Åh! KTH-filuren är tillbaka!

I 25-årspresent av O och I fick jag biobiljetter och idag utnyttjades dessa. Jag och min pojkvän gick på den bästa biografen (Grand på Sveavägen) och såg Pedro Almodovars nya film Brustna omfamningar. Kanske inte i klass med Allt om min mamma och Tala med henne, men helt klart hans bästa film på senare år. Se den.


Konsten att shoppa (rätt)

Ja, konsten att shoppa. För det är inte lätt, det är en konst. Åtminstone om man bryr sig om vad man har på sig, och det gör ju de allra flesta. Det blir ofta flera felköp mellan de där plaggen/skorna/väskorna/accesoarerna som man älskar och använder så fort man får chansen. Jag har gjort tusen sådana felköp. Tusen. Men en tröst är att man faktiskt lär sig med åren. Färre felköp och fler älsklingar. Så är det för mig i alla fall. Och man blir mer säker på vad man gillar med åren. Numera kan jag i princip bara titta på ett plagg för att veta om det kommer passa mig och om jag kommer gilla det. Smärtfri shopping kallas det.

Shopping har blivit ganska lätt med andra ord. Men inte att ha råd med allt man vill ha. Man måste prioritera, tänka efter vad man behöver och mest vill ha. Det är kanske den mest nyttiga aspekten av shopping och den aspekten som visar att man faktiskt är ganska vuxen. Det kanske låter som den tråkiga aspekten. Men för mig är det en mycket tillfredställande del av shopping. Att ha en ny garderobsvärmare ger ingen lycka i sig, men att känna att du köpt något du behöver, kommer använda, har råd med och gillar är en skön känsla. Vad som tycks vara ett spontanköp är ofta egentligen inte det numera.  

Jag har förmånen att kunna säga att jag älskar det som finns i min garderob (det finns ganska mycket där och i källarens ska väl tilläggas). Innehållet i min garderob har alldrig varit bättre än nu. Så säger jag varje år. Och det är en förmån. Jag vet att inte alla har det så och att det finns många som vill men inte har resurserna att göra någonting åt det. Kläderna säger mycket om människan, ytligt men sant. Kläder såger något om vilka vi är och vilka vi vill vara. Det är ett faktum och inget att få moralpanik över. Ja, vi lever i ett konsumtionssamhälle. Men det här är inget nytt, och kläder och mode är inte boven i dramat (slit och släng-mentalitetet däremot får sig säkert en känga i ett annat blogginlägg).  

Bla, bla, bla. Nu är klockan nio och det är hög tid att duscha och väcka pojkvännen. Och sluta skriva en massa strunt. God morgon på er!

Jo, kanske

Jag provade en underbar Acne-kjol i Köpenhamn som jag inte kan sluta tänka på. Kanske måste ha den. Kanske. Prova den igen kan man ju alltid...



Nu har vi (eller snarare min pojkvän eftersom jag hade ovanligt svårt att slita mig från internet) tittat klart på Gosskören. Mycket bra film enligt pojkvännen. Jag är utan åsikt eftersom jag egentligen inte såg den, men musiken var fantastisk. Det märkte jag i alla fall.

Imorgon blir det jobb och sedan antagligen bio!


Jag, en shopaholic?



I onsdags kväll kände jag mig lite nere. Då hjälper film, men inte vilka filmer som helst. Djupt tragiska dramer av högsta klass funkar inte. Nej, det ska vara värsta sortens feel good-filmer, riktigt tjejiga filmer med amerikansk sensmoral och hela kittet. Så i onsdags hyrade vi En shopaholics bekännelser, som funkade alldelses utmärkt. Platt, ytligt och alldeles, alldeles underbar.

Hämnden är ljuv



För ett par veckor sedan fick grannarna på nedre botten sitt ena fönster äggat. Såklart har jag brytt mitt huvud med funderingar kring detta. Vem och varför kastade någon ägg på deras fönster? Och den stora frågan, varför har de inte tvättat bort det? För alla äggresterna sitter liksom fortfarande kvar på fönstret som en påminnelse (om vad då?!).

