Vad ska jag göra? Klaga



Jag mådde inte bra på jobbet idag och som tur var så hade Stockholm strålande väder, d v s nästa inga ville hänga i gallerior, så jag kunde gå två timmar tidigare från jobbet. Var hemma redan strax efter fem och sov sedan bort illamåendet i ett par timmar. B skämde bort oss som vanligt med middag och sedan gick jag och min pojkvän till Godot där vi tog en drink med E och A. Mycket trevligt. Men som vanligt var jag tvungen att avsluta kvällen ett antal timmar innan alla andra. Det är ju tyvärr så att jobbar man i butik så får man leva med att alltid jobba när alla andra är lediga. Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag senast kunde slappna av och njuta av en lördagskväll eller en fredagskväll för den delen. Men jag är riktigt trött på att alltid bete mig som jag vore 35 år och småbarnsförälder. Jag är trött på att alltid behöva säga hejdå och få förvånade blickar. Jag är tröt t på att det är så här ALLTID och inte bara då och då. Det är inget undantag, det är en regel.

Nej, nu är klockan halv tolv och hög tid att sova.

Skandal

På Konsum vid Östermalmstorg hade personalen satt upp en lapp vid pantmaskinen där de angett hur mycket pengar till välgörenhet som "Biståndsknappen" genererat. Bra med statistik tycker jag. Men skandalen är ett faktum. Endast ca 4 % av det totala pantbeloppet går till bistånd, d v s 96 % av pantpengarna går direkt (via några billigare varor) i egen ficka. Skandal alltså. Jag är chockad.

Jag gillar att veta



Har precis sett ytterligare ett spännande avsnitt av Draknästet på SVT1. Mitt nya favorit program. Faktiskt. I dagens avsnitt hade jag (om jag vore rik) investerat i sensorer för kyldiskar i mataffärer, affärsidén var genialisk.

Otur på jobbet. En massa hysteriska och rabiata kunder på samma dag. Jag åkte hem med rejäl spänningshuvudvärk, men nu har den som tur var släppt.

Imorgon ska jag på möte 07.30. Det framgick inte om det bjuds på frukost på mötet, borde det inte framgå? Jag menar det känns som en typisk "frukostmötestid", eller? Jag gillar att veta.

Sova

Lång dag. 09.30-20.15 i Skärholmen. Men innan dess hann jag med en mysig frukost med min pojkvän innan jag åkte till jobbet och han till Uppsala. Samma arbetstider imorgon och efter jobbet ska jag på fotoutställning på Beyond Retro om jag orkar. Min kära T är ju en av modellerna så det vore kul. Men fredagen knäcker allt för då jobbar jag 07.30-20.25. Det ni. Sen öppning-stängning lördag och söndag också. Ganska tung vecka med andra ord. På måndag ska jag (förrutom att gratta min pojkvän som fyller år) sova. Det ska jag nu också förresten. Vi hörs.

God natt







500 glada körsångare sjöng ABBA-låtar i körversion i Berwallhallen. Kul och underhållande. Sanna Nielsen var proffsig. Sen blev det vin och tilltugg här hemma hos B. Mycket trevligt. Det blir inte mer ord än så här, är dödstrött. God natt.

Underbart

Jag har haft en helt underbar dag idag. Så underbar att jag varken har haft tid eller lust att blogga, eller fota för den delen. Förlåt. Bloggen gynnas inte av dagar som denna. Vad var det som var så underbart kanske ni undrar? Jo, det ska jag berätta nu. Dagen började med en mysig frukost på Vetekatten med L. Jag gillar faktumet att dessa frukostar har blivit lite av en tradition, det är nämligen ett furstligt sätt att börja dagen. Mätta och belåtna gick jag och L för att hälsa på K på jobbet. Efter den korta visiten gick jag hem och bytte skor (ledig dag=högklackat) och hämtade min pojkvän. Vi åkte till Mariatorget för att titta efter en födelsedagspresent till honom och hittade en jättesnygg portfölj. Den blev det men dessvärre var den trasig så vi åkte direkt till NK för att lämna in den hos skomakaren där (som förövrigt är oväntat bra). Sen tog vi tunnelbanan tillbaka till söder, köpte lunch och satte oss i favoritparken och myste. På vägen hem gick vi  förbi Herr Judit där vi hittade en väldigt fin vit herrbetjänt som ska få bo i vår lägenhet. Sen åkte vi alltså hem och drack te respektive kaffe på balkongen. Det är så himla lyxigt att bo (även om det är tillfälligt) i en lägenhet med balkong nu när det är så fint väder.

Nu har vi precis ätit middag och ska slappa lite i soffan innan konserten ikväll. Underbart eller hur? 

Det var tillräckligt varmt för att sitta på balkongen



Som ni ser så blev det middag (ja, alltså middag eller inte var inte frågan, utan om jag skulle laga den eller inte, vilket jag alltså gjorde). Nåväl. Gott var det.

