Det bådar gott för framtiden

Det har hänt! Det har äntligen hänt. Det som jag väntat på i över fyra år har äntligen inträffat. Som jag kämpat och argumenterat. Och nu har det äntligen gett resultat, min pojkvän har läst en roman av en författarinna. Han har tagit sig igenom en bok skriven av en kvinna. En samtida författarinna dessutom. Jag ser det som en stor seger och ett framsteg för mänskligheten i allmänhet och honom i synnerhet. Det bådar gott för framtiden tycker jag.



Vad han läste? Joyce Carol Oates Våld -en historia om kärlek. Som han förövrigt inte tyckte var särskilt bra. Men det är mindre intressant, det viktigaste är att den är skriven av en kvinna och min pojkvän har läst den. Vilket genombrott.

Mest grattis från mig!



Idag är dagen. Idag är dagen mamma faktiskt fyller 60 år. Stort. Jag, mamma, pojkvän och C ska fira det med ett anspråkslöst restaurangbesök ikväll. Det ser jag fram mot.

Jag matas med info

0-6e8b8e1d9de722bcc037fb5e73ea1e8c.png

Vi har utbildning på jobbet och Telenor-tjejen bjuder på lunch. Roligare än yoghurt och müsli.


Raindrops keep fallin on my head


Ibland övertalar jag min pojkvän att ta en promenad med mig. Promenaden blir aldrig särskilt lång, den brukar stäcka sig ett och ett halvt kvarter bort till ICA och tillbaka. Inget konstigt med det. Det konstiga är att varje gång jag ser framför mig att vi ska gå på en romantisk promenad hand i hand och titta varandra djupt in i ögonen till ICA så börjar det regna. Så även idag. Varför? För att min pojkvän ska få ytterligare anledningar att slippa? Jag fattar ingenting. Det har liksom inte regnat på hela dagen, det har varit riktigt klart väder faktiskt, men precis när vi går ut så börjar det. Ytterst suspekt är vad det är.

Sen sprang vi ikapp hela vägen hem och jag hade vunnit om jag inte hade fått hybris och försökt springa ett ärevarv i trapphuset. Ibland är man dumdristig.

Revolutionary Road



Jag och min pojkvän gick och hyrde Revolutionary Road igår kväll. Antingen var det en väldigt bra film eller så hade jag låga förväntningar som överstegs. Det är rätt praktiskt att ha låga förväntningar, livet blir ju rätt kul då. Men det var nog en rätt bra film oavsett. Kate Winslet var brilljant som vanligt och Leonardo DiCaprio var överraskade som klippt och skuren för rollen som Kates make. Eftersom jag grät floder är den mycket sevärd, tror jag.

Det är en skrämmande tanke att man kanske inte alltid kommer tycka och vilja samma saker som den man älskar. Och att det ibland inte finns några kompromisser.

Inga (egna) bilder nu heller



Festen igår var väldigt lyckad. Trevliga människor, god mat och bra stämmning. Men inte en endaste bild tog jag. Glömde pojkvännens kamera hemma och glömde bort att jag har en sån där moderna mobil med 3,2 megapixel-kamera. Tråkigt. Som på vår inflyttningsfest för ett par veckor sedan, inte en endaste bild finns för att föreviga kvällen. Om ytterligare ett par veckor kommer jag väl börja undra om den ens ägde rum. Dessutom blir det ju tråkigare för er att läsa en blogg utan några tillhörande bilder, eller hur? Det har jag fått för mig att ni tycker i alla fall.

Om ett par timmar åker jag till Hammarby Sjöstad för att gulla med bebis och fira fasters födelsedag. Men innan dess måste jag bland annat njuta av min besatthet sedan några månader tillbaka: varm choklad.


Stockholm Art Center, please

Ni vet ju att gallerian Souk på Drottninggatan har stängt. Finanskris och sen var konkursen ett faktum. Men det är historia. Vet ni vad som kommer där istället? Om mina källor är välinformerade kommer de smälla upp en gigantisk MediaMarkt där. Mitt i city. Tydligen så är fastighetsägaren tysk och vill ha en enda stor (tysk) hyresgäst på ytan. Jag tycker inte riktigt det är okey (alltså inte att vara tysk...). Det finns tillräckligt med sådana affärer på Kungsgatan (OnOff, El-Giganten, Expert, PC-City o s v). Ska vi ha tråkiga elaffärer på de mest attraktiva butikslägena? Behövs de just där? Vad ska turisterna tro om oss? Var ska det riktiga Stockholm ta vägen? Tvingas de roliga affärerna o s v ut till Kungens Kurva nu eller?

Jag kräver ett typ Stockholm Art Center där Souk en gång fanns! Är ni med mig?

En helg, två kalas!

På onsdag fyller min mamma 60 år, men det firar vi idag (och på onsdag såklart)! Tiden går så fort, kan ni tänka er att min lilla mamma redan är 60 år..! Jösses. Tiden går, tiden går. Så ikväll blir det lite kalas och jag ska snart sätta igång och laga mat till kalaset. Men först ska jag slå in lite paket till födelsedagskalaset som jag ska på imorgon (faster fyller 55 år och kusinbarn har nyligen fyllt 0 år).

Igår kväll träffade jag och min pojkvän upp några av hans kompisar på Epok på Humlegårdsgatan, vi hade verkligen trevligt och jag vill passa på att rekommendera Epok som både har en fantastisk kock och en fantastisk bartender. Lugn och trevlig lokal är det också, så testa!

Höst

0-17447fd36109c560b3ee2275ed1ac97b.png


Som konfetti utanför vår dörr.  


