Eftersnack

45b76d915a47cbd49385a0387dcaa2f8.png


Nu sitter vi ett helt gäng på operans bakficka.


Eugene Onegin

53a909d23ba28039c0c6a6d5dd067abd.png



Baletten var helt fantastisk!


På operan

0cf51cfd73987fa4cdec35aae6db4068.png


Caféet här på operan är otroligt vackert. Snart ska vi lyssna på en introduktion innan baletten Onegin börjar.


Lördag





Idag firade jag och min pojkvän plusgraderna med en långpromenad i Hagaparken.

Efter promenaden vilade vi oss i soffan i läskigt många timmar, tittade på första avsnittet av Gösta Berlings saga (som jag också köpte i fredags).

Sen åkte vi hem till C och O, tittade på deras fina lägenhet, åt middag och satt framför brasan och drack vin. Efter ett tag kom även A och N och vi grillade marshmellows. Fin kväll.

Nu är vi hemma och varvar ner med några avsnitt Scrubs, like always.

Fredag kväll

Dålig uppdatering, jag vet. Så vi tar en återblick.



I fredags efter jobbet blev det äntligen lite shopping. Sonia Rykiel-skorna blev mina, ett skärp och underkläder. Nu är jag bara arg över att det är fel väder för skorna än sålänge.

Efter shoppingen blev det middag med O, E och pappa på Tranan. Jag hade faktiskt aldrig varit där trots att jag bott i Vasastan i princip hela livet. Fast nere i baren har jag såklart varit, mann är väl inte nykterist heller.


Ah!

Men satan vilken misär! Okey, det var kanske lite överdrivet, men jag ser liksom min strumpa genom hålet i min stövel... Jag ser min strumpa! Och lädret är sprucket upptill. Fan. Nu måste det bli vår för jag har ingen större lust att köpa nya vinterstövlar nu. Ingen lust alls. Jag vill köpa öppna skor och ljusa klänningar.

Glaskupan



Igår var jag uppe alldeles för sent och läste ut Glaskupan av Silvia Plath. Har ni läst den? En ack så deprimerande bok men bra, mycket bra.

Jag som riktigt bävade för alla bussresor när det blev för kallt och mörkt för att cykla tycker nu att det är rätt härligt att sitta på bussen, stänga alla ljud ute och läsa. Dessutom hinner jag plöja igenom fler böcker eftersom jag i allmänhet bara somnar när jag ska läsa på kvällen. Bra tycker jag.

Det kan bara bli bättre

Shop til you drop, my ass. Så här mycket shopping blev det för min del igår... ingenting. Ingenting. Jag blir skrämd och deprimerad, det är ju min paradgren. Hittade en fin klänning - fanns inte i min storlek. Hittade Sonia Rykiel-skorna (se nedan) - fanns inte i min storlek.

Men bättre lycka idag hoppas vi. Jag ska i alla fall köra hårt efter jobbet, avverka många affärer. Sen blir det middag med pappa och min pojkvän på Tranan!

Ack, det är så mycket jag vill ha...



Efter jobbet blir det... Shop til you drop!

En bild i efterhand



Så här bra hade vi det igår.

Pang!

0-7dfe7b54aace76ea21d7fc98a0779e54.png


Pang sa det bara.


Stort

Igår fick min pojkvän reda på att han fick tingstjänstgöringsplatsen (ah, långt ord) han hade sökt i första hand! Därav mitt tidigare AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHH, om ni undrade. Jag är så fruktansvärt, jävla, jätteglad för hans skull. Såklart.



Planen var att masa sig iväg till gymmet igår men vi bestämde oss för att det enda rätta var att fira kungligt istället. Så vi gick och köpte mat och en massa grejer att smaska på medan man lagar (ni vet, så att man sen inte är hungrig när den goda maten serveras..). Väl hemma igen korkade vi upp champagnen och började laga Biff Rydberg medan vi smaskade på choklad, nötter och crostini med olika tapenade. Jag var proppmätt när maten var klar, men om maten består av perfekt tillagad oxfilé så går den ju ner i alla fall. Tur. Kvällen fortsatte med matkoma i soffan framför OS och avslutades med marängswiss. Fira kungligt a la O.

För att sammanfatta

Jag bryter bloggtystnaden i förtid för att säga; AAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Om ni undrar

Jag har bloggförbud till kvällen. Se detta som en parentes.