Ingen mobil

Nu är jag hemkommen. Dagen började med att bära massa vin (till imorgon) sedan en snabb vända till jobbet och sist men inte minst blev jag bjuden på en underbart god lunch i solen av min sambo (tack B!). Jag borde tagit en bild eller två för Kungsträdgården var vacker och kryllade av soldyrkande människor.

Efter lunchen gick vi förbi mobilaffären för att ta reda på om mobilen (som skulle komma idag) hade kommit. Det hade den inte och nu är det nya bud. Så tidigast på onsdag får jag min nya mobil. Det kunde man ju anat. Med risk för att trampa på tår så känns det typiskt för den branchen, man lovar vad som helst bara för att sälja. Ja, ja, jag väntade mig inte mycket annat.

Nu funderar jag på att slå på stort och laga middag till min pojkvän. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Tänker fortfarande.

Väder

Efter jobbet kom jag hem till en underbar middag och nu sitter jag, pojkvän och svärmor framför Dokument inifrån. Jag är dödstrött. MEN. Men imorgon är jag ledig. OCH. Och i övermorgon är jag ledig. Jag ska bara njuta för resten av veckan blir tung. Långa arbetspass ute i Skärholmen. Men först och främst två lediga dagar i rad! Jag struntar till och med i vad det blir för väder.


7e juni

Jag kanske borde rösta på Miljöpartiet i EU-valet? Enligt DN:s test så ligger mina åsikter närmaste deras. Vad gäller EU-frågor är jag tydligen 75 % miljöpartist, 62 % socialdemokrat, 55 % vänsterpartist, 55 % centerpartist o s v. 

Nu börjar det bli hög tid att bli mer insatt i detta viktiga val. Jag kan inte säga att jag har någon vidare koll, har ni?


Hetsen har tydligen börjat


Jag (eller kanske vi..?) är på jakt efter ett sideboard till vardagsrummet. Det ska vara vitt och högblankt eller en specifik blå färg och relativt billigt. Snygga ben är av avgörande betydelse alternativt inga ben alls. Men var hittar man ett sådant? Surfade runt på lite hemsidor igår men hittade inget som föll mig i smaken. Har ni några tips? Jag behöver hjälp.


Sen gillar jag ironi också



Vet ni varför Henrik Schyffert är lysande? Vet ni varför Henriks skämt går hem och inte mina? Jo, det ska jag berätta. Det är för att Henrik Schyffert vet när ett skämt är klart, när det är finito och att man ska sluta på topp. Man ska inte dra skämtet en sista vända, man ska inte försöka håva in de sista skratten. Man ska, som Henrik, gå direkt på nästa skämt istället.

Lysande



Dagen började med en lång frukost och mobilshoppande. Som vanligt blev inte allt som man tänkt sig och mobilen jag bestämde mig för fanns (såklart) inte i butiken. Men nu är den beställd och jag får den förhoppningsvis på måndag. Och med tankte på att jag har haft intentionen att skaffa ny mobil i över ett år nu så är väntetiden ingenting att gnälla över. Allt är relativt som ni vet.

Efter hjälp med mobilshoppande bjöd jag min pojkvän på en fika och sen bar det av till jobbet. Sen jobb, jobb, middag och nu mörk chocklad med smak av chili och granatäpple. Denna smak är förvånande och helt, helt... underbar. Och till chokladen ser vi The 90´s -ett försvarstal med Henrik Schyffert live från Cirkus. Lysande.

Och jag gillade allt beröm

Idag hade jag min drömkund. En kvinna mellan 30 och 40 stegar fram till mig och undrar vad vår största storlek är och jag svarar 42. Hon säger "Tack, hejdå" och vänder på klacken. Hon är uppenbart på dåligt humör. Men utanför butiken ser jag hur hennes man stannar henne och säger något. De kommer tillbaka och hon berättar att hon behöver en klänning till ett bröllop. Klänningen skulle inte vara lång och inte heller för kort och hon ville kunna bära bh under. Det var förutsättningarna. Hon är fortfarande lite skeptisk och tror inte att våra klänningar kommer passa henne men jag plockade ut ett tiotal klänningar till henne och hon börjar prova. Men från första klänningen hon fick på sig så bra lös hon upp. Hon strålade. Klänningarna satt perfekt och man såg ett nytt självförtroende i hennes ansikte och hållning. Drömscenario och mission compleated. 

 
Hon köpte bl a dessa klänningar.

Jobb

Nu springer jag iväg till jobbet, men vi hörs senare!

Kristi Himmelfärd



Glad Kristi Himmelfärd hörrni! Nu är jag hemma från jobbet och vilar i soffan framför Vänner. Men framförallt så väntar jag på Draknästet som börjar klockan nio.

På repeat



Kanske den bästa låten just nu (särskilt om man bortser från verserna). En ny Robyn helt enkelt och jag gillar det.

Gnäll

Nu är jag strax på väg tillbaka till Stockholm. Tåget går om nio minuter. Det ska sannerligen bli skönt när pendlandet är över. Men nu är det mindre än en månad tills min pojkvän flyttar till Stockholm. Jag kommer både ha mer tid och mer pengar när jag slipper åka till Uppsala en gång i veckan. Inte för att någon tvingar mig att åka hit, tvärtom. Men att bara träffas lördag-söndag duger inte för mig. Men i alla fall, snart är det över.