Det är humor

Såg på Facebook att Tove tagit testet "The True Age Test" och då var ju jag tvungen att också få reda på hur gammal jag är. Hur gammal tror ni jag egentligen är? Man fick svara på en massa frågor om vad man äter, hur man tränar (inte), sjukdomar i familjen, om man röker, om man är deprimerad o s v. Och resultatet blev... Att jag är fem år... FEM ÅR! Jag har inte skrattat så mycket framför datorn på år och dar.

Mentalt är jag kanske fem år, men rent fysiologiskt... nja.


Jag skojar inte

Asså... okey... imorse klippte jag mig i ögonlocken... jag vet inte om jag ska skratta eller gråta för blondare än så går det nog inte att vara.

Fåglar (fast inte levande)



Visst är det underbart när man får någon liten present helt utan anledning? Visst blir man glad? Det blir jag i alla dall. Igår när jag kom hem från bion fick jag en liten sådan present av min pojkvän. Han hade köpte en liten gammelrosa fågel som fungerar som bokmärke. Den är så fin (och praktisk)! Jag älskar nämligen fåglar. Inte levande (jag är fast övertygad om att de har en massa skadedjur i pälsen... eller heter det kanske fjädrarna?), men avbildade. I min förra lägenhet hade jag t ex en liten fågel upptejpad på ytterdörren. Det var inte många som såg den, men jag gillade den väldigt mycket. Som taklampa i min förra lägenhet hade jag en guldfågen som nu har får bo i vårt sovrum. Och nu har jag alltså en ny liten fågel i samlingen. Härligt.

Vilken skillnad

Jag vet att jag igår skrev att jag ikväll skulle berätta allt om mitt nya jobb. Men allt kan och vill jag inte berätta. Det är nog inte så kul för er nämligen. Men jag kan säga så här; efter två dagar känns det så himla bra. Kollegerna är snälla och roliga, den allmänna stäminingen är avslappnad och vänlig och arbetsuppgifterna är varierade och inte det minsta betungande. Jag har roligt på jobbet helt enkelt. Dagarna går snabbt och jag är fortfarande pigg när jag kommer hem.

Och jag blev så trevligt välkomnad. Jag fick blommar, bullar och blev medbjuden på bio. Jag blev förvånad, men det är väl så det ska vara. Jag är bara inte van vid normala arbetsförhållanden.

Imorgon ska jag vara helt själv, d v s tjejen vars arbete jag tar över och som ska lära upp mig t o m nästa fredag är ledig. Själv tredje dagen, vilket eldprov. Håll tummarna.


Flickan som lekte med elden



Efter jobbet (och en kort vända till Taco Bar) såg jag och några kolleger på Flickan som lekte med elden, den andra filmen baserad på Stieg Larssons millenium-triologi. Jag hade absolut inga höga förväntningar. Jag har varken läst böckerna eller sett den första filmen. Dessutom hade jag känslan av att detta inte var min typ av film. Men det var delvis fel, för fy tusan vilken spännande film. Jag satt som på nålar i två och en halv timme. Dialogen kanske inte alltid var den bästa, men det var nog den första svenska film jag sätt som lyckas vara spännande och inte bara ett töntigt försök att vara amerikansk action. Men lite för mycket våld. Som vanligt.

Det börjar riktigt bra måste jag säga

Idag hade jag min första dag på det nya jobbet och jag ska berätta allt, men inte nu. Är dödstrött efter alla nya intryck och allt som ska kommas ihåg och förstås. Men sent imorgon kväll kommer det (för efter jobbet blir jag bjuden på bio av mina nya kolleger).

Sov så gott!

Dag 4, Palma

Dagen efter bröllopet ställde vi klockorna lite senare och gick sedan ner och åt en fantastisk hotellfrukost och småpratade lite med de andra bröllopsgästerna. Sen tog jag en simtur i den 27-gradiga poolen innan det var dags att ta bilen till Palma. Kajsa skulle med ett plan till London och vi andra fick chansen att se lite av staden.


Graffiti på en bakgata i Palma. Kan någon förklara budskapet? Jag känner mig förvirrad.



Det var inte helt lätt att köra bil i Palma (jag gjorde det inte förståss eftersom jag inte har körkort), det var väldigt dåligt skyltat. När vi tillslut hittat hotellet och någonstans att parkera begav vi oss ut på jakt efter Miro-museet. Jakten var fruktlös så efter en stund gick vi till Pace de Major, satte oss på en uteservering och åt en tröstglass.


Place de Major.


Fina gatbrunnar hade de i Palma.







En liten dos kultur kände vi behövdes så ett besök i den stora katedralen fick fungera som substitut för Miro. Det funkade.


Katedralen.










Jag och pappa var självklart tvungna att spana in de stora segelbåtarna som låg i Palmas hamn. De var väldigt stora, något som inte riktigt kommer fram på bilderna.





Så. Där har ni min minisemester i bilder (och lite, lite ord). Vi hade fantastiskt trevligt och jag kan ärligt säga att norra delen av Mallorca var en av de vackraste platserna jag någonsin besökt. Jag kommer åka dit igen.


Dag 3, Port de Soller, Deia (och bröllopet)

Som vanligt (i alla fall under vår vistelse på Mallorca) var det ett kraftigt oväder på natten och när vi vaknade var det mulet. Men lagom till att vi var klara och utcheckade från hotellet klarnade det upp och vi gick ner till hamnen för en fika.











Efter en lugn förmiddag i Port de Soller tog vi bilen till Deia och det underbara hotellet Es Moli, där alla bröllopsgästerna var inkvarterade natten mellan lördag och söndag.