Tre höjdpunkter/frågetecken under OS





 

Virka din egen OS mössa

 
Virkmönster och garn för dig som vill virka den svenska OS mössan (klicka på länken för att se bilder på mössan)!
Virknål: 8mm
Ullgarn Eskimo: fg gul 24, blå 12, vit 01, svart 02
Tillfälligt slut, beräknad leverans till vecka 11/12.




Skorna...




Jag är farligt sugen på Sonia Rykiel-skorna, kan inte riktigt sluta tänka på dem hur mycket jag än försöker.

Insnöad

Jag har inte gjort någonting den här helgen. Knappt gått utanför dörren. I lördags tog jag mig ut i kylan för C och L:s årliga födelsedagsfest (mycket trevligt) och igår så var middag hos mamma ett kvarter bort det enda som fick mig att lämna lägenheten. Den här kylan, den här kylan är helt jävla obarmhärtig.

Vad har ni gjort? Någon som vågat sig på utomhusaktiviteter?

This morning

Äntligen ringde väckarklockan. Jag kunde ändå inte sova ordentligt eftersom jag väntade på att klockan skulle ringa. Ingen återvändo. Jag steg upp, snabbt för att inte väcka O. Duschade, klädde på sig. Tog samma kläder som i torsdags, orkade inte tänka. Gick ut i köket för att göra frukost. Lutade mig mot fönstret för att titta på termometern. Tjugotvå minus.

The september issue




Jag blev så inspirerad när jag läste J:s blogg att jag tjatade mig till dokumentären The September Issue när jag och min pojkvän skulle hyra film i fredags. I dokumentären får man följa Anna Wintour och hennes team när de gör septembernumret av amerikanska Vouge. Kommer ni ihåg Djävulen bär Prada (som jag tokälskar i smyg)? Meryl Streeps roll är löst baserad på Anna Wintor och slående likheter fanns. Men this is real life.

Jag älskade The September Issue som tillsammans med vin, obscent stora chokladpraliner, te och min pojkvän var fredagskvällens ingredienser.

Den dagen kastanjen slår ut är jag långt härifrån

              

 

Igår morse, medan snöstormen härjade utanför fönstren, läste jag ut Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån av Bodil Malmsten. När jag väl hade vant mig älskade jag språket som var tätt och snabbt som en enda lång tanke i huvudpersonens huvud. Huvudpersonen, Maurice, är en medelålders halvalkoliserad, sexmissbrukande skådespelare som genom sina ständiga svek har förlorat både sin fru och sin dotter och som försöker ta sig igenom livet och teaterrepetitionerna. Läs.


Lite bitter, ja

Vad ska ni göra idag? När fredagslunchen (med det vanliga sällskapet) är uppäten och klockan har slagit fem så ska jag åka hem och göra ingenting har jag tänkt. Kanske hyra en film eller se på OS. Men jag orkar inget mer avancerat än så. Känner mig sjuk nu igen. Kände mig bättre i onsdags så jag gick till och med och tränade (!) men nu är jag snuvig och trött igen. Lagom till helgen. Perfekt eller hur?

Jag tycker den är fiffig

 

Vad tycker ni om vår nya hallmöbel? Bänk och skohylla i ett. Idé by moi, design by pappa.


Dagens första hej

Är i någon slags sockerchock efter fikan här på jobbet, två och en halv bulle (modell större) slank ner. Slå det om ni kan!

Ikväll önskar jag mig filmkväll. Kan bli svårt. Eller förresten, vem behöver filmkväll när det är vinter-OS? Inte jag nu när jag tänker efter.

Fan, fan, fan

En romantiserande bild för att inte spä på eländet.

Vem är det som försöker driva mig till vansinne? Vem? Jag pratar om minusgraderna och snön såklart och undrar vem tusan det är som bestämt detta..? Vem?!

Nu har jag bott i samma gamla vinterstövlar sedan november och det är inte ok, inte ok alls. Jag kräver annat väder, skovänligt väder, klackvänligt väder. Och vårjackor, älskade vårjackor.

Folk pratar om den kallaste vintern på 100-år och minusgrader februari ut med acceptans i rösten. Hur är detta möjligt? Jag funderar starkt på att gå i sandaler till jobbet imorgon, oavsett. Idag bestod revolten i en blommig blus, men hur mycket märktes mitt uppror när man är tvungen att ha den tjocka koftan stängd även inomhus... Trött.