Ska jobba idag. Efter en dags ledigt har jag redan vant mig vid den tillvaron. Jag vill vara ledig. Senast jag var ledig en helgdag var 5e april. Så jag längtar efter en ledig lördag eller söndag. Samtidigt måste jag jobba helgdagar för att få ekonomin att gå ihop (ob-tillägg är min bästa vän för tillfället). Men tusan vad tråkigt det är att jobba när min pojkvän och alla kompisar är lediga. Jag får en liten tår i ögat när jag tänker på en solig uteservering en lördageftermiddag.

Tycker ni jag gnäller? Någon feg KTH:are kanske?

Godis


Installation i Fyrisån för att uppmärksamma nedskräpningen. Visste ni att det slängs mellan 100-200 cycklar i ån varje år? Helt galet.











Vi fick en promenad på köpet när vi letade lämplig bar. Tillslut hamnade vi i alla fall på en av få barer jag redan besökt i Uppsala, Tilltugg vid Vaksala torg. En godisdrink senare var vi nöjda och glada.



Nu tittar jag på TV och trycker i mig 100 gram choklad för andra dagen i rad, life is good.

Det ska firas

Nu går jag och min pojkvän för att fira med en drink. Hans lag i rättegångstävlingen fick nämligen högsta möjliga poäng på båda sina inlagor! Vi hörs senare!

Konsekvens

När vi vill och tycker lika tänker jag att vi är ämnade för varandra. När vi vill och tycker olika så tänker jag att vi kompletterar varandra.

Vattenpipa


Shishameny på Seqouia.


En massa vettenpipor på Café Vivant vid Nilen.

Jag nämnde nästan-vattenpipan i söndags va? Nu ska jag förklara mig. I Kairo röker alla vattenpipa. Hemma, på gatan, på ett fik eller restaurang. Eftersom jag och min pojkvän bodde där förra terminen (och han kämpade med att sluta snusa) blev det en vana även för oss. Få kväller slutade inte med en vattenpipa efter middagen på Seqouia eller en promenad bort till någon av uteserveringarn vid Nilen för en "apple shisha". Eller att tvinga Benjamin att elda kol mitt i natten för den delen.



Så när vi i söndags promenerade hem längs Kungsgatan och kände doften av vattenpipa mitt i Stockholm kunde vi inte annat än att slå oss ner på uteserveringen. Men mitt emot Konjukturinstitutet och med en vecka till löning fick det faktiskt bli tack och adjö till vattenpipan när den visade sig kosta 160 kronor. Detta kanske inte är ett rån i sig, men vi är vana vid att betala mellan 5-20 kronor för en vattenpipa. Men så fort nya pengar uppenbarar sig på kontot så gissar jag att vi snart sitter på uteserveringen på Kungsgatan med en vattenpipa och tänker tillbaka på varma Kairokvällar.

Promenad











Har precis varit på en liten promenad, införskaffat tidning och lunch samt letat antikaffär utan framgång. Växlande molnighet skulle jag säga. Hur har ni det i Stockhom?

Oförmåga att uppskatta andra formspråk



Ni vet Trygg Hansa-huset i korsningen Flemminggatan/Banhusgatan (visst är det Banhusgatan..?). I alla fall så blev jag smått förskräckt när jag läste en artikel i SvD igår. Stadsmuseets antikvarier arbetar, på uppdrag av kommunfullmäktige, med inventeringar av stadens kulturhistoriskt värdefulla bebyggelse. De hus som anses mest värdefulla markeras med blått. En sådan klassificering fick Trygg Hansa-huset. Stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal (M) riktar stark kritik och ifrågasätter Stadsmuseets bedömning. Enligt Stadsmuseets bedömningen har huset "stora arkitekturhistoriska och samhällshistoriska värden". Hon ifrågasätter även blåklassningen av Åhlénshuset och säger "Jag tror inte att stockholmarna i gemen har samma respekt för Åhlénshusets utformning som man har för exempelvis slottets". En politiker underkänner alltså stadens egen expertinstans, vilket med all rätt har skapat visst rabalder. Och är det inte väldigt typsikt och ointelligent att bara se ett värde i "äldre" och nyklassisistisk arkitektur? Snart vill hon väl riva allt som är byggt efter 1930. Pinsamt. Så himla pinsamt.

Krig och fred



Jag och min pojkvän har precis suttit bänkade i en timme och 45 minuter framför filmatiseringen av Leo Tolstojs Krig och Fred på SVT. Såg ni den? Så himla bra! Missa inte nästa tisdag. Missa inte. Men är det inte lite konstigt alla karaktärerna pratar brittisk engelska i en italiensk produktion som är en filmatisering av en rysk roman..? Hur som helst, den är magisk.