Utsikt från hotellbalkongen på Es Moli.



Vigseln ägde rum klockan sex på kvällen och halv sex möttes alla bröllopsgästerna upp för att transporteras med buss till vigsel- och festplatsen som låg ca 10 minuters bussfärd från hotellet. Platsen de hade valt var helt sagolikt vacker, nästan overklig.




Brudparet inför den svenska prästen.

Efter själva vigseln gick bröllopsgästerna till en liten terass där vi drack drinkar och fick tilltugg i väntan på de äkta makarna som skulle fotograferas.





Sedan blev vi visade till restaurangen där själva bröllopsfesten hölls. Vi satt vid ett vackert dúkat långbord på en stor terass med utsikt över Medelhavet. Många tal, mycket skratt, lite dans och åtskilligt antal timmar senare tog vi en av de tre beställda bussarna tillbaka till hotellet.








Dag 2, Fontalutx, Port de Soller och Deia

Efter att vi sträckt lite på oss i sängarna (och beundrat utsikten) så gick vi och åt en rejäl frukost i hotellets matsal. Sen bar det av till den lilla byn Fornalutx en bit upp i bergen. Där gick vi och gick vi i trapporna i smala gränder som ledde upp till otroliga vandringsleder och utsiktsplatser. Självklart glömde jag kameran på hotellet så ni får nöja er med en bild från mobilen och ta mig på orden när jag säger att Fornalutx är en otroligt vacker och pitoresk liten stad.


Fornalutx.

Efter en härlig fika på uteserveringen ni ser till höger i bilden ovan åkte vi tillbaka till Port de Soller, badade, gick till hotellet (jag hämtade kameran) och gick sedan och åt lunch vid vattnet.


Lunch i Port de Soller.

På kvällen hade brudparet bjudit in till en middag på en liten otroligt mysig fiskrestaurang i Deia och efter lite trassel hittade vi tillslut rätt. Där satt vi sedan med merparten av bröllopsgästerna på en restaurang i en i övrigt oexploaterad vik mellan två höga klippor.


Utsikt från restaurangen.

 


Dag 1, Port de Soller

Som ni vet som följer den här bloggen så åkte jag i torsdags med min syster, pappa och E till Mallorca på bröllop. Självklart trasslade det när vi skulle mellanlanda i Barcelona, men tillslut var vi i alla fall framme i Palma där vi direkt hyrde bil och körde upp till Port de Soller. Vi kom fram på sena eftermiddagen och började med att checka in på hotellet och dricka cava på balkongen med utsikt över hamnen och de magnifika bergen.


Utsikt från hotellbalkongen.




Port de Soller.








Spårvagn mellan Soller och Port de soller.







Efter en promenad nere i hamnen satte vi oss på en trevlig uteservering och åt middag. Det blev en tidig kväll men vi hann med en kort sväng upp till en utkiksplats, varifrån man ser hela staden, bergen, hamnen och åt andra hållet Medelhavet.

sitter på...

0-677c3a31aa3c1ab29061a7c37882230a.png

 

Sitter på balkongen på världens härligaste hotell i Deia. Snart åker vi till palma, kajsa ska med ett flyg till london och vi andra ska bl a försöka hinna med miromuseet.

 


Bröllopsdagen

0-74ebebb6497881b8d95ae64c58ca3358.png

 

Bröllopet var helt fantastiskt och ni får självklart mer bilder när jag är hemma igen. Nu har dansen börjat och jag och kajsa är en dancing wall i brist på snygga rakade killar...

 


Fornalutx

-7d9c9a0a410c593f3097d4a989d3d92.png


Efter en gigantisk frukostbuffé tog vi bilen till fornalutx, som ni ser på bilden, tittade på utsikten och fikade. Sen körde vi tillbaka till port de soller och badade. Nu är vi på väg på middag med brudparet och de övriga gästerna.


Framme

-429682e7ed95e44d3ed50ae82c24a48.png


Äntligen är vi framme i port de soller! Härlig utsikt balkongen, inte sant? Vinet stod på kylning på hotellrummen, så först blir det en drink innan vi går ner till hamnen och äter middag.


Hur fel kan det bli i Deia?



Jag googlade (det är så man söker information numera, nått annat är totalt förlegat) Deia, byn utanför Palma dit vi ska imorgon. Och så här ser det tydligen ut. Det känns bra. Helt okey. Jag ser framför mig hur jag sitter under ett parasol och dricker vin på eftermiddagarna. Kajsa du är inte svår, eller hur? Jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig av bröllopet (för att ni ska bli lugna så kan jag meddela att jag tar med mig ett antal möjliga klänningar...), om det kommer vara storslaget eller intimt och avskalat. Hur det än blir så blir det nog väldigt fint.

Nu ska jag försöka fortsätta packa, men det är svårt när Babel går på tvåan.

Just det, packa var det...

Det blev inte Moderna, det blev Bonniers Konsthall och det är ju inte fy skam. Jag är inte helt frisk så Bonniers kändes nära och bra. Dessutom öppnade de en ny utställning igår, Livsformer. Utställningen handlade kortfattat om hur naturen gestaltas i samtidskonsten.













Efter utställningen gick jag och min pojkvän till Vurma för en sen lunch. Sedan´gick vi hem och tittade på Mamma Mia som vi hyrde på vägen hem. Jag laddar inför bröllopet på fredag förstår ni. Egentligen vore det klokare att ladda genom att packa eftersom vi åker okristligt tidig imorgon, men det är ju roligare att lipa framför en romantisk komedi/musikal/drama. Usch, jag skulle inte skrivit det där. Nu blev jag stressad. Jag har ju ingen aning om vad jag ska ta med mig. Någon som vet vad man behöver packa till fem dagar i Palma? Det är säkert rätt varmt på dagarna men frågan är hur varmt det är på kvällarna... Varför har jag inte skrivit en av mina älskade listor?