Lunchdate

Jag gillar moderna män. Idag åt jag lunch med en modern man. En snygg, modern man.

Mer OS


Makalöst stiligt guld av Björn Ferry igår, inte sant? Men fortfarande... mössan.

Är det ändå inte ganska töntigt att män och kvinnor ska skiljas åt i varenda jäkla OS-gren? Visst tävlar man med olika förutsättningar i grenar där styrka och storlek har betydelse och i dessa grenar borde såklart uppdelningen vara kvar, men det finns ju faktiskt grenar där så inte är fallet. Så varför i hela fridens namn tävlar inte tjejer och killar mot varandra i grenar som curling och skytte? Jag kan inte förstå, det känns helt enkelt så 2009.

Jag blir mer än gärna motbevisad, ge mig en OS-gren där tjejer och killar tävlar mot varandra!

Fettisdagen




Vi har haft det jättemysigt på kvällens semelfika men jag är för trött för att skriva något så ni får hålla tillgodo med en bild på våra semlor och två meningslösa bilder från lägenheten istället.


Semlor är semlor



Årets första godkända semla ligger nu i magen (Konsum-semlan för någon vecka sedan räknas absolut inte). Och om några timmar ligger där två semlor och skvalpar. Tössebageriet och Jalles provsmakas idag. En handfull personer på jobbet ville hellre ha semlor med vaniljkräm än vanliga semlor... jag vet inte alls om jag gillar detta. Semlor är semlor. Punkt slut. Eller? Men berätta vad ni tycker i de här viktiga frågorna!

Ska/har ni ätit några semlor idag?

Var finns Stockholms godaste (köpe-)semlor?

Och är det verkligen ok med semlor med vaniljkräm?

Hit me.


OS-guld

Vad är det för konstig virkad mössa hon har på sig förresten? 


Jag såg Charlotte Kalla vinna OS-guld och sedan somnade jag på soffan med tv:n på högsta volym. Sen vaknade jag, drack varm choklad med min pojkvän som kom hem från boxningen och sedan stupade jag i säng. Jag är nog inte helt frisk.

Ikväll kommer The Parents hem till oss för semlor, som sig bör på fettisdagen. Men innan dess ska jag smälla i mig en semla här på jobbet också. Ja herregud.


Igår igen



En dag med mannen jag älskar

Förlåt för den dåliga uppdateringen igår, jag skyller på Alla hjärtans dag och sjukdom. Duger det? När jag kommer hem ikväll ska ni få se någon bild eller två från gårdagen, men sålänge kan jag ju berätta vad vi hade för oss.

Som ni redan vet började vi dagen med en mysig frukost med nybakta scones och färsk frukt. Vi ställde in Waldemarsudde-utflykten och la oss i soffan och planerade en resa istället. Sen sa min pojkvän att han behövde gå till Apoteket varpå jag nöjt utbrast "Jag med!". Fel svar. Han skulle inte alls till Apoteket. Så överraskningsmomentet försvann lite men jag blev väldigt rörd och glad när han en halvtimme senare (jag passade på att sova, sömn är den bästa medicinen) kom hem med en stor röd ros och en bit kladdkaka. Han vet vad jag vill ha. Sen släpade jag mig iväg till Non Solo Bar där vi åt lunch och på väg hem igen gick vi förbi Akademibokhandlen och köpte en reseguide.



Sen blev det lite mer reseplanerade, bokläsning och sömn i soffan innan middagen på den persiska restaurangen Kharazmi. Där åt vi gott och hade det väldigt mysigt innan kvällen fortsatte på Epok med ett gäng kompisar. Vid elva-tiden dog jag dock av trötthet, vi tog en taxi hem och jag somnade i princip sekunden jag la huvudet på kudden. Där har ni min Alla hjärtans dag i korthet.

14 februari 2010




Jag började dagen med att baka scones och duka fram en frukost med melon, vindruvor, blåbär, ananas, passionsfrukt, granatäppeljuice, te o s v.