Det har inte hänt så mycket

Här kommer den utlovade tåg-bloggningen. På väg till Uppsala alltså. Eller så fortsätter jag till Arboga. Skulle vara spännande med någonting nytt. Fast jag längtar till Uppsala eftersom den staden alltid innebär att jag får träffa min pojkvän. Och det innebär ofta en ledig dag också. Ska försöka mig på en ledig dag utan att spendera en massa pengar (jag får på sin höjd bada...). Det känns nämligen i plånboken att det var längesedan jag fick lön. Men nu behöver man bara hålla ut i fem dagar till. Det ska nog gå. Bara det inte dyker upp någon oförutsedd utgift. Det vore inte bra för min ekonomi. Inte alls. Vet ni vad jag brukar göra om pengarna börjar sina flera dagar innan löning? Jag brukar dela de pengar jag har på antalet dagar som är kvar tills en ny laddning pengar trillar in på kontot. Då vet jag exakt hur mycket jag får spendera per dag. Man får otroligt bra koll på utgifterna på det sättet och om man t ex spenderar mer än dagens "ranson" så får man mindre att röra sig med de resterande dagarna.  Ett tips till er som liksom jag tycks ha större utgifter än inkomster.

Idioti

Sitter på jobbet. Har lunch. Är trött på dålig musik annars är det bra. Och framförallt trött på att jag sjunger med i den dåliga musiken. Det går inte att stoppa mig. Försöker att inte röra läpparna så mycket. Svårt.

Efter jobbet åker jag direkt till Uppsala. Så det blir lite tåg-bloggning om några timmar. Är ledig imorgon och ska spendera veckans lediga dag i Uppsala. Kör en repris från förra veckan och tvättar och kanske badar. Då blev det inget av badandet, men kanske imorgon. Kanske. 

Men varför har jag inget te på jobbet? Ren idioti. 

Kairo i mitt hjärta



Lång sovmorgon fick jag. Åkte till jobbet och ja... jobbade. Tillbaka hemma väntade en härlig middag med min nya sambo/svärmor. Efter maten bänkade vi oss framför en intressant dokumentär om en ny teori angående Cheops-pyramidens konstruktion. Måste erkänna att jag fick både gåshud och längtade tillbaka till Kairo. Blev nostalgisk. Måste träffa Klara och Benjamin snart.


Om att gå bakvägen

Nu ska jag berätta en hemsk men tyvärr väldigt sann historia. Förra lördag förmiddag och jag är på väg till jobbet. Utanför kyrkan står uppskattningsvis ett 30-tal män i uniform. De står typ i givakt och alla är vända mot kyrkans ingång. Vända mot Östermalmstorg står lika många män fast med instrument, en arméorkester. Fast det hör inte hit. I alla fall, ett 30-tal män står och stirrar mot kyrkan och dess grusade uppgång. Förbi männen och in genom grindarna går en kvinna. Hon är den enda människan i närheten och i männens blickfång så själklart tittar de på henne. Jag kan tänka mig att männen stått där länge och är glada att äntligen vila ögat på något som faktiskt rör sig. Det är nu jag går förbi (fast bakom männens ryggar) och ser att kvinnans röda kjol sitter fast i troskanten. Där går hon alltså och har ingen aning om att hon visar sin vita rumpa för ett 30-tal män som inte har något annat för sig än att titta på den där den guppar hela vägen från grinden fram till kyrkans mörka dunkel. Förstå känslan när hon inser den ofrivilliga showen hon har gett dessa uttråkade män. Jag skulle inte bli förvånad om hon gick ut bakvägen sedan.



Hela scenariot fick mig att tänka på kjol-scenen i Änglagård. Ni vet, när Fanny efter begravningen drar upp kjolen för att sätta sig på Zaks motorcykel och gubbarna och tanterna i byn håller på att tappa hakan. Fast det var ju i och för sig en mer medveten och frivillig rumpflash.

Valmont



Idag blev det Milos Formans Valmont från 1989 (baserad på Jean-Claude Carriéres roman Farliga förbindelser). Huvudrollerna spelades av Colin Firth och Annette Bening. Välspelad. Men historien får det att vända sig i magen på mig. Men sevärd såklart. I korthet så drivs historien framåt av ett ödestigert vad mellan Valmont och Markisinnan de Merteuil som raserar flera människors liv.

Twitter 2

Sovmorgon, jobb, ta pappas bil och hämta honom ute på Värmdö, middag och nu film. Och förresten en nästan-vattenpipa på Kungsgatan.

Lördag

Dåligt bloggande idag (eller igår för att vara korrekt). Men ni vet ju vad jag har gjort. för det skrev jag ju igår. Men vad tusan, jag upprepar mig gärna. Så. Jag steg upp sju och åkte och jobbade till kvart över två. Sedan mötte jag min pojkvän och vi promenerade hem till min mamma. Sedan fika med mammorna och efter det gick vi i samlad trupp och tittade på lägenheten. Den var (om möjligt) finare än jag kom ihåg. Helt jäkla perfekt. Blev lite speedad av hela upplevelsen av vårt framtida hem. Efter denna privata visning av världens bästa lägenhet gick vi (minus B) tillbaka till mamma och åt middag. Sedan gick jag, mamma, pojkvän och syster till M:s 25-årsfest. Jättetrevlig var det där. Precis lagom på slla sätt och vis. Nu ska jag SOVA. Yes box.