"du har ju inga pengar, det är din kille som betalar in allt på kontot."

Men hallå, kan du inte åtminstone vara lite mer innovativ i dina försök att förolämpa mig? Det skulle jag uppskatta.

Avklarat


Idag kom Velvet in i butiken och köpte en klänning för 1799 kr utan att prova... kändisar alltså.

Nycklarna är lämnade och jag har jobbat för sista gången i butik (förhoppningsvis). Jag har nog inte förstått det ännu, men den insikten kommer väl. Efter Spanien. Känner mig inte frisk så jag firar framför Idol ikväll.

Imorgon håller jag tummarna för ett besök på Moderna eller liknande. Ska försöka lura iväg pojkvännen från böckerna. Wish me luck.


Så är det

Det kom in en kvinna från Handels imorse i butiken. Hon tyckte att jag skulle gå med. Lite sent att komma med den frågan idag, inte sant? För ingen har väl missat att idag är min sista dag? Eller, eller, eller?

Min sista dag på jobbet!

Hej igen. Igår var det jobb som gällde så det finns inte så mycket att blogga om. Förrutom en supertrevlig lunch med Tove som har börjat jobba extra på vårt gamla jobb mitt emot. Jag och min pojkvän fick fina inflyttningspresenter i efterskott efterson hon inte kunde komma på festen (en fin badkarskudde och lyxplåster). Och L kom förbi! Vilken reunion så där på en måndag.

Idag är det min sista dag på jobbet. Min absolut sista dag. SISTA. Det känns väldigt bra om jag ska vara ärlig. Så ikväll ska jag fira.

På jobbet


Igår kom Sofi Farhman in i butiken. Modejournalist och modebloggare. Vi gillar inte jämt samma saker, men hon verkar vara en väldigt driven och kunnig tjej. Jag respekterar henne. Men dunderkoll har hon inte. Jag fick till exempel upplysa henne om att French Connection har slagit igen alla butiker i Stockholm för säkert över en månad sedan. Och hon kom flera veckor försent för den underbara gröna paljettklänningen som vi har i sortimentet just nu. Jag trodde liksom man hade stenkoll på ALLT när man jobbar på heltid med mode med konsumentinformationsfokus. Men hon är väl bara människa.

 

Vi blev av med en skinnjacka på jobbet i fredags. Jag blev så arg att jag skakade. Folk är så jäkla fräcka. Precis när jag kom tillbaka från lunchen så piper larmbågarna. I 99,9 % av fallen beror detta på att någon kommer in i butiken med ett kvarglömt klisterlarm på en nyinköpt vara. Så när det piper går man till ingången och hjälper personen i fråga att hitta larmet så att de slipper pipandet i varje butik. Nu pep det medan det 30-åriga paret var på väg ut och två unga tjejer var på väg in. Jag började gå mot ingången för att hjälpa tjejerna att hitta larmet. Men jag noterar på en gång att paret fortsätter gå fast det pep (de allra flesta stannar till åtminstone några sekunder) om det börjar pipa. Och jag märker hur de går ganska fort mot rulltrappan på andra sidan mittgången. Så min uppmärksamhet riktas mot paret stället för de unga tjejerna. En bit upp i rulltrappan väder sig mannen i paret om och våra blickar möts i vad som känns som en evighet. Samtidigt förstår jag att han tagit något och han förstår att jag har förstått. Han börjar springa i rulltrappan och är på någon sekund uppe på Brunkebergstorg. Och jag är fly förbannad. På honom (och hans kumpan) för deras fräckhet och på mig själv som gav dem möjligheten. När jag beskrev paret för min chef visade det sig att de hade varit där tidigare under dagen, antagligen hade de rekat läget eller helt enkelt inte fått en bra chans. För det här var erfarna snattare. När det pep ilarmbågarna hade jag precis kommit tillbak från lunchen och var längst in i butiken, min kollega var på lagret och butikschefen stod i telefon. De fick ju flera meters försprång. Jag blir så förbannad. 


Tack

Lyckad kväll igår tycker jag. Jag hade kul. Hoppas gästerna hade det också. Jag blev så himla glad att se så många härliga människor hos oss igår. Men idag är jag trött. Man mår som man förtjänar sa en klok man en gång. Så känns det idag. Men det var roligt att ha inflyttningsfest och roligt att det är överstökat. Och fast att lägenheten såg ut som ett bombnedslag igår kväll så var den fräsch redan klockan tio i morse. Otrolig skönt. Inte mycket gick sönder och mattan är konstigt nog fortfarande vit. En massa presenter fick vi också. Allt från en underbar disktrasa med det blivande kungaparet på till Karlssons klister och en tygdromedar. Och en massa vin. Tack för alla presenter, alla blev otroligt uppskattade.

Nu ska jag rikta min uppmärksamhet mot Tv4:as Idol-maraton.

Dagens låt



Det blir den bra säsong det här. Hösten är räddad liksom.

Barndom

Vi hade jättetrevlig hos K och I. Och det var roligt att äntligen se deras fina lägenhet. Vi tog med mat från deras lokala italienska take away-ställe och gick sedan hem till dem och åt och drack vin. Jättetrevligt. Men nu är jag så trött, så trött. Ska dricka en kopp choklad och sedan däcka. Imorgon måste jag tyvärr jobba (fast detta skulle vara min lediga helg...), så jag måste få en rejäl dos sömn. Sen ska ju inflyttningsfesten förberedas också. Min pojkvän sitter här brevid i soffan och äter spagetti med köttbullar och ketchup. Det luktar barndom. God natt.