Anledningar är bra att ha och idag är anledningen Alla hjärtans dag. Där har vi en utmärkt anledning att ta en heldag ihop. Som jag berättade tidigare i veckan så var det tänkt att vi skulle åka ut till Waldemarsudde för att se Ivar Arosenius-utställningen och njuta av miljön. Men jag känner mig fortfarande inte helt frisk (fast lite piggare än igår) så vi kommer ta det väldigt lugnt istället. Mest ligga hemma i soffan och planera härliga framtida resor. Men ikväll ska jag banne mig orka iväg till den persiska restaurangen Kharazmi på Dalagatan. Trots att jag är trött och Waldemarsudde-planerna blev iställda så känner jag på mig att det här blir den bästa Alla hjärtansdagen någonsin!

Sjukdag



Trist nog glömde jag att ta fram kameran igår kväll, så ni får tyvärr nöja er med en bild på mitt nya nagellack (färgen Tina från Make up store) och jag får skämmas. Vi var ett häligt gäng på sju personer som hade supertrevligt igår, åt, drack och spelade TP. Exakt så borde alla fredagskvällar vara.

Tyvärr kände jag redan igår kväll att jag hade ont i öronen och för mig betyder det bara en sak, jag håller på att bli sjuk. Så idag har jag gjort nästan ingenting. Jag och min pojkvän åkte och tittade på flytten som jag hade lovat att hjälpa till med, men jag orkade helt enkelt inte så efter en timme åkte vi hem igen. Och sedan dess har jag bokstavligt talat bara legat i soffan.

Jag försöker kurera mig för det vore just typiskt om alla planer för morgondagen ska gå i stöpet på grund av att jag har gått och blivit sjuk. Just typiskt.

Mer pladder

Har ni märkt att jag har fått lite blogglust (ännu ett nytt ord skapat idag...) tillbaka? Det har jag i alla fall och det är skönt. För det är roligt att skriva. Varför blogglusten valde att krypa fram har jag ingen aning om, men det struntar vi i. Jag tänker bara njuta.

Medfödda brister del 6

Jag är som min kära mormor, en riktigt oroare (tror jag precis skapade ett nytt ord). Jag oroar mig oproportionerligt mycket så fort någon i min familj inte t ex svarar i telefonen eller kommer hem tjugo minuter senare än väntat. I mitt huvud utspelar sig en handfull otäcka scenarion, jag blir handlingsförlamad och förutsätter det värsta. Detta leder bland annat till att jag kan bli sur om min pojkvän inte har haft koll på sin mobil, eftersom jag tycker det är så jobbigt att tro att han är död hela tiden.

Ikväll blir det kalas



Åh vad jag ser fram mot kvällens knytkalas! Ska bli riktgt mysigt att träffa mina favoriter. Nu gäller det bara att den här fredagseftermiddagen försvinner i ett nafs. Kan ni hjälpa mig med det? Kanske kommentera eller ställa en fråga? Puss på er i så fall.

Traditionsenlig fredagslunch

Nu går jag och äter lunch med mitt vanliga fredagssällskap!

Alexander McQueen 1969-2010



Som ni säkert alla redan har hört så tog Alexander McQueen livet av sig igår. Mycket sorgligt. Bara jag inte gjorde honom ledsen när jag sågade skorna på den här inflytelserika bloggen, men nu glömmer vi det och fokuserar på det tragiska i hans bortgång. Som Kajsa sa; tänk att vi aldrig mer kommer få se en MCQueen-kollektion...

Skönhetsskolan i Kabul

    

Nu ska jag berätta vad det var för bok jag inte kunnat slita mig från de senaste dagarna.

När jag var hos E på middag för ett par veckor sedan fick jag en bok med mig hem, Skönhetsskolan i Kabul av Deborah Rodriguez. Och den har jag sträckläst må ni tro. Varför den var så fängslande vet jag inte, kanske på grund av den enkla rättframma skildringen, att det var en sann berättelse som ligger nära i tiden eller kanske för att jag kände igen mycket av det författarinnan upplever i Kabul från mina månader i Kairo. Jag vet inte. Men det spelar kanske ingen roll. Den är otroligt fängslande. Är du det minsta intresserad av mellanöstern, starka kvinnor, gripande livsöden eller hjälparbete så bör du inte missa denna bok.  

Medfödda brister del 5

Jag är fruktansvärt långsint, utan överdrift.

Medfödda brister del 4

Varje dag vore lättare om jag inte vore så känslig. Inuti reagerar jag på allt, allt folk säger till mig. När jag blir stor kanske jag kan skaka av mig jobbiga saker som om jag inte ens märkte dem. Mindre känslig, mer skinn på näsan... nochalant kanske någon skulle kalla det. Varför inte?