Hemtrakter


Snart är jag tillbaka i mina hemtraker igen.

Nu har jag lekt med pappa lite och om ett tag stundar middag hos mamma. Och senare på kvällen får jag krama på min älskling. Och vet ni vad jag ska göra imorgon (förrutom att jobba)? Titta på vår nya lägenhet! Och på kvällen ska jag på M:s 25-årsfest! Man borde alltid ha så här mycket roliga saker att se fram mot.

Bara bra

Hej alla glada (och ni andra med för den delen)! Idag är jag på bra humör. Antagligen för att jag gjort vad jag borde (sökt jobb), istället för att bra skjuta upp det hela tiden. Bra va?! Tur att jag har B som vittne så jag inte kan komma undan att söka mindre än tre jobb i veckan. Jag sitter här och känner mig extremt nöjd med mig själv i alla fall (och det händer inte så ofta). Nu ska jag gå ut. Har ingen direkt plan, men kanske åker jag förbi pappas jobb. Han har varit bortrest i en vecka (Cypern och Örebro fick ett varsitt besök) så nu vill jag krama lite på honom. Sent ikväll kommer min pojkvän till Stockholm och det är också bra. En bra dag helt enkelt!

Grodan

Köpte ett helt galet plagg och gick sedan till Grodan och drack vin med B. Vi hade så himla trevligt som vanligt och det är alltid skönt att kunna vara 100% sig själv med en person (och nästa år har vi faktiskt 10-årsjubileum). Det uppskattar jag, alltså både att kunna vara sig själv och att vi känt varandra länge. Imorgon är jag ledig så då lär ni höra mycket från mig. God natt!

Tacka gudarna för infravärme

På väg hem igår efter jobbet gick jag förbi Stureplan och vilka satt på Ute med en gigantisk flaska rosé om inte C och A! Så jag slog mig ner ett par timmar och fick en oväntad (och mycket trevlig) after work. Perfekt. Och visst är det härligt när man kan inbilla sig att det är sommar.

Nu ska jag njuta av min lediga förmiddag. Sen åker jag och jobbar några timmar och efter det blir det after work med B (och kanske C). Det känns som det var ganska längesedan jag träffade B och C så det ska bli jättekul.

Twitter

Sitter på tåget tillbaka till Stockholm. Ska jobba på Souk idag. Så kom förbi eller gör det inte.


Jag vill ha semester


Bild från seglingssemester -06.

Förslagsvis en sådan semester då jag och pappa lägger ut från Värmdö och sätter kurs direkt mot Fårö. Seglar hela natten och glömmer bort allt vad stad, jobb och förpliktelser heter. Allt man ser är hav. Och solnedgång blir snart soluppgång. Och istället för tio har du endast ett fokus. Och allt jobbigt rinner bort. En sådan semester vill jag ha.

Popera



Sötsliskigt bubbel och och semifinal i Eurovision Song Contest. Jag skäms å Sveriges vägnar. Det ska bli intressant att se vad resten av Europa tycker om popera. Favoriterna hittills är Armenien och Island. Men det är några bidrag till så vi får se om något av dessa är en hit.

Märks det att jag saknat kameran?



Efter världens bästa snabbmat (rökt eller gravad lax, potatis, valfri grönsak samt hovmästarsås) så blir det efterrätt!

Vårtecken på ICA


Folksamling

Efter ett tag avtog regnet och jag kunde bege mig ut. Efter lite in och ut i ett antal affärer såg jag en folksamling. Alla tittade åt samma håll och försökte fotografera med kameror och mobiler. Så jag var tvungen att stanna och ta reda på vad alla tittade på.







En livs levande uggla mitt i stan!

Regn

Nu har jag tvättat två maskiner och funderar på en vända på stan här i Uppsala. Men himlen är grå och regnet verkar nära. Jag har svårt att bestämma mig. Utan paraply och med vita tygskor på fötterna känns det mindre lockande att gå utanför dörren. Å andra sidan vet jag hur rastlös jag kommer bli om jag sitter inne hela dagen. Nej, jag tror jag testar i alla fall.



Tittade precis ut genom fönstret och nu spöregnar det. Så jag ångrar mig en tredje gång, jag stannar hemma för tillfället åtminstone. Känner mig redan ohyggligt rastlös.

Elegy



Det blev en kort promenad till videobutiken där vi hyrde Elegy med Ben Kingsley och Penélope Cruz. Fantastiskt vacker film, men varning utfärdas till de som inte uppskattar att gråta. I korthet handlar filmen om en universitetsprofessor som blir förälskad i sin 30 år yngre elev, de inleder en relation och en komplex kärlekshistoria tar sin början. Mer ska jag kanske inte säga. Men jag kan säga att filmen är baserad på en roman av Philip Roth. Det kan jag säga.

God natt på er.