Vuxenpoäng:

Att öppna ett gemensamt konto med varsitt tillhörande Visa-kort för alla gemensamma kostnader.

Osvensk



Jag tror jag glömde att säga hur mycket jag tyckte om Man tänker sitt. Det var en underbar film. Väldigt osvensk (i filmsammanhang är detta tyvärr oftast en komplimang). Fast jag hade kunnat se en film med enbart närbilder av Silas (när ska den göras? Nu? Jag skulle se den varje dag). Fast bara en film där han är glad, för i de scener då han grät i Man tänker sitt trodde jag att jag skulle gå av.

Två är bättre än en



Sa jag att jag köpte en plånbok idag? Antagligen. Jag hittade nämligen en skitfin skinnplånbok på Myrorna för nästan ingenting, så det var bara att slå till. Jag älskar ju plånboken från Svenskt Tenn med Josef Franks Manhattantyg på som jag fick av Kajsa i 25-årspresent, men jag vill absolut inte slita ut den. Den har redan blivit lite smutsig och slappare i tyget så det var perfekt att hitta en plånbok som jag kan varva Josef Frank-plånboken med. Och omväxling förnöjer som vi alla vet.

Imorgon börjar en ny arbetsvecka. Är inte så sugen. Det är helt klart svårare att vara motiverad när man har sagt upp sig. Men imorgon efter jobbet åker jag och min pojkvän hem till K och I för att umgås och titta på deras lägenhet, det blir kul!

Jag älskar vår Foto



Igår fick vi som sagt äntligen hem vår golvlampa (Foto av Thomas Bernstrand och Mattias Ståhlbom) och jag fullkomligt älskar den. På riktigt. Det pirrar lite i magen varje gång jag ser den. Den är helt enkelt fantastisk.

Vilket underbart väder det var idag (och igår för den delen)! I september. Inte illa, inte illa. Efter lunchen tog jag och O en promenad i solen till Granit i Västermalmsgallerian för att köpa lite småplock. Sen både handlade jag och lagade middag. Det ni, det händer minsann inte varje dag. Jag är mäkta stolt och känner mig som en bra flickvän. En bra känsla.

 

 


Monstertvätt


Följer ni Idol 2009? Inte?! Gör det. Jon är bäst hittills.

Jag har lämnat in min pojkväns skor hos skomakaren, försökt köpa underkläder och lådor utan framgång, köpt strumpor till pojkvännen, hittat en snygg plånbok på Myrorna, köpt stearinljus och lunch.

Nu ska jag springa och ta hand om min monstertvätt. Så blir det om ingen (av två möjliga) tvättar sängkläder på över två månader. Då blir det en monstertvätt. Jag hoppas jag klarar mig med fem maskiner...


Jag trodde inte fester var din grej

"Anonym" (KTH:aren såklart) undrar om alla läsare är bjudna på inflyttningsfesten på lördag. Och självklart är ni det! Skriv bara namn, telefonnr och mejladress som en kommentar till detta inlägg så skickar jag en officiell inbjudan.

Chanel



Ser ni Chanel-dokumentären på SVT? Så himla intressant. I dagens avsnitt fick man bland annat följa en 75-årig kvinna som gör alla Chanels kantband, vilket komplicerat hantverk. Inte undra på att klänningarna kostar skjortan. Och Karl Lagerfeldt, mannen, myten, syns äntligen i rutan.

Testade just min pojkväns näshårstrimmer. Vet inte om det fanns så mycket att trimma, men det var kul (min pojkvän skrattade också). Vi förbereder oss för lördagens stora fest kan man säga.

Och pappa var här (resultat; fyra nya krokar uppskruvade). Tänk att jag har en riktig handy man till pappa. Det uppskattar jag. Och tänk att allt verkar gå att fixa med lite tänstickor och lim.

Har ni tänkt på att jag är ledig imorgon också? Nä, jag trodde väl det. Men det är jag och det är toppen. Riktigt toppen. Jag ska köpa ljus och kanske en hatt. Känner ett stort sug efter en hatt, särskilt sedan jag provade Kajsas senaste huvudbonadsinköp. Så kanske blir det en hatt imorgon. Och så är det hundra småsaker att fixa inför inflyttningsfesten (jag jobbar både fredag och lördag så imorgon är sista dagen jag kan förbereda ordentligt). Ni kommer väl på inflyttningsfesten?

Den är blå

Jag har precis vaknat. Ja, det är sant. Fast jag har varit vaken förut idag. Gick upp tidigt och åkte och gjorde ett ärende innan möte med min nya chef klockan tio. Sedan träffade jag upp min pojkvän för att äntligen köpa golvlampan som vi har fått fixa och trixa en massa för att tillslut ha i vår ägo. Den är underbar där den står och lyser bakom mitt huvud nu. Sen klämde jag fingrarna på bussen så att jag började grina och sedan åt jag, min pojkvän och O lunch på Non Solo Bar på Odengatan. Bra lunch, rekommenderas. Men sen somnade jag hemma på soffan. Det var skönt, utan tvekan.

Nu ska jag få liv i min pojkvän så att vi kan gå och shoppa loss på Systembolaget inför inflyttningsfesten på lördag!