Medfödda brister del 3

Jag känner en inre sorg över att jag inte kan sjunga. Jag kan inte alls sjunga. Inte alls. Jag önskar jag kunde det, få saker gör mig så glad som att sjunga. Men det är bara jag som blir glad när jag sjunger.


Medfödda brister del 2



När jag var yngre (nu pratar vi om låg- och mellanstadiet) så ville jag inget hellre än att ha rött hår. Rött hår skulle det vara. Så mamma lät mig tona håret (i hennes ögon var jag tydligen för liten för att få färga det). Ibland hade jag rött hår. Det var fab.

Medfödda brister del 1

När jag var yngre (och även nu får jag väl erkänna) önskade jag att jag hade hes röst. Inget var coolare än tjejer med hes röst. Har ingen aning om var denna fascination kommer ifrån, men den existerade (okey... existerar) i allra högsta grad.

Jag och min ekologiska stekpanna

 



För att en trend snabbt ska kunna bytas ut till sin motsats så måste trenden varit allför extrem för gemene man, inte sant? Kan det inte vara så? Jag och min pojkvän pratade igår om hur hela Sex-and-the-city-stressa-i-en-storstad-med-latte-i-handen-trenden så snabbt byttes ut mot jag-gör-mitt-eget-surdegsbröd-köper-bara-ekologiska-produkter-och-ger-mina-barn-mat-utan-tillstatser-hysterin. Båda "trenderna" har sina fördelar (och nackdelar) men är det inte just det extrema i dem som gör att folk så fort vänder sig till dess motsats? Har vi så svårt att hitta balansen?


Om gråtmaskiner

         

Idag har jag en sån där dag då jag väldigt lätt blir rörd. Och ofta rörd till tårar. Som när jag satt på bussen i morse och läste min bok (som jag ska berätta mer om så fort den är utläst), då kunde jag knappt hålla tårarna borta. Och jag tänker att det är lustigt att jag oftare gråter mer till de lyckliga historierna än till de tragiska. De tragiska är ju bara just det, tragiska. Inga nyanser i helvetet liksom. Men de lyckliga berättelserna (gärna med en tragisk bakgrund eller underton) där kan vi snacka om gråtmaskiner.

Är du en sann urbanista?



Från gnäll till något roligt; vi var på en jättetrevlig middag med K, E och M igår. Suverän lasagne och glass med chokladsås serverades. Och efter middagen trollade de fram spelet Är du en sann urbanista? (eller hette det något liknande? Något ditåt var det i alla fall). Har ni spelat det? Jag hade varken spelat eller hört talas om det tidigare, men det var kul. Kul men svårt. E vann med god marginal och när vi hade spelat klart kändes det som jag inte hade svarat rätt på en enda fråga. Svårt alltså.

Fan av vald närhet

Som ni märkte blev det ingen shopping i måndags trots det enorma suget. Det är nog bra att inte ge vika för minsta lilla abstinens. Men i tisdags, när suget hade släppt något, tog jag en raid i några affärer efter jobbet. Och självklart hittade jag ett par plagg att lägga pengarna på. Men det var inte det jag skulle babbla om nu. Istället så måste jag få beklaga mig lite över människor i största allmänhet.

Jag hade oturen att lägga min korta shoppingrunda samma dag som tunnelbanan bestämde sig för att strula. Detta innebar otroliga mängder människor som ville åka de bussar jag hade bespetsat mig på (d v s 42:an och 1:an). På Karlavägen där jag skulle byta buss var hela trottoaren full av folk. Bussen kom och jag klev på. Jag klev på för att det fanns plats på bussen för mig. Efter mig klev en handfull människor till på. Dessa människor fanns det INTE plats för. Det var helt bissart. En dam tog ett stadigt grepp om min midja bara för att försöka hänga kvar på bussen. Hon verkade inte ha en tanke på att hela hennes kropp var utanför bussen och att bussen inte kommer åka med öppna dörrar. Stora karlar använde hela sin kroppshydda för att plöja väg in i bussen. Till och med busschauffören blev irriterad och fällde en kommentar i mikrofonen om att det fanns gott om plats på taket... Jag belv faktiskt lite mörkrädd. Alla trängde sig som om det inte fanns en morgondag. Jag hörde inte ett enda "ursäkta" eller "förlåt". Och jag måste säga att jag tycker det är absurt att tro att man har rätt att tränga sig in i en proppfull buss, det var värre än på en stöking konsert. Buffligeten och bristen på respekt skapade en ganska en otrevlig stämning. Och jag frågade mig hur många som egentligen hade så fasligt bråttom att de var beredda att låta någon stackars tant svimma av trängseln? Jag hade mer än gärna hoppat av om någon på trottoaren hade sagt att de hade bråttom, men så var inte fallet. Folk skulle bara på bussen för sakens skull, de kunde absolut inte vänta fyra minuter på nästa...