Men en fråga har i alla fall besvarats.

Idag mötte vi paret som bor där i trappen. De hade storhandlat, bland annat en hel platta ägg. Tillbaka kaka inom kort verkar det som.

Tors, fre, lör, sön

Dött på bloggfronten, jag vet. Jag trodde jag skulle hinna skriva något innan jobbet idag, men det gick inge vidare som ni kanske märkte. Nu kommer en kort uppdatering som blåster på såren.

I torsdags kväll mötte jag upp Kajsa på Odenplan, vi uträttade lite ärenden och tog en sväng förbi Blåbär för lite middagsmat. Efter mat och lite musik gick vi till S:t Eriksplan för att möta upp en massa av min pojkväns kompisar för en after work (det är ok fast man inte har jobbat eller hur?). Både Grappa och Peppar var fullt så vi hamnade på Caliente på Odengatan istället. Otroligt trevlig kväll med lite sommarkänsla till råga på allt.

I fredags förmiddag tog jag och I en kort (men mysig) vänta på stan som för min del resulterade i ett nagellack (som jag redan älskar). Nagellack är underskattat. Fredag kväll bjöd på kräftskiva hemma hos B med trevligt sällskap, goda kräftor och framförallt lilla M som vinner ens hjärta på bråkdelen av en sekund.


Lördagens kräftskiva.

Lördag betydde jobb igen, det var ju löningslördag och allt. Efter en lång dag på jobbet var det sedan perfekt att kunna sätta sig vid mammas köksbord och få mat och sällskap serverat. Jag och min pojkvän hade tänkt träffa lite folk sedan, men vi orkade bara inte. Så det blev lite soffsittande i några timmar och sedan direkt i säng.

Och idag har jag jobbat. Och inte mycket mer. Nu går vi och hyr film, vad gör ni?

Dödstrött

Åh idag åt jag en så god lunch med B och min pojkvän! Och det var underbart att för en gångs skull få lunchsällskap. Jag borde verkligen fixa lunchdater lite oftare.

Men fy vilken jobbig dag det var på jobbet idag. Löning igår men ändå inte en människa i butiken. Och det var inte ens strålande sol ute. Jag dog. Men nu är dagen över och jag har två lediga dagar framför mig, det känns så himla lyxigt. Två dagar i rad, det händer inte ofta.

Nu ska jag och min pojkvän gå och hyra film!

Samma gamla visa

Fan. Sätt koppel på mig. Jag kan liksom inte sluta. Shoppa alltså. Idag hann jag shoppa ett par skor innan jobbet. Jag slår mig själv på fingrarna men sådant trams hjälper föga. Jag är inne i en shoppingperiod och det verkar inte vara mycket att göra åt det. Jag behöver distraktion. En promenad i naturen (och inte på stan) kanske?

Imorgon bitti blir det i alla fall frukost med denim-tjejerna!

Tre onödigheter



För någon timme sedan fick jag sådant sug efter varm choklad att jag bokstavligen (BOKSTAVLIGEN) sprang hela vägen till ICA och köpte med mig både O'boy och kakao. Det är gott med varm choklad, helt klart. Först värmde jag en kopp O'boy, blev lite besviken och gjorde sedan riktig choklad. Det blev mycket varm choklad med andra ord.

Jo just det, en annan onödig upplysning kan jag ger er med. Jag och Kajsa kom överens om att man ändå blir en millimeter gladare av nymålade naglar. Och ibland behöver man millimetrarna på sin sida.

Och en till sak. Jag är ganska usel på att laga mat som jag säkert har nämnt här på bloggen tidigare. Men häromdagen sa faktiskt min pojkvän (jag frågade inte ens!) att det blir godare när jag steker krögarpytten och äggen. Speciellt äggen gör jag tydligen bättre. Jag blev riktigt stolt.