Svammel

Jag håller på att gå mitt itu av trötthet. Sitter så långt nersjunken i soffan att det är löjligt. Coolt förresten att jag bor i ett hem med soffa igen. I ett hem där den soffa faktiskt får plats. Jag gillar det. Köpte nya Demo men jag har inte orkat öppna den. Så trött är jag. Men nu är jag ledig i två dagar framåt, bra. Men tusen saker ska fixas. Sådant som fått vänta. Och så blir det ju inflyttningsfest på lördag, vilket kräver både lite planering och lite fix. Ska ringa till pappa och höra om han kan hjälpa oss att sätta upp lite krokar (alternativt låna ut sin borrmaskin).



Det är så tråkigt på jobbet. Alla kunder är i Souk (som stänger den 11 september, skynda att fynda till bra priser). Igår hade vi en helt katastrofal dag och idag var inte mycket bättre. Men Christer Lindarw köpte en skinnkavaj i alla fall. Där har ni en man som passar i damkläder.

Vad mer? Jo, jag räknar dagarna. Nu är det bra fem (eller kanske fyra) dagar kvar på jobbet. Sen Spanien och sen nytt jobb. Inte illa om jag får säga det själv.


TV-mobbare


Usch, man är ju inte en perfekt människa direkt. Jag kom precis på vad jag är. Jag är en äkta TV-mobbare. Jo, det är sant. Jag kan inte titta på TV utan att kommentera allt och alla. Säger någon något på Aktuellt med en rolig dialekt så härmar jag. Används ett uttryck fel av någon i en dokumentär så upprepar jag det och skrattar. Hör jag något rent idiotiskt, jag då kan jag gå igång rejält. Jag gör mig rolig på TV-personernas bekostnad. Jag är en TV-mobbare.

Till Tara

Hej Tara! Jag vet inte om du driver med mig eller om du är allvarlig med din kommentar till inlägget "Nu kör vi!". Om du på allvar vill veta vad din stil säger om dig så kan jag säga på rak arm att det är omöjligt för mig att avgöra det utan att faktiskt ha sett dig och dina kläder. En svart kjol kan ju se ut på tusen olika sätt till exempel. Och ögonfärgen är du född med så den kan du knappast ändra på och därför säger det ingenting om dina val och din stil.

Men det viktigaste är väl att du trivs i det du har på dig, eller hur? Att du känner dig bekväm. Om du känner dig snygg och stark i en turkos kofta, grått linne, svarta kjol och ett turkost skärp i midjan, då tycker jag det låter helt strålande. Fokusera inte på vad kläderna säger om dig, utan hur de får dig att känna dig inuti. Känns det rätt så är det rätt helt enkelt. Och känner du dig snygg så blir du snygg. Dina kläder säger bara något om dig om du väljer kläder med dessa tankar i bakhuvudet.

Och Tara, är du allvarlig så hälsar jag dig välkommen till min blogg och önskar dig lycka till med klädvalen!

Och driver du med mig så... ja... det var ju ganska kul i alla fall.


Märkligt

Nu ska jag berätta. Häromdagen på jobbet skulle jag ta betalt av en kund. Plötsligt frågar hon mig om det är jag som är Anna Clara. Jag svarade ja, men tyckte det var konstigt att en okänd människa visste att jag heter Clara i andranamn, jag brukar aldrig använda det själv. När jag svarat ja så säger hon "jaha, då var det dig jag mejlade med!". Jag känner mig helt frågande och undrar vad det var för mejl hon talade om, men hennes svar gör mig inte klokare. Jag behöver gå till lagret för att kolla upp en sak och tänker att jag nog ska komma på vad hon pratar om på vägen. Men jag fattar fortfarande ingenting. När jag kommer tillbaka från lagret börjar hon pratat om mejlen igen och jag säger du rakt ut att "jag är ledsen, men jag vet inte alls vad du talar om". Hon frågar igen om jag heter Anna Clara och jag svarar ja igen. Hon säger att hon jobbar på Centrumledningen i Gallerian och att en Anna Clara från butiken jag jobbar har mejlat henne om att ta bort en linje i butikens logga på Gallerians hemsida. Jag förklarade att jag aldrig skickat något liknande mejl och vi var båda väldigt konfunderade.

Jag berättade vad som hänt för min chef men hon var också som ett stort frågetecken. Jag förstår ingenting (som vanligt, skulle kanske vissa säga..). Någon har alltså skickat ett mejl i mitt namn (och dessutom använt mitt mellannamn som jag aldrig själv använder). Är inte det märkligt så säg.

Relationsblogg

Vet ni vad? Jag tycker också att det vore intressant med en relationsblogg. Men min pojkvän säger blankt nej. Det var något om privatliv och integritet. Och eftersom jag älskar honom så rättar jag mig efter det. Men det hade nog kunnat bli spännande, framförallt eftersom jag inte är världens enklaste flickvän. Men nog om det, någon relationsblogg blir det alltså inte.

Ikväll ska jag berätta om en märklig grej som hände på jobbet häromdagen, men nu är lunchen slut och detta inlägg.

Klädprat igen

Idag hade jag en mamma och dotter som kunder. En mamma och hennes vuxna dotter ska tilläggas. Och jag reagerade på hur mamman talade om för dottern vad som var fint och vad som inte var det. Dottern verkade inte ha någon egen åsikt. Det fick mig att fundera. Kommer jag bli en stilfascist mot mina framtida barn? Risken finns. Men jag hoppas att jag kommer bli som min mamma (och pappa). Jag och min syster fick ha på oss vad som helst. På riktigt vad som helst. Min syster utnyttjade det mest. Hon har gått till dagis i både pyjamas (hon hade inget snyggt att sätta på sig) och iklädd en platt badring som kjol (hon ville ha en ballerinakjol men hade ingen). Vi fick färga håret, ha superkorta kjolar och höga klackar (trots att jag minns att pappa hade vissa invändningar någon gång) om vi ville det. Vi fick ha svart hår och nitar. Vi fick ha Buffalo-kängor. Eller köpa skyhöga vita platåskor till avslutningen (fast mamma inte gillar vita skor). Allt detta gjorde vi också. Vi fick helt enkelt bestämma själva (även när det fortfarande var de som betalade). Och det är jag tacksam över. Att inte ha en mamma med huvudet långt in i provrummet och med åsikter om allt. Att göra sina egna shoppingmisstag och att själv välja ut älsklingsplaggen. Att inte bära på ett stilhämmande bagage kan man säga.