Till detta gnäll vill jag tillägg att jag är ett stort fan av närhet, MEN inte påtvingad närhet med folk jag inte känner. OCH jag är inte ett fan av närhet när denna gör att jag bokstavligt talat inte kan andas.

Okey, nu har jag fått utlopp för kärringen i mig, nu ska jag aldrig mer tjata om det.  

När jag blir gammal

De tekniska framstegen löser ständigt av varandra, men språkliga uttryck stannar kvar längre... om några år kommer inga ungdomar förstå varför man t ex säger "ratta in rätt radiokanal"... Då ska jag vara en gammal rynkig gumma som tar barnbarnet i knät och tålmodigt (men alltför långsamt) förklarar varför.

Peter Jensen för Weekday



I mitten av mars släpps Weekdays designsamarbete med Peter Jensen, det tror jag kan bli riktigt lyckat, vad tror ni?

Terrazzo

Ikväll blir det middag hos K, E och M igen. Det ser jag fram mot. Risken/chansen finns att vi kommer och ringer på deras dörr varje onsdag från och med nu...



Sa jag förresten att vi svängde förbi Svenskt Tenn i söndags? Det gjorde vi och kom därifrån med tyget Terrazzo av Josef Frank. Jag kände mig dock inte helt säker när vi plockade fram det hemma. Kanske är det alldeles för mycket orange i tyget för att funka med våra trägolv... Återstår att se, om ni vill kan jag lägga upp en bild när det hela är klart..?

Baksmällan

 



Det blev tyvärr ingen bio igår. För att lite kompensera blev det filmkväll hemma istället. Vi köpte färdigmat och hyrde för ovanlighetens skull en amerikansk komedi, Baksmällan. Och jag måste erkänna att jag skrattade flera gånger, den uppfyllde alltså sitt syfte väl.


Sonia och H&M



Är väldigt sugen på den vit/svart-randiga tröjan från Sonia Rykiels klädkollektion för H&M (släpps 20 februari). Snygg, eller hur? Skorna är det heller inget fel på.

Bio

Grand på Sveavägen är såklart favoritbiografen.

Ikväll blir det som sagt bio. Varje gång jag går på bio så undrar jag varför jag inte gör det oftare. Att se en film på bio blir en helhetsupplevelse till skillnad från att se samma film hemma i soffan. Man sjunker ner i stolen med en massa förväntningar, man har köpt godis som prasslar för mycket, salongen släcks ner, reklamen börjar och så plötsligt sitter man framför en gigantisk bioduk och hamnar i en annan värd i ett par timmar. Är det inte ganska underbart?


Duktig måndag

Produktiv dag så här långt (för att vara jag i alla fall). Jobbat, tränat (jajamensan!) och handlat. Känner mig duktig och det är ju inte helt fel. Jag är ensam här hemma för min pojkvän är (hör och häpna) på boxning! Stark är han men jag undrar hur det ligger till med konditionen. Hoppas han är riktigt nöjd när han kommer hem. Märker ni vilka hurtbullar vi är idag? Tur att det är ganska tillfälligt.

Veckan

Medan jag tänker vidare (se inlägget nedan) kan jag ju passa på att berätta hur min vecka ser ut. En lista är på sin plats (om man älskar listor som jag gör).

Måndag: Jag har ett shoppingsug som heter duga så vi får se vad jag ägnar kvällen åt...

Tisdag: Bio med tjejerna på jobbet.

Onsdag: Middag hos K, E och M (igen).

Torsdag: Träna?

Fredag: Knytkalas hos oss. Drink senare på kvällen?

Lördag: Flytta på C och O.