You just got to love her



Bara Gynning kan göra det. Och hon gör det bra.

Det blir av

Det blir en inflyttningsfest i alla fall! Det såg ut ett tag som det skulle bli omöjligt att hitta en helg då jag inte jobbade, men det har löst sig (som det förvånansvärt ofta gör, så varför oroar jag mig så mycket?). Om tre veckor smäller det men peppen finns redan.

Idag var som sagt första dagen på jobbet efter semestern och... det kändes väl både bra och tråkigt. Som det brukar kännas med andra ord. Snart är man väl inne i vardagen igen och kommer inte reflektera över att man går till jobbet iställer för att fika i Köpenhamn. Pladder. Men efter jobbet gick vi hem till min pojkväns mamma och åt en fantastisk middag (årets första svenska kräftor åts till förrätt). Sen gick vi vidare hem till C, drack vin och pratade. Det handlade mycket om gamla pinsamma och roliga stilperioder i livet. Det är inte varje dag man kan luta sig tillbaka och höra fyra 27-åriga killar prata mode, modemissar och stilförebilder. Ytterst intressant. Allt är nu lagrat i mitt huvud.

Men nu är jag hemma och det är hög tid att sova för imorgon är det jobb som gäller igen. God natt älsklingar.

Men visst är den fin?



Jag kunde tydligen inte skärpa mig heller. Jag "råkade" tjata med mig min pojkvän till Nakkna/Carin Wester-utförsäljningen idag och kom därifrån med denna svarta klänning från Carin Wester. Jag var väldigt sugen på en Nakkna-klänning också men den hade en fläck och jag borde ju inte shoppa mer på ett tag. Så jag tog tillslut förnuftet tillfånga och nöjde mig med en klänning. Det är jag lite stolt över. Men det tål att skrivas; jag ska inte shoppa på ett bra tag framöver.

Men visst är den fin?


The Wrestler.

Ikväll har jag umgåtts med min syster, mamma och pojkvän. Vi hyrde The Wrestler och drack Manhattans (som jag än en gång insåg att jag inte är så förtjust i). Och vad ska man säga om filmen? Den var väl bra antar jag. Skådespeleriet var stundtals så bra att det kändes dokumentärt. Men var det en film för mig? Nä, jag klarar liksom inte av så mycket våld och blod. Det var helt enkelt en bra film, men ni MÅSTE inte se den. Inte om ni är som mig i alla fall.

Imorgon är det jobb, jobb, jobb som gäller och efter det middag hos min pojkväns mamma. Vi hörs.

Semestershopping

Vissa semestrar handlar mer om shopping än andra och om man är i en storstad har jag väldigt svårt att låta bli. Så även denna gång. Det blev ett fasligt rännande in och ut i butiker. Men det lönade sig tycker jag (vet inte riktigt vad min pojkvän tycker om den saken dock). Skrattretande nog handlade jag nästan utelutande svensk design när jag var i Skandinaviens modehuvudstad Köpenhamn. Men var och varannan affär hade svenska mäsken som Tiger, J Lindeberg, Acne, Velour o s v i sortimentet och gatorna kantades av affärer som H&M, Monki och Weekday. Hur som helst, man behöver väl inte bara köpa inhemskt mode? Jag är i alla fall riktigt nöjd med mina inköp.


Det blev en puderrosa tröja från Carin Wester och byxor från Monki.


Och superbilliga cognacsfärgade stövlar från Jette Riis (köpte ett par likadana till mamma), ett par helt underbara puderrosa Acnestövletter samt svarta skinnstövlar (secondhand).

Jag hittade dessutom en svart Nakkna-klänning, som förhoppningsvis blir en bra present till min syster. Hoppas hon inte hinner läsa detta innan hon får den ikväll.