Man tänker sitt

0bb12e721446e7430f5e5e5dabcc449e.png


Vi sitter och väntar på Sture, snart börjar filmen Man tänker sitt. Nu har jag fyllt min biokvot för ett år framåt. Eller så är detta ett trendbrott. Hoppas det.

Innan bion åt jag, min pojkvän, syster och B middag hemma hos oss. Vi fírade B som snart fyller år och vi skålade för mitt nya jobb i rosa champagne (japp, ska det firas så ska det).

Åt lunch med världens bästa Tove idag också. Vi pratade en hel del om psykfall som skriver otrevliga kommentarer på våra bloggar. Och Facebook-galninga. Stort samtalsämne. Och visst blir det rätt konstigt när "anonyma" personer skriver elaka kommentarer, men man faktiskt vet vem det är? Det är både frustrerande och komiskt.


Matkoma



Efter jobbet mötte jag upp syster och pojkvän för en promenad hem till skaldjursmiddag. Inte helt fel. Men nu har jag matkoma. Inte visste jag att man kunde få det av två havskräftor, en halv krabba och lite sallad. Men tydligen. Och tydligen så är aioli med kaffe väldigt gott, det hade jag ingen aning om. Men så är det. Sen la vi oss i soffan och tttade på Little Britain USA.

Imorgon blir det jobb hela dagen och sedan födelsedagsmiddag för B och bio!

Skaldjursplatå

6b39448dbe4ebde61682c12786d67a72.png


Färska havskräftor och krabbor är införskaffade, let the party begin.


På inte världens bästa humör beger jag mig nu till jobbet

Igår mötte jag och min pojkvän upp R, O, A på Allmänna Galleriet. Jag gillar det stället, lagom nära hem, bra musik, trevligt folk. Sedan drog vi vidare och träffade J och B på J:s nya jobb. Även där blev det en drink, så jag känner mig inte jättefräsch i skallen idag. Och inte särskilt glad.


Fredag

-946f0f40800a98e94ac14358a934e29.png


Sitter på jobbet och har snart lyckats få i mig en gigantisk chokladmuffin som chefen bjöd på. Det funkar.


Framgångsrecept

Det gick upp för mig att jag får flest besökare här på bloggen när jag skriver om min pojkvän. Så jag tänkte, varför inte profilera min blogg som en pojkväns-/relationsblogg? Men detta tillkännagivande vid frukostbordet togs inte alls emot med den entusiasm som jag hade väntat mig. Han tyckte det var en dålig idé (han är så blyg och blygsam av sig...). Ja, eller så vill han bara inte jag ska bli framgångsrik, ha ha.

Allvarligt.

Jag har precis målat skrivbordslådorna en andra gång och ska snart hasta iväg till jobbet. Idag ska vi ta uti med pappersarbetet som uppkom i och med min uppsägning. Och ikväll ska jag fira lite med R (är det någon mer som är sugen förresten?).

Okontaktbar



Jag känner mig lite orolig. Min kille har nämligen köpt ett dataspel som levererades idag och nu har han stirrar på skärmen, gestikulerat och pratat med sig själv i över en timme. En fråga, är detta normalt eller bör jag ingripa på något sätt?

Tack B, du anar inte hur glad jag är!

Nu kan jag äntligen berätta vad det var för stor nyhet jag hintade om höromdagen, jag har fått ett nytt jobb! Om ett par veckor kan jag säga hejdå till allt vad sena kvällar och helgjobb heter. Det ska bli så skönt. Sen åker jag till Palma på bröllop och sedan börjar jag på det nya jobbet. Ny energi och nya arbetsuppgifter väntar alltså efter minisemestern, perfekt eller hur? Det är inget märkvärdig, ett receptionsjobb, men kontoret ligger i stan och det verkar vara ett glatt gäng som jobbar där. Så jag är superglad!

Jag har vetat om det sedan igår kväll, men först nu har jag fått tag på min chef och sagt upp mig. Och först nu när det är avklarat känner jag mig riktigt glad. Nu vill jag fira!

Jobbet fick jag genom kontakter, min svärmor rekommenderade mig för en f.d kollega. Och det verkar tyvärr vara det enda sättet att få ett jobb i dessa tider, trist men sant. Så jag är väldigt tacksam över att ha en vaken svärmor som förmedlar jobb åt mig. Du är en pärla B!

Please sign here

0-7d2b115369a537bdfbe7f595300a4979.png


Man känner sig som en väldigt viktig person när man får bud hem med ett brev med en sån här stämpel på...

Och hur gick det med lampjakten? Ganska dåligt tyvärr. Vi har ju sett ut en lampa som vi vill ha. Problemet är bara att ingen av återförsäljarna har någon sådan i lager och beställer vi en blir leveranstiden tre veckor. TRE VECKOR! Det funkar ju inte alls, jag vill ha den nu, nu, nu. Men med lite hjälp av personalen på Nordiska Galleriet så kanske det löser sig i alla fall. Vi får se (och hålla tummarna).

