Flytten närmar sig

Har precis kommit hem från en mysig promenad längs Strandvägen med min pojkvän. Inget särskilt har hänt idag. Har jobbat och inte mycket mer, förrutom promenaden förstås. Imorgon blir det antagligen samma visa, ska jobba 12.00-20.15 ute i Sickla. Så typiskt att jag fick ett pass där precis när L har slutat. Det hade varit så roligt om vi hade jobbat ihop. Men, men.

Och flytten närmar sig. Har anmält ny adress, hyrt flyttbil, tecknat en ny hemförsäkring och betalat den första månadsavgiften. Undrar vad jag har glömt? 

Man ska inte klaga

Ny dag, ny sovmorgon, ny frukost på balkongen. Nu ska jag gå iväg till jobbet, men imorgon är jag ledig igen (hade i och för sig föredragit att vara ledig under och efter flytten istället för innan, men man ska inte klaga). Solen skiner men det vet ni väl redan.

Ringen

17d25b197b91fa3e950f7b498aab43d2.png

Sitter på ett fik i gamla stan och kom äntligen ihåg att visa er en bild på ringen jag fick av min pojkvän på vår fyraårsdag.


Monday morning I'm waking up... (can't even focus on a coffee cup)

Idag är jag ledig och snart ska jag och B ta en promenad på Djurgården! Härligt va? Och ikväll ska jag, min pojkvän och B åka och hälsa på lilla M (och hans föräldrar). Det ska bli otroligt kul att äntlligen se honom. Vad händer mer? Jo, flyttstressen börjar känns av.

Tack för att ni kom igår!

Festen igår var otroligt trevlig, men jag har tyvärr inte en ena bild. Det var ju utmärkt väder så vi började kvällen nere på mammas gård. Drinkar och mingel. Vi var kanske ett 30-tal personer som mest. Vid midnatt gick vi upp i lägenheten och fortsatte festen. Det var lugnt och civiliserat. Någon gång efter två gick de sista gästerna och efter det föjlde lite städning, men inget betungande alls. Antagligen för att M stått och diskat 30 glas innan han gick hem (TACK!).

Efter jobbet idag så gick jag och min pojkvän förbi Vapiano och satte oss sedan och åt middag i gräset i Humlegården. Men nu är vi hemma och slötittar på TV. Skulle kunna gå och lägga mig nu men det känns för pinsamt.

Firad

171d251800b6085e535503f01c980125.png

Titta vilka vackra blommor jag fick igår!


R.I.P



The King of Pop, Michael Jackson, är död. Vet inte vad jag ska skriva men Kajsas sms sammanfattar det bra "Shiiiiiiiet!!! Mackson Jackson!!!".


Sjögräs!



Jag kan verkligen å det varmaste rekommendera restaurang Sjögräs på Timmermansgatan. Maten var helt underbar som sagt och servicen var bra om än lite långsam ibland. Jag åt pilgrimsmusslorna och det är nog det godaste jag har ätit på år och dar. Ingen överdrift. Dit måste jag igen.

Jag är lyckligt lottad

6508dfee6126167f93197a4c26923add.png


Stockholm är vackert och vi bestämde oss för att ta en promenad hem istället för att åka tunnelbana eller buss. Maten på Sjögräs var helt underbar (och det visade sig att J var kock där!). Och vet ni vad? Jag fick en helt fantastisk ring i fyraårspresent av min pojkvän! Den är så snygg. Jag är så fäst vid den redan. Bild kommer senare.


Rast

Har minirast på jobbet och tänkte skriva några rader så ni vet att jag lever. Modevisningen igår gick okey men jag var fruktansvärt nervös. Benen skakade och jag var övertygad om att jag skulle ramla i trappan i högklackat och på mina ostadiga ben. Men inget fiasko som tur var. Och publiken var väldigt snälla.

Ikväll hämtar min pojkvän upp mig från jobbet, vi ska ut och äta för att fira att vi varit tillsammans i fyra år. Länge, eller hur? Jag kan inte fatta att tiden gått så snabbt.

I made a mistake

Varför funkar det inte att mms-blogga? Jag blir tokig. Men nu är det hög tid att gå till jobbet i alla fall. Och efter jobbet blir det modevisning inför 300 personer. Jag ångrar mig djupt. Det här blir typ mitt 25-årsstraff. Jag återkommer ikväll (antagligen med hemska historier om hur jag ramlat på catwalken osv).

Idétorka

Hörrni, jag behöver hjälp. Ett tips. Vet någon en bra och trevlig restaurang här i Stockholm? På torsdag har nämligen jag och min pojkvän varit tillsammans i fyra år och det vill vi fira lite. Så tips mottages med tacksamhet.

Volvo Ocean Race

Underbar dag, eller hur? Ja, vädret kan