Frågetecken

Med ena benet ständigt framför det andra så hann jag med allt jag skulle göra idag och sitter nu på tåget till Uppsala. Dagen började som sagt med en vända ut till Mörby för att flytta ihop alla mina saker till ett rum. Så där kutade jag fram och tillbaka mellan rummen i ett par timmar. Sen åkte jag tillbaka hem och packade väskan och åt lunch. Sedan tog jag t-banan ut till Skärholmen för att jobba. Och nu sitter jag här. Förvånansvärt pigg faktiskt.

Imorgon är jag ledigt. Då ska jag blogga. Och kanske bada lite. Och söka ett jobb. Det om imorgon, men det återstår ju fortfarande vissa frågetecken rörande kvällens fortsatta aktiviteter. Frågor som "Hur stor är chansen att jag får med mig min pojkvän ut på en promenad?" , "Ska jag föreslå Sopranos?"  och "Vad hände med Lena Endre-presenten?" snurrar i mitt huvud.

Söndagsöppet



Hemkommen från middag hos mamma. Förrutom mamma, pojkvän, syster så var också J och lilla S där. Livligt med andra ord. Ens egna bekymmer blir som bortblåsta när en liten fyraåring håller låda. Jag behövde tydligen det för att få lite perspektiv. Nu tittar vi på Filip och Fredriks nya program (kombinerat med lite bloggande som ni märker).

Imorgon blir det ett späckat schema. Först åker jag till Mörby för flytta kartonger, sen till jobbet och efter jobbet åker jag direkt till Uppsala.

Verbal?

Nu ska jag berätta en rätt sjuk grej om mig själv. När jag och min pojkvän bråkar händer det ibland att jag börjar tjafsa med mig själv. Det kan låta ungefär så här;

Min pojkvän säger något som jag blir upprörd över.
Jag: Va?!
Jag: Vad då "va"?!

Jag svarar alltså på min egen replik. Det är ganska knäppt faktiskt. Det kommer helt automatiskt och i någon millesekund tror jag att det är min pojkvän som sagt "va" första gången. Konstigt eller hur?

Sen går det ju inte att hålla sig för skratt.

Så var det

Trevlig kväll igår, men det blev ganska tidigt för min del (inte helt oväntat). Ska ju jobba idag och orkar inte vara sliten då. Förlåt förresten för bristen på bloggande, gårdagen gick i ett. Den började med att jag och min pojkvän åt en lång frukost med hans mamma som precis kom hem från Oslo, Men sen fick jag det där samtalet som jag avskyr, nämligen när de ringer från mitt jobb och undrar var jag är. Än en gång hade de ändrat schemat utan att informera min så jag blev en halvtimme sen. Det kändes fruktansvärt jobbigt. Jag är ALDRIG sen till jobbet. Aldrig. Men det är ju inte så lätt att komma i tid då man tror att man börjar en timme senare. Ja, ja, sen jobbade jag i alla fall till stängning, duschade, åt middag med mina sambos och promenerade sedan till festen med min pojkvän. Sen när jag kom hem vid ett-tiden så försökte jag faktiskt beklaga mig lite på bloggen, men då den var inte samarbetsvillig. Lika bra det kanske. Man ska nog inte blogga när man är ledsen och har druckit några glas vin.

Ett sista hej

Nu är jag och min pojkvän hemma efter otroligt trevligt umgänge på Sturehof. Imorgon ska jag jobba i Gallerian (Kajsa om du har vägarna förbi får du gärna hälsa på och lämna kameran!), sen inflyttningsfest. Det ser ut att bli en bra lördag. Nu är jag blöt, trött och längtar efter sängen. Vi hörs... som vanligt.

Magont



På väg för att hämta bilen sitter jag och min pojkvän på bussen. Längre fram sitter en kvinna på platsen precis bakom föraren. Hennes uppenbarelse (bakifrån) gör att jag kommer att tänka på Lena Endre. Så jag börjar skoja med min pojkvän och säger att om det är Lena Endre så borde jag få en present av honom, priset för Utmärkt kändisspaning typ. Vid Odenplan reser kvinnan sig upp, vänder sig om och går mot utgången. Och det är Lena Endre. Jag funderar allvarligt på att söka mig till Se och Hör. Och "Angelica", ironi, ironi.

Sen åker vi till Mariefred. Väl framme börjar jag leta efter kameran i min väska (jag hade ju lovat er en massa bilder). Men jag hittar den inte. Jag får panik. Det är nämligen inte min kamera utan min pojkväns. Den är ny och säkert inte särskilt billig. Så jag får panik. Skäms som en hund då jag tänker på att jag varit så vårdslös med något dyrt som inte tillhör mig. Jag får ont i magen. Försöker dock att inte ta ut allt i förskott och hoppas att den ska ligga hemma.

Vi tittar på utställningen (som var jättebra men alldelses för liten för att ens tillfälligt stilla mitt Karin Mamma Andersson-behov). Vi äter lunch och tar en sightseeing-runda i Mariestad. Men jag kan inte släppa tanken att kameran kanske är borta. På vägen hem ringer jag mamma och frågar om hon sett den hemma hos henne. Det har hon inte och paniken växer. 