Råkade gå förbi Acne också... de hade tyvärr min drömkjol i rätt storlek. Och den var perfekt. Tyvärr, för den var inte billig. Men jag vill ha. Ska försöka glömma bort den, om det går.


Gårdagens fix

0-15476097140b76dec4dcd652a7dab93d.png


Nygammal affisch på väggen, härligt!

Funderar på att väcka min pojkvän som bara snoozar. Jag har varit vaken i över två timmar och börjar bli rejält rastlös. Det läskiga är att han säkert skulle kunna sova flera dygn i sträck om jag inte väckte honom. Så känns det i alla fall.


Vad man hinner med en ledig dag

Produktiv, så kan man sammanfatta dagen. Ni ska få en kort sammanfattning så ni får en uppfattning om produktivitetens omfattning. Vi tar det i punkform eftersom jag har en förkärlek för listor.

1) Frukost
2) Gick till Handlar´n på Vanadisvägen för att hämta ut ett brev från banken
3) Hämtade alla kläder i källaren (tre stora svarta sopsäckar)
4) Rensning av kläder
5) Gick till Myrorna med de utrensade kläderna, till Apoteket, till Åhléns för att köpa strumpbyxor, till Lagamati för att köpa glasburkar till köket, (stor)handla på (lill-)ICA, hämta paket på Handlar´n igen (träffade mormor och Molly utanför)
6) Lunch med min pojkvän och B som kom på besök
7) Internet, internet, internet
8) Handla och laga middagsmat
9) Till pappa för att hämta lister och skriva grattis-kort. Hann dessutom med ett trevligt telefonsamtal med min kära farmor
10) Hem och montera samt sätta upp en gigantisk affisch
11) Och nu; varm choklad och dokumentär på fyran om Dansk folkeparti och Sverigedemokraterna.

Imorgon ska jag och min pojkvän ut och leta golvlampa till vardagsrummet. Vi har redan hittat en perfekt lampa, men man måste ju titta runt lite innan man köper något. Inte mig emot. Tvärtom.




Nu kör vi!



Kläder, kläder, kläder. Och skor, skor, skor. Det är allt man behöver här i livet (kanske funkar överdriven ironi bättre än subtil dito på vissa läsare...).

På bilden ovan ser ni min del av vår garderob. Mest svart och lite blått och grått samt några färgstarka undantag. Jag hävdade ju i ett tidigare inlägg att kläder säger något om personen som bär dem. De säger något om vem man är och vem man vill vara, hur man vill bli uppfattad av andra människor. Men vad säger min kläder om mig? Vad vill jag att de ska säga om mig?

Det är otroligt svåra frågor, ej att jämföra med hur mänskligheten ska nå världsfred, men det här inlägget (och den här bloggen) handlar inte om några verkligt stora frågor. Tänkte bara klargöra det eftersom missförstånd ständigt uppkommer. Nu kom jag från ämnet. Kläder var det. Och vad jag vill signalera med mina kläder. Jag vet ärligt talat inte. Jag antar att allt egentligen handlar om att jag vill känna mig bekväm och fin. Svårare än så är det nog inte. Jag vill nog att min kläder ska signalera att jag är intresserad men att jag inte slaviskt följer alla trender. För mig är trender en inspirationskälla, inte en manual. De allra mest "hippa" kläderna/stilarna är ändå inte snygga i mina ögon. Inte på mig i alla fall. Att ständigt vara hipp överlåter jag med glädje till andra. Jag har varken tid eller lust att vara först med varje liten trend. Jag vill bara känna mig bekväm och snygg i det jag har på mig. Jag vill känna mig som Anna, inte som någon annan.

Som ni märker har jag inte så mycket intressant att skriva om min klädstil, så ni kanske vill hjälpa till? Skriv en kommentar till detta inlägg och berätta varför kläder/skor/accessoarer är viktiga eller oviktiga för er! Eller skriv och berätta vad jag faktiskt signalerar med mina kläder. Eller skriv att allt är "ordbajsande av skit" som en läsare så intelligent uttryckte det häromdagen. Eller skriv vad ni saknar i klädaffärerna just nu. Eller berätta vilken färg som är absolut fulast på kläder. Skriva vad som helst, ämnet är kläder/mode/trender/stilsignaler.

Kan jag ordbajsa så kan ni, så skriv något!

Och en kanin

Okey hörrni, nu är vi tillbaka från den bästa (och första) korvfesten! Tur att vädergudarna var på vår sida, och att bostongurka, senap, surkål och rostad lök fanns. Men bäst av allt -jag ledig imorgon! Mitt stora mål är att vara uppe till kockan två i natt, bara för att riktigt utnyttja ledigheten. Fast det kommer jag förstås inte orka. Men man kan ju försöka. Little Britain USA på tv, en bra början helt klart.

Vet ni vad jag längtar efter? Inflyttningsfesten. Det ska bli så kul att träffa alla och äntligen inviga lägenheten. Och det är så kul att se att så många härliga människor har tackat ja. Kul, kul, kul.

Och en sista lite sak, detta är bloggens túsende (???) inlägg! Sjukt va? Tusen avsnitt blaj... Varsågoda.

... skriver hon i sin nya svarta klänning

Jag har inte glömt bort dig C (kommer du på B:s korvfest ikväll förresten?)! Det kommer definitivt ett inlägg om mina kläder och vad jag vill att de ska säga om mig som person. Imorgon är jag ledig och då tusan. Ni kommer få se min garderob, nya och gamla älsklingar samt lite tankar om kläder/mode/stil.  

Och förhoppningsvis kan jag även berätta en stor nyhet! 

RSS 2.0