Söndag: Waldemarsudde och middag på Kharazmi.


Vad ska ni göra (nyfiken i en strut...)?

Jag funderar

Ska vi (dvs jag) bry oss om den här bloggen framöver? Vad tycker ni? Jag känner att jag inte har någon vidare inspiration och inläggen blir ju därefter... Kanske är det dags att säga bye bye till bloggen.

Brideshead revisited



Igår såg jag och min pojkvän äntligen klart på Brideshead Revisited (serien, inte filmen). så otroligt jäkla skitbra. Köp boxen och njut i timmar framöver.

Nynäs havsbad


Hotellrummet.


SPA-kit.


Poolen.


"Vår" bubbelpool i vip-relaxen.


Där fick vi färsk frukt.


Middagen.


Huvudbyggnaden.


Havspaviljongen.


Utsikt från hotellrummet.


Jag var på väg att bada i vaken men ångrade mig när det var is på ytan.

Igår eftermiddag checkade vi in på Nynäs havsbad. Efter lunch och inspektion av rummen satte vi oss i en av de heta kärlen utomhus och njöt av miljön innan det var dags för vår behandling. Vi fick en gruppbehandling (en enklare ansiktsbehandling) så vi hade kul och kunde umgås medan vi blev ompysslade. behandlingens höjdpunkt var när vi belv eskorterade till "vip-relaxen" ett eget tornrum med bubbelpool, bastu, dusch o s v samt färsk frukt och champagne! De var inte illa må jag säga. Innan middagen drack vi champagne (igen), åt lantchips och läste tidningar på E och C:s rum. Sen vankades fantastiskt god trerätters middag innan jag slocknade sekunden jag la huvudet på kudden. 

Imorse tog vi en snabb vända för lite te och croissanter innan det var dags för lite bad igen. Sen kom O och G och alla sex åt en härlig brunch innan avfärd tillbaka till Stockholm. 

FANTASTISK HELG.

SPA

Om ett par timmar bär det av till spa! Inte illa, eller hur?
Jag tar med kameran.
Hej sålänge.

Fredagslunch



Blev bjuden på en härlig lunch på Spring idag, en dejt med pojkvän och svärmor helt enkelt. Som det brukar vara på fredagar, men idag på ny plats (men samma tid såklart, jag klara inte av alltför stora förändringar, man är ju vanemänniska...).

Make my day

Ni är inte vidare kommentarsglada läsare inte!
Kom igen nu, skriv vad som helst!

Hållpunker



Läste hos Style by Mats
 (underbar blogg förresten) att föräldrar borde dejta (givetvis utan barn) minst en kväll i veckan, en helg i månaden och en vecka om året. Detta tycker jag är en utmärkt idé, men jag förstår inte varför man måste ha barn för att detta ska vara aktuellt? Så jag struntar i barn-biten. Men regelbundna "dejter" låter bra. Vad säger du om det O?


Carin Wester



Snyggt, Carin Wester!

Giacomos tid

           

Jag glömde helt att berätta för er att jag för ett par dagar sedan läste ut ytterligare en julklappsbok. Giacomos tid av Mario Rigoni Stern är en lugn och gipande bok utan onödiga detaljer eller utläggningar. Men den är inte heller minimalistisk på något sätt. Och den är nästan helt befriad från en bärande handling, det är som en osynlig tråd för historien framåt. Boken handlar om Giacomo som bor i en bergsby i norra Italien där han och hans familj kämpar för att klara sig genom att t ex leta och sälja krigsskrot efter första världskriget. Mer ska jag inte berätta, läs den istället.

Håll tummarna

Om allt går som det ska (och det brukar det när min snälla pappa är inblandad) så kommer vi sätta upp en ny bokhylla i vardagsrummet ikväll. Vill ni se? 


Gårdagens fadäs

Vi skulle som sagt på spelkväll igår med tillhörande middag hos K, E och M. Trodde vi. Däremot var värdparet väldigt förvånade av att se oss utanför dörren med en bukett tulpaner. Vi hade tagit fel på en vecka. LITE pinsamt. Men det ordnade sig. De skulle ha andra gäster så det slutade med att vi var sju personer som åt, pratade och kämpade om att vinna i När och Fjärran-spelet. Mycket roligt hade vi. OCH vi får komma nästa onsdag också, vilken lycka! En win-win situation för oss, he he.