När vi kommer hem letar jag igenom alla väskor och påsar. Men jag hittar ingen kamera. Gråten i halsgropen. Jag börjar fundera hur många tusenlappar detta kommer att kosta mig. Som en sista chansning ringer jag min syster för att fråga om hon sett kameran. Hon säger nej och jag inser faktum; inte bara får jag skämmas, jag blir otroligt fattig också. Men så säger hon "Vänta, här är den ju!". Och en gigantisk sten faller från mina axlar. Kvällen är räddad och jag känner sådan enorm tacksamhet mot min syster som hittade kameran och kunde trolla bort mitt magont.


Brolle promenerade på Linnégatan i eftermiddags.

Nu har vi precis ätit en underbar middag och ska träffa några kompisar på en bar i närheten.

Snart bär det av!



Nu dusch, frukost, och sen lånar vi pappas bil och åker till Mariefred för att se Karin Mamma Andersson-utställningen på Grafikens Hus! Lyckans ost, det är vad jag är! Funderar dessutom på att proppa bilen och mig själv full med allsköns godis. Färdkost helt enkelt. Så här ska en ledig dag spenderas. Jag åkerkommer senare med en massa bilder från dagens utflykt.


Ur tv-tablån



Kollade för andra gången på tv-programmet Drakarna i SVT. Och jag är fast. Inte så att jag gråter floder om jag missar nästa veckas avsnitt, men har jag väl zappat in på Drakarna så måste jag titta på hela programmet. Jag fastnar som sagt. Programmet går ut på att entreprenörer av olika slag får presentera sina affärsidéer och erbjuda fem pampar inom Sveriges näringsliv att satsa pengar i företaget i utbyte mot en ägarandel. Det låter ju ganska torrt som tv-underhållning men det är det faktiskt inte. Det är spännande. Man lyssnar på entreprenörernas presentationer och funderar själv om man skulle våga investera i affärsidén om man var gjord av pengar. Efter två avsnitt har jag redan investerat åtskilliga hundra tusen kronor i två olika (i min mening) lysande företag. Jag önskar att jag kunde servera en djuppsykologisk förklaring till denna fascination, men det kanske bara är så enkelt att det är härligt att leka med tanken att man har så mycket pengar att man kan förverkliga andras drömmar och idéer. Hur det än ligger till med den saken så är det ett faktum att Drakarna är en ny favorit.

Frukost och klänningar

När klockan ringde imorse trodde jag att jag skulle dö, jag var alldeles för trött för att stiga upp. Men det var ju en mysig frukost på Vetekatten med L och K som väntade och när jag kom på det så fullkomligt flög jag ur sängen. Vi hade hur trevligt som helst och när K skulle till jobbet så gick jag och L till Coast på NK för att prova klänningar. Eller det var mest L som provade, hon måste ju ha en ståndsmässig blåsa på sin 30 (nej förlåt...) 20-årsfest. Problemet var bara att hon var hur snygg och vacker som helst i nästan alla klänningar. Stort dilemma. Roligt var det i alla fall.

Efter minst en timme på Coast åkte jag vidare till Mörby för att hämta lite saker. Och nu ligger jag hemma igen, men inte länge till för jag börjar jobba klockan två i Skärholmen. Så vi hörs senare.          

Biståndsknappen



Vem såg jag på väg "hem" från jobbet om inte självaste Börn Gustafsson! Coolt. Sen mötte jag min pojkvän, köpte goda grejer på Konsum och hyrde film. Det blev den svenska dokumentären Mio. Se den.



På tal om Konsum, jag älskar Konsum. Konsum är den bästa mataffären. Av flera anledningar. Här kommer några:

-Konsum har den bästa frukt- och gröntavdelningen (stort bra utbud och t ex grapfrukten kommer inte från Israel)
-Konsum är ett kooperativ och det är en härlig tanke
-Konsum har ett stort utbud av ekologiska och rättvisemärkta varor
-På Konsum kan man efter man pantat några pet-flaskor välja mellan "Pantknappen" och "Biståndsknappen". Trycker du på Pantknappen så får du ditt kvitto och några kronors rabatt i kassan. Trycker du istället på Biståndsknappen så går dina kronor till goda ändamål (kommer faktiskt inte ihåg exakt vad det var). Detta är helt genialiskt. För vem tusan kan välja något annat än Biståndsknappen? Ingen med någolunda ekonomi kommer våga komma fram till kassan och räcka fram ett pantkvitto längre. Man kan alltså välja mellan välgörenhet och att skämma ögonen ur sig. Bra. Stoppa valfriheten. Att inte fler mataffärer har kopierat detta (och på så sätt fått lite goodwill) är ett mysterium.


Arbetsskada?

Fy sjuttsingen vad jag har ont i ryggen. Kunde inte ens sova ordentligt i natt på grund av den. Jag vet inte om det beror på en viss mast, ett visst jobb eller en viss ålder. Eller så kanske det beror på total brist på träning. Hur som helst så vore det trevligt om den molande smärtan kunde ta och försvinna. Idag jobbar jag mellan 09.30 och 20.15 i Souk och ska sedan träffa nämnda mast igen så jag hoppas att ryggontet lägger sig under dagen.