Min pojkvän köpte en skjorta och ett par chinos så för en gångs skull ligger han i lä vad gäller shoppingen. Jag vann.

Vilhelm Hammershøi

I Ordrupsgaards samling av fransk impressionism fanns det såklart en hel drös med underbar konst (särskilt för mig som tycker att den franska impressionismen är en av de mest intressanta konstepokerna/stilarna). Det hade jag väntat mig. Vad jag däremot inte hade väntat mig var att hitta en ny favorit i den danska samlingen, nämligen Vilhelm Hammershøi. Och det ligger mycket i det min pojkvän sa, nämligen att det finns stora likheter med Hopper. Vad gäller perspektiv, fokus och ljus tycker i alla fall jag att det finns ett släktskap.





Köpenhamn -09

Nu är vi hemma och nu kommer lite bilder från Köpenhamnsresan som blev helt fantastisk. Tyvärr har jag inga bilder från i måndags eftersom vi glömde kameran på hotellrummet. Efter att vi checkat in tog vi en promenad till Norrebro där vi åt lunch och tittade i lite affärer. Norrebro kändes väldigt ödsligt i jämförelse med vårt intryck för två år sedan. Men det kanske inte är så konstigt i och med oroligheterna som varit där på sista tiden. Sen gick vi vidare in mot city och tittade i affärer och åt en traditionsenlig middag på Rizraz (en opretantiös krog bakom Ströget som serverar en helt underbar vegetarisk medelhavs/arabisk buffé).

På tisdagen kom vi i alla fall ihåg kameran. Efter frukosten promenerade vi till centralstationen och tog tåget till Ordrupsgaard museum som ligger i Charlottenberg norr om Köpenhamn. Tipset kom från C och nu vill jag passa på att föra detta tips vidare. Så är vi i Köpenhamn så MÅSTE ni till Ordrupsgaard! Man blir helt tagen av platsen, arkitekturen och konsten. Vi började med en lunch i solen och gick sedan och tittade på en Kirkebyutställning, samlingen av fransk impressionism och den danska samlingen. Tyvärr var Finn Juhls hus stängt, men då har vi å andra sidan något att se fram mot nästa gång vi åker dit.


Tillbyggnaden av Ordrupsgaard är ritad av Zaha Hadid.








Vi hamnade på en trevlig fransk bistro på kvällen.






Senare på kvällen slappade vi på hotellet, drack juice, läste Elle och bläddrade i arkitekturböcker.




Vårt hotell.


Norrebro.


Fika för att ladda krafterna inför promenaden till Köttbyn.

På onsdagen var det operation Köttbyn, Köpenhamns svar på meat packing district. Det var inte helt lätt att hitta dit eftersom varken jag eller min pojkvän kan säga Köttby på ett tillräckligt danskt och grötingt sätt. Men vi hittade dit efter en liten omväg. Väl där gick vi på två gallerier innan magen bad om lunch som åts på den trevliga restaurangen BioMio.


Köttbyn.


BioMio.

Efter den otroligt goda lunchen tog vi en promenad i området innan vi gick tillbaka mot stan för världens största glass och mer shopping.





Onsdagen avslutades med fika och sedan middag på Flottenheimer café och det numera obligatoriska stoppet i hotelloungen.

Torsdagen var resdag och vi hade inga stora ambitioner att göra något särskilt. Vi tog det lugnt och efter att min pojkvän klarade av lite shopping som han inte hunnit med innan satte han sig på ett fik medan jag gick i ett par affärer till. Bra upplägg. Köpenhamnsvistelsen avslutades sedan med en otroligt god lunch på trevlia Atlas bar.


Skylt i Norrebro.


Atlas Bar.


Fyra par støvlar

0b188a6254d07e22de6ae1fee6c57756.png


Vi sitter på flottenheimer café och pustar ut. Idag har vi varit i köttbyn, köpenhamns meat packing district samt hunnit med en hel del shopping. Jag har köpt ett par byxor och tre par stövlar, varav ett par är till mamma. Igår bestod shoppingen av en tröja och ett par stövlar. Så nu har jag något att sätta på fötterna i alla fall.