Whyred





Ovan ser ni mina favoriter från Whyred-visningen. Klänningen (eller jag hoppas det är en klänning...) är ju helt fantastisk (fast personligen skulle jag föredra havsblå eller puderrosa färg istället... hoppas den görs i fler färger för jag vill ha, ha, ha) och den box-iga kostymen är ju fruktansvärt snygg. Den kanske min pojkvän "måste" ha när han börjar jobba...

På jobbet

623b9ec2a11ca8aaa498def39fb241e8.png


Så här fint har jag det på mitt skrivbord idag, härligt va? Här händer inte mycket, har varit begravd i fakturakrångel, men nu tycks vi fått rätsida på det hela. Jag hoppas det. Och utanför är det typ snöstorm, så ser det ut från mitt stora fönster i alla fall. Jag får försöka fokusera på orkidéerna istället och låtsas att det börjar bli vår.


3/2 2010

Idag ska jag:

  • Jobba
  • Lämna tillbaka skorna
  • Äta middag och spela spel hemma hos K, E och M.

Vad ska ni göra?


Cheap Monday





Stockholms modevecka är i full gång och bland andra Cheap Monday har hunnit visa. Gillar byxorna (översta bilden) och skorna som man ser (tyvärr lite dåligt) i den undre bilden.

Parentes



Igår åt jag årets första semla och det enda jag kunde tänka på var; Om det inte är en riktigt bra semla (förslagsvis från Jalles) så får det vara!

Eller vad säger ni? Slinker Konsum-semlor ner också?

Mer komplimanger åt folket!

Äntligen inne på blogg.se, de verkar hålla på med uppdateringer och allt har varit hejkon bacon i över en vecka. Lite irriterande som ni säkert förstår.

Ikväll har jag och min pojkvän hängt med B, te, snacks och samtal om jobb och filmvåld upptog det mesta av vår tid. Som ALLTID är det så härligt att träffa B, det är en vän som inte slipper undan i första taget! Vi fick även en komplimang för hur vi har inrett lägenheten, vilket fick mig att tänka på att man gör sådant alltför sällan. Ger folk komplimanger vill säga. Om någon vän har gjort något bra, har något fint på sig eller kanske har fixat ett trivsamt hem så känns det ofta så självklart på något sätt. Och man tror inte att de behöver höra det, man antar att de vet att t ex klänningen de har på sig är snygg. Inte behöver man väl säga det till dem? Men det är ju inte det som är poängen eller hur? Förhoppningsvis tycker de ju själva att t ex deras hem är trivsamt, snyggt eller originellt men vem tycker inte att det är kul att höra att även andra uppskattar det man gjort, tycker att klänningen är snygg eller blir inspirerad av ens inredning? Alla uppskattar komplimanger. Det ska jag försöka komma ihåg.

Totalt oförtjänt



Vet ni vad jag ska göra i helgen? Jag ska på Nynäshamns havsbad. Det blir övernattning, härligt bad, trerätters och brunch på söndagen. Allt är en julklapp från E och G (min pojkväns moster och man) och vi kommer vara ett glatt gäng om fyra personer (samt min pojkvän och G som bonussällskap på brunchen). Ren och skär lyx, eller hur?

Tvistefråga

Manhattan.


Notturno.


Terrazzo.

Igår pratade jag och min pojkvän fram och tillbaka hur vi ska göra med vår hall. Just nu är den nästan omöblerad, bortsett från en stol och en spegel som inte ens är fastskruvad... Jag är inne i en fixa-lägenheten-period och det kryper i fingrarna på mig. Så vi diskuterade ordentligt för första gången vad vi ska göra med vår stackars hall. Och vi kom på en lösning vi båda tror på.

Denna lösning involverar textil och nu kommer vi till den svåra tvistefrågan, vilket Josef Frank-tyg passar egentligen bäst? Jag är mest inne på Manhattan, men min pojkvän verkar mer sugen på något tyg som går i grönt (vilket jag känner mig lite tveksam till eftersom den ljusa färgen på väggarna har en del grönt i sig...). Ovan ser ni de tygerna som jag tror passar bäst. Men er åsikt har också betydelse, vad tycker ni? Vilket av ovanstående tyger är finast? Eller har min pojkvän rätt? Det vore roligt att höra vad ni tycker.


RSS 2.0