Anna...

... blir galen på att blogg.se inte vill hjälpa till idag! Tortyr, ren och skär tortyr. När jag äntligen hade lite tid att blogga. Typiskt och tortyr. Vem ska man skälla ut?


Krakow






Syster i de judiska kvarteren där vi bodde.


Zakopane.

Pratade med I häromdagen om hur trevlig och vacker stad Krakow är. Och den är helt proppad med intressant historia. Jag skulle gärna åka dit igen (var där i mars förra året och firade min pappas 60-årsdag). Det vore kul att uppleva staden på sommaren, fast då skulle man å andra sidan inte kunna räkna med skidåkning i Zakopane. Svårt val. Någongång vill jag dit igen i alla fall.

Tisdag

Och idag har jag jobbat i Skärholmen. Förresten blir det ingen trettondagarsvecka för mig, jag slipper jobba på fredag. Tänkte att jag skulle skriva det i förväg så att inte någon stackars KTH:are blir upprörd. Så hinner det sjunka in lite till på fredag. Jag hoppas det är okey att jag får en dag ledig trots att jag bara har jobbat nio dagar i sträck? Är vi överens? Men det blir väl ramaskri från din sida eftersom jag planerar att ha det helt fantstiskt härligt. Det brukar ju uppröra dig. Nåväl.

Goda nyheter



Ann-Sofie Back blir ny designchef för Cheap monday's överdelskollektion! Detta kan inte bli annat än jättebra. Men bli inte oroliga, Ann-Sofie Back kommer även att fortsätta med den egna kollektionen.

I korthet

Va skönt! Idag skrevs kontraktet på min pojkväns lägenhet. Ytterligare en sak är alltså fixad inför flytten i juli. Näst på tur blir att shoppa bolån. Eftersom vi har gott om tid innan lånet ska täcknas så tänkte vi kolla vad de största bankerna har att erbjuda. Känns ganska vuxet om jag får säga det själv. Men jag fyller ju 25 år snart så det är väl bara att face the fact liksom.



Idag har jag jobbat på Souk och tittat på The Visitor med min pojkvän och hans mamma. Det var ett bra, sorligt och ovanligt humoristiskt drama. Jag rekommenderar den, dock rekommenderar jag inte slutet. Nog sagt.

Två månader kvar


Mitt framtida badrum.

Alla var så trötta att det inte blev någon påmastning idag. Istället bar vi fram masten ur mastskjulet och klädde den med vajrar, spridare, lazy-jacks m.m. Sen hem till mamma för att packa ihop livet och sedan raka vägen hem till B. Vi blev bjudna på fantastiskt god mat och sedan fastnade vi framför Van Veteren-filmen på fyran. Vi ska bo här i några dagar har vi tänkt. Nu ligger jag i bäddsoffan och myser med datorn på magen (min favoritställning) och tänker på att det är tredje maj. Det betyder att det är exakt två månader kvar till inflyttningen. Om jag längtar? You bet (ett gäng)!


Fullt upp

Nu drar jag iväg till jobbet, sedan ska vi masta på båten och flytta!

Eller hur?!

Härligt när en söndag bara är en lördag!

Sol, sol, sol

Dagen började med en mysig förmiddag med min pojkvän på Söder. Vi tittade på en stol han vill köpa och åt lunch i solen. Hoppas ni också haft tillfälle att njuta av det fina vädret.







Idag har jag också bekantat mig med butiken i Skärholmen. Jag kommer jobba ganska mycket där den här månaden och det känns faktiskt riktigt bra. Tjejerna som jobbar där verkar trevliga och butiken består också av ett annat varumärke som gör en hel del snygga saker.

Nu på kvällen har jag och min pojkvän tagit det lugnt, ätit middag och tittat på Lasermannen. Mycket snart är jag redo för sängen.

Fredag 1:a maj





Jag hade en fantastiskt bra kväll igår. Efter jobbet möttes jag av en härlig välkomstkommité bestående av min pojkvän och tre kompisar. Eftersom solen fortfarande sken började vi en något segdragen jakt på en uteservering i solen som inte var smockfull. Tillslut hittade vi ett ställe vid Engelbrektsplan och där stannade vi sedan i några timmar och drack rosé och öl. Sen tog vi bussen hem till mamma och E ställde sig vid grytorna och slängde ihop en underbar middag. En härlig kväll på alla sätt och vis alltså.


Josefin Crafoord var också där.


Och Rafaela Lindeberg från TV4-nyheterna.

Jag fick den efterlängtade kronärtskockan

Ursäkta att det blir så lite bloggande, men det finns faktiskt inte så mycket att skriva. Direkt efter jobbet igår gick jag och min pojkvän hem till hans mamma och åt valborgsmiddag. Härligt vårig mat blev det, men framförallt -det blev färsk kronärtskocka till förrät! Det var pilligt och hur gott som helst, så det ska jag försöka mig på själv snart.

Nu ska jag iväg till jobbet, sen får vi se vad jag hittar på ikväll. Det hetaste stalltipset är att jag däckar i soffan.

RSS 2.0