spelet är installerat, är okontaktbar... Han sitter och läser instruktionsbroshyren och skrattar för sig själv... I love him.

Lars and the Real Girl





C och O rekommenderade filmen Lars and the Real Girl och idag blev det äntligen av att hyra den. Och oj, oj, oj vilken bra film! Den handlar i korthet om Lars som blir kär i en naturtrogen docka (och jag vet, det låter som en dålig amerikansk komedi med förskräcklig sensmoral, men det är det inte). Så se den för guds skull.

Jag är sjuk, tittar för mycket på TV



Det är ju minst sagt vanligt med särskrivningar men undra om inte rädslan för de skrattretande särskrivningarna har gjort att det gått för långt åt andra hållet... I Dressmanns senaste reklam gör de nämligen potentiella kunder medvetna om att man kan köpa "Stickadetröjor från 299 kr". Skjut mig, snälla. 

Tre i kylen och en i handen



I friskt tillstånd är jag realistiskt, men så fort jag är sjuk blir jag övertygad om att allt sånt här funkar.

Som ni kanske anar är jag hemma från jobbet idag, något som inte hänt sedan augusti 2008 (dagarna innan vi skulle flytta till Kairo drog jag på mig en rejäl förkylning med feber, inte olik dagens sjukdomstillstånd faktiskt).

62. Milano är fortfarande favoriten



Att måla naglarna är en tricky business när man är feberdarrig. Men har man inget annat att göra så...

Jag slipper gärna

 

Jag vill att detta ska vara svininfluensa så att jag slipper sprutan och får Tamiflu-tabletter istället. Så spruträdd är jag...

En bild i timmen?


Så här fräsch känner jag mig idag...

Som ni märker är jag rastlös, väldigt, väldigt rastlös. Kanske ska sova en vända till? Döda lite tid liksom. Ja, det kanske vore något. Men först ska jag fråga er en sak, vad säger ni om en bild i timmen? Ska vi köra det på lördag? Jag tar en bild för varje vaken timme och ni får läskig insyn i min dag. Bra?

Det funkar inte

03e52ef1d45f6d68a1f23a36c4ed3fe8.png


Jag och TVn lever ihop idag. Det kanske låter mysigt för en stressad själ men jag klarar inte detta en dag till, det går inte, imorgon måste jag vara frisk.


Jag är bäst!

Min pojkvän gick just med på att jag är den i vår "lilla familj" som är bäst på practical jokes, medan han är bäst på alla de andra skämten. Nu vet jag ju inte om han säger så för att vara snäll mot mig nu när jag är sjuk, men jag är nöjd hur som helst.

Mindre nöjd är jag med att jag snart kommer utvecka liggsår eftersom jag knappt orkar mig ur soffan.

Later aligator

Förlåt hörrni om jag skrev osammanhängande igår, feberns fel i så fall. Ha överseende, jag är ju sjuk. Och förlåt om det här bara är svammel, jag är tyvärr inte på bättringsvägen. Lika bra att sluta här. Hej sålänge.

Whatever works





Det blev Whatever works, Woody Allens nya film. Som ni vet är jag ju ett stort Allen-fan och jag blev mycket nöjd att se att han är tillbaka där han började, jag var t ex inte så förtjust i Cassandras Dream. Men med Whatever Works är han på rätt spår igen, härligt. I en scen blev jag förövrigt så rädd och hoppade till att jag på något vänster lyckades med konststycket att kasta ut en rejäl mängd Vitamin-dryck (fokusvarianten för att orka se hela filmen...) över min pojkväns huvud, arm samt väggen. Han skrattade och jag skrattade och grät i en konstig kombination. Jaja, lite kuriosa bara. 

Men nu ska jag dricka en variant på era förslag på huskur och sen stupa i säng, jag är dödstrött.

Dopet och feber

Hej gott folk, jag lever.



Dagen har bjudit på både en fantastisk överraskning och ett tråkigt faktum. Vi tar det roliga först va? Det tycker jag i alla fall. Här kommer det. Jag och min pojkvän åkte till lilla M:s dop i förmiddags. I vackra Uppenbarelsekyrkan i Aspudden fick han vatten på sin lilla skalle och han var världens gulligaste och bara log, tycktes gilla att stå i centrum. När cermonin närmade sig slutet sa prästen "men vi är inte rikigt klara ännu..." varpå jag hysteriskt väser om och om igen i min pojkväns öra "herregud, de gifter sig, de gifter sig, de GIFTER SIG". Och mycket riktigt, när dopet plötsligt blev en vigsel chokades 90 % av gästerna och fler än jag började gråta. När sen vigseln var över och chocken lagt sig bjöds det på lunch samt kaffe och kaka (och marängsvich!) i församligshemmet. Underbart trevligt och vackert var det. 