Avenue Hotel

-f2d872e66478afccead45f326e01d35.png


Vi ligger på hotellrummet, tittar på vm, dricker juice och äter nötter efter en dag i köpenhamns affärer. Ingen lycka på shoppingfronten än så länge dock. Imorgon satsar vi på kultur.


Semester part 2 har börjat

0-4de072cabbaa66de57dc2ab2bf2a83cc.png

Fabriken.

Orkar knapp hålla mig upprätt, än mindre packa. Men packa måste jag för kvart i sex måste vi gå hemifrån och jag tänker inte gå upp tidigare än nödvändigt. ´Jag och min pojkvän vaknade klockan fyra på eftermiddagen idag. För en gångs skull blev det nämligen en sen kväll igår. Och en himla rolig kväll också. Vi började med en liten förfest hemma hos mig och min pojkvän och drog efter några timmar till Fabriken i Stadshagen för att lyssna på min pojkväns kompis A som spelade där. Det var roligt med ett nytt ställe (trots att man inte hade mycket gemensamt med den övriga publiken). När vi kände oss klara där åkte vi till Kåken för att möta upp några vänner, vilket inte gick så bra så vi gick till Spyan istället. Och där stannade vi till kanske klockan fyra.

På vägen hem blev vi stannade av en ung tjej som bad oss ringa polisen. Hon och hennes kusin hade blivit brutalt rånade, misshandlade och förnedrade av ett gäng av killar och tjejer i Humlegården. Jag orkar inte skriva alla detaljer för det var så himla brutalt och jag blev rejält skakad. Men vad är det för människor som inte nöjer sig med att ta mobil och pengar utan också förstör varenda liten personlig pryl och förnedrar människor på det sättet? Jag blir mörkrädd. Så himla sinnessjukt beteende. Jag försöker skaka av mig bilden av de två unga gråtande tjejerna, men det är svårt.

Men imorgon bitti åker vi till Köpenhamn. Det ska bli så fruktansvärt kul! Vi ska gå på museer, strosa runt, äta gott och bo på ett löjligt dyrt hotell. Vi lever ständigt över våra tillgångar (men jag gillar det).


Godmorgon på er

Igår fick vi hjälp av pappa att sätta upp en vit träjalusi i sovrummet, det blev riktigt bra tycker jag. Och ikväll ska tjänsten återgäldas, jag ska hjälpa pappa att installera bredband efter jobbet. På tal om jobbet, nu måste jag springa dit. Näst sista dagen innan semestern. Can't wait.

Snart semester

Va kul att jag har fått lite boktips! Boken Nora tipsade om har jag redan läst (om jag inte minns fel fick jag den av en annan boktipsare, nämligen Christina). Men kom gärna med fler tips.

Nu är jag i alla fall på bättre humör än imorse (jag gillar inte att bli antastad på väg till jobbet). Idag har det varit full rulle på jobbet, mycket folk, omhängning av rean och en leverans att packa upp. Så dagen bara försvann. Efter jobbet åkte jag till Babylon vid Medborgarplatsen för att anluta till min pojkvän och hans kompis E som satt där och drack öl. Vi hade jättetevligt, men nu är det skönt att vara hemma för jag är fasligt trött.

Nu är det bara tre dagar kvar på jobbet innan semester (part 2). Blir ni chockade om jag säger att jag längtar? Nä, tänkte väl det. Först kommer jag ha en ledig helg i Stockholm och sedan bär det av till Köpenhamn i några dagar. Så om ni har några Köpenhamns-tips så får ni gärna komma med de med. Jag och min pojkvän har ju hittat några egna favoritställen, men det är alltid kul att testa nya ställen. Så hit me.

Om att ta sig friheter

En del män alltså. Det blir skrattretande tillslut. Varannan vecka ska man stå¨ut med att de tar sig friheter. Om det inte är att komma med oschyssta förslag, försöka ta på en eller fälla kommentarer så står de helt sonika och kissar mitt på blanka dagen på Odenplan. Jag blir så jäkla förbannad. Vad ger dem rätten att ta den platsen? Vad ger dem rätten att förstöra min dag och yttra sig om mig? Och framförallt, vad ger dem rätten att ta på mig?  

Den här dagen började inte bra.

Landet, bröllopet och söndagen

1658d8e6e1db25c30e04fbdc58ba7fe5.png


Jag och min pojkvän hann med en picknick mellan jobbet och Ikea-besöket (en träjalusi och servetter inhandlades). Nu går jag snart sönder av trötthet.

I fredags eftermiddag/kväll så tog som sagt jag, min pojkvän och A bilen ut till C:s land. Och jag kan säga att det är en skam att det inte togs en enda bild för stället var helt underbart. Men jag antar att det var för perfekt för att jag ens skulle komma på tanken. När vi kom fram blev det bad direkt och sedan följde grillmiddag vid vattnet. Några kalvar i närheten förde ett väldans liv så efter middagen bestämde vi oss för att ta en promenad och se vad som stod på. Kalvarna var otroligt söta och råmade antagligen för att de precis blivit separerade från korna. Sedan fortsatte vi promenaden till den pittoreska träkyrkan, men vände sedan hem. Det är väldigt mörkt på landet.

Nästa morgon (lördag) började med frukost vid vattnet, ett kort dopp och sedan hemfärd. Vi var ju tvunga att hinna hem till BRÖLLOPET. Och det var verkligen ett bröllop med stora bokstäver. Många gäster, traditionellet, pampigt och väldigt känslosammt. Jag kan säga att mitt första bröllop verkligen gav mersmak, jag kan helt klart tänkak mig att gå på ett nästa helg med. En gladare fest än bröllop får man ju leta efter. Det enda ansträngande var att försöka att inte gråta hela tiden, inte lätt alls kan jag säga.


Gästerna dricker champagne i väntan på brudparet.


Alla samlas för att se brudparet anlända till festen.


Vi åt supergod trerättersmiddag.


Brudvalsen.

Vigseln ägde rum i Stefanskyrkan här i Vasastan och akten kändes väldigt personlig eftersom brudparet kände prästen och solisterna. Efter vigseln promenerade bröllopsgästerna (till skillnad från min och min pojkvän som sprang hem för att hämta kameran som vi såklart hade glömt) till Bellevue där festen hölls. Det serverades champagne i väntan på brudparet som kom någon timme senare. Därefter var det dags att sätta sig till bords där vi serverades trerätters och en massa (otroligt bra) tal. När alla var mätta och belåtna och fällt några tårar under de känslosamma talen plockades häften av borden och stolarna bort och det var dags för dans för hela slanten.

En underbar kväll.


Hallå

Menar ni med detta att ni inte har ett endaste boktips att dela med er av?

Vad kommer efter Connie?

Häromdagen pratade jag ju om den perfekta trippeln. Nu vill jag göra det igen för det är en härlig känsla när olika böcker kompletterar varandra, ger varandra ytterligare innebörder och föder nya tankar. Jag tänkte att ni kanske kunde hjälpa mig med detta. Just nu läser jag Lady Chatterleys älskare av D H Lawrence och skulle alltså behöva tips på två böcker som passar efter denna. Har ni några idéer? Skriv i så fall en kommentar till detta inlägg, det skulle uppskattas mycket.

Välkommen till min offentliga dagbok

Fick en  fråga om vad detta är för typ av blogg. Det var en bra fråga för egentligen vet jag inte det själv. I vissa perioder är det en modeblogg, ibland är det bara filmtips som gäller och alltsom oftast är det mest pladder. Jag skriver om det som faller mig in och har uppenbart olika perioder då olika saker hamnar här på bloggen.

Sammanfattningsvis skulle man kunna kalla det offentlig dagbok, med betoning på offentlig för här skriver jag kanske inte mina mest utelämnande tankar och känslor. Men jag tror ändå (eller hoppas i alla fall, en hel del missförstånd har ju inträffat minst sagt) att man får en någolunda bra bild av mig som person.

Jag passar på att hälsa alla gamla och nya läsare välkomna till min offentliga dagbok!

Sommar

Vet ni vad jag ska göra i eftermiddag? Åka till C:s land! Det ska bli så himla kul. Vi tar bilen dit så fort min pojkvän kommer hem från jobbet (jag är ju ledig idag för första gången sedan semestern för tio dagar sedan). När vi kommer fram ska jag banne mig ta ett kvällsdopp! Tyvärr kan vi inte stanna så länge eftersom vi ska på bröllop som börjar klockan fyra imorgon, men det kommer bli så himla skönt i alla fall. Jag ska verkligen njuta, det här är nog det mest somriga vi kommer göra innan löven faller.

Men innan vi åker har jag en del ärenden att uträtta. Jag måste inhandla strumpbyxor till bröllopet, glödlampa (så vi äntligen får upp taklampan i sovrummet), vin och mat till ikväll och sist men inte minst packa ner det vi behöver för att njuta av det fina vädret på landet till fullo. Jag tar t ex med mig två bikinis (jag planerar att bada så ofta att bikinin inte kommer hinna torka emellan förstår ni).

Med tanke på bröllopet så är jag lite nervös. Jag har liksom aldrig varit på bröllop tidigare. Jag är rädd att jag kommer ha fel kläder på mig och rädd för att jag inte kommer kunna mingla som man borde. Och tänk om jag glömt något. Tänk om det finns något som alla ser som en sådan självklarhet att de glömt att informera mig om detta. Och så den stora frågan, ska jag ha utsläppt eller uppsatt hår? 

Och varför, varför kan jag aldrig somna om efter han gått till jobbet? Jag är ju ledig för tusan. Man kan bli arg på sig själv för mindre.

Mån, tis, ons

Bra vecka så här långt måste jag säga. Både nytta och nöje har hunnits med. I måndags efter jobbet träffades jag och min pojkvän på uteserveringen Sommar på Odengatan. Vi drack rosé och åt deras fisk- och skaldjursgryta. Det sistnämnda kan jag verkligen inte rekommendera. Det kan vara bland det sämsta jag har ätit ute. Varning utfärdas. Sen gick vi hem och såg The Line of Beauty.


BBC-serien The Line of Beauty.

I tisdags efter jobbet samlade vi våra sista krafter och släpade det ena köksbordet till mammas källare (vårt källarförråd är redan ganska proppfullt) och släpade tillbaka mitt gamla skrivbord som vi nu har ställt i sovrummet. det blev riktigt bra faktiskt. Som belöning tittade vi sedan klart på The Line of Beauty (en serie som ni förövrig borde se).


Synecdoche New York.

Och igår slutade jag klockan tre. Tre! Kan ni tänka er. Så eftersom det var så fint väder så gick jag hem och hämtade filt o s v, hetsade min pojkvän från jobbet och sedan satte vi oss och slappade i Vasaparken med vin och mat. Kan det bli bättre? Jag tror inte det. Efter några timmar gick vi hem, O hyrde film medan jag började färga mitt hår (vilket är ett stort genombrott eftersom jag hela mitt liv har varit väldigt nazi med att mamma måste färga det). Onsdagens film blev Synecdoche New York av Charlie Kaufman med bland andra Philip Seymour Hoffman, Michelle Williams och Catherine Keener. Synecdoche New York är den konstigaste och roligaste film jag har sett på länge. Testa.

Fullträff

  

För ett par veckor sedan avslutade jag den perfekta tippeln. Jag talar om böcker såklart. Det är ju lite av en konst att välja rätt böcker efter varandra (ungefär som ett blandband). Och det är inte ofta man lyckas. Men utan vidare eftertanke så fick jag in en riktigt fullträff. Därför tänkte jag nu ge er tre boktips och jag kan dessutom garantera att böckerna jag rekommenderar passar bra att läsa i just denna ordning.

Först läste jag Mästaren och Margarita av Bulgakov, en knasig, fantasieggande och helt underbar bok som alla borde läsa minst en gång (helst fler tror jag). Jag läste den ganska långsamt för att hänga med i alla historier och inte blanda ihop personerna. Detta är en klassiker värd namnet.

Efter Mästaren och Margarita gick jag vidare till Imamens fall av Nawal El Saadawi som jag fick av mamma för ett år sedan. Det var nog tänkt att jag skulle läsa den innan jag och min pojkvän åkte till Egypten men det hann jag tyvärr inte. Imamens fall är en väldigt speciell bok som dessutom ger oss västerlänningar en inblick i en delvis främmande värld. Stilistiskt tilltalande.

Sist läste jag Skynda att älska av Alex Schulman som jag fick i födelsedagspresent av C. Skynda att älska är en biografi över han och hans pappas förhållande kan man säga. En minnesbok. Den är förvånansvärt bra skriven och trots att man vet det naturliga slutet (pappan dör) så är boken spännande och inte en mening känns onödig.

Så där. Dagens boktips serverat.


Kultursjalen


Bild från DN.se

DN skriver i dagens tidning att kulturkoftorna har gjort sitt, nu är det halsduk eller sjal som gäller. DN tolkar detta som att budskapet som författarna förmedlar är "Kom och ta en höstpromenad med mig!". Eller så förmedlar bilderna en känsla av att dessa personer, författarna, kommer att ta sig ut i det gråa höstsverige och studera verkligheten medan du som läsare kan sitta hemma med en kopp te och en bok och läsa om denna verklighet. Kanske.

Fast just nu känns det väldigt verkligt att vara hemma också. Det är väl så att vara nyinflyttad.

Det som varit och det som kommer

Både jag och tvättmaskinen är igång, kunde inte somna om efter att min pojkvän gått till jobbet. Idag börjar jag nämligen klockan tolv så jag ska försöka att ta det lite lugnt innan dess. Min kropp har sagt det. Lymfkörteln under ena armen har svullnat upp och är nu synlig för blotta ögat. Mamma sägar att det är en signal värd att lyssna på. Jag måste försöka vila.

Vad mer? Jo, i lördags kväll träffades vi flera stycken på AG och drack drinkar. Det var väldans trevligt och jag gillade verkligen lokalen som var stor, luftig, lagom ljus och med perfekt ljudnivå. Och deras Chilean Cooler slank lätt ner. Dit kommer jag gå igen.

Och igår fick jag besök på jobbet av B och S! Det var jättekul att se dem igen. Och så var det kul att få besök, det händer inte så ofta.

Har jag berättat att jag tar hand om (en smärre överdrift kanske...) fem hem just nu? Det gör jag i alla fall. Jag tar hand om mammas, pappas, Kajsas, C:s och min egen lägenhet. Jag vattnar blommor, betalar räkningar, fixar med hyresgäster och eftersänder post. Jag känner mig rätt duktig, var bara tvungen att säga det.
 
Idag jobbar jag tre timmar i Gallerian och ska sen hjälpa till på Coast i NK med deras leverans. Det är ju helt okey men det är lite jobbigt att inte veta när man slutar. Jag hoppas verkligen att vi är klara vid sex.-tiden, jag skulle verkligen behöva en kort dag. Dessutom har jag och min pojkvän pratat om att göra något roligt ikväll. Så jag hoppas att jag inte jobbar till stängning.

RSS 2.0