Men feber gjorde att jag hade svårt att njuta fullt ut och nu kommer vi osökt in på dagens tråkiga. Jag är sjuk. Jag fullkomligt hatar att vara sjuk. Och jag hatar det ännu mer när det resulterar i att det inte blir någon middag med Klara och Benjamin som jag hade sett fram mot hela veckan. Ja, ni förstår.

Nu har jag precis sovit i två timmar (jag var helt slut efter dopet och vigseln) och ätit middag. Och nu ligger jag i soffan och väntar på att min pojkvän ska komma hem med hyrfilm och ingredienser till alla huskurer ni föreslagit. Tusen tack för det, ni är allt bra gulliga!


Yogayama

Tusan, jag känner mig verkligen inte frisk. Har ont i halsen och det känns som jag har feber. När hände det här egentligen? Jag försöker pigga upp mig själv med vansinniga mängder varm choklad här på jobbet, men det verkar inte ge någon effekt. Och efter jobbet ska jag möta upp min pojkvän och handla doppresent, men jag känner bara för att stupa i säng... Finns det någon beprövad huskur ni kan rekommendera? Jag måste känna mig någolunda frisk redan imorgon. Hjälp mig.



Annars har det varit en toppendag med lunch på Yogayama på Jungfrugatan med B och O och sedan några ärenden på stan innan jag cyklade tillbaka till jobbet.

Tjejgrejer



Min pojkvän är iväg och träffar sina killkompisar och gör en så manlig sak som att dricka öl. Jaha. Men skam den som inte tar tillfället i akt, ikväll ska jag ha tjejkväll med mig själv. Jag har varit en sväng på gymmet med mamma, diskat, städat och dammsugat. Gjort tjejgrejer helt enkelt. Nu ska jag bada skumbad och bekanta mig med känslan att jag är själv i vår lägenhet, något som knappt har inträffat sedan vi flyttade hit i början av juli. Undrar hur det känns?

Sonia Rykiel pour H&M







På lördag släpps Sonia Rykiels underklädeslinje för H&M. Nu krävs seriös självkontroll... inte shoppa, inte shoppa, INTE shoppa försöker jag intala mig själv. Känns som det stora eldprovet.

Imponerande vecka



Igår överraskade min pojkvän mig med havskräftor, min absoluta favoriträtt, och helt plötsligt blev det en lyxig onsdag också. Den här veckan har imponerat så här långt måste jag säga.

En ljus framtid



Idag kom min namnsdagspresent till min pojkvän, en bok om hur man väljer, hanterar och tillagar kött. Det låter kanske som världens taskigaste present från en flickvän, men han ville faktiskt ha den. Så för första gången i mitt liv beställde jag en bok på nätet. Tillfredställande upplevelse faktiskt. Rekommenderas starkt. Varning dock till er shoppingsugna som jag, man köper säkert lätt mer än man hade tänkt (men jag vill framhålla att jag faktiskt inte gjorde det).

En annan ny egendom i min pojkväns samling är ett par skridskor som han spontanköpte. Inte mig emot, jag har varit sugen på en åktur i Vasaparken ända sedan de spolade. Smått egoistiskt pushade jag för inköpet och ser nu fram mot att dratta på ända tusen gånger och sedan värma sig med en kopp varm choklad på Ritorno.

Champagne...



Igår skrev C och O kontrakt på deras drömlägenhet så efter en runda med mamma på löpbandet och en middag i rekordfart så åkte jag och min pojkvän hem till deras tillfälliga lägenhet på Söder för att fira med lite champagne. Härligt värre en tisdagskväll.


Odenplan

31227f2a734d8d01d2215f55756dea2a.png


På väg hem till C och O (för att fira deras lägenhetsköp) såg vi en mystisk stentransport... Citybanan?


The Boat That Rocked





Igår kväll blev det filmen The Boat That Rocked med bland andra Philip Seymor Hoffman, en riktig feel good-film trots en påfrestande Titanic-scen...

RSS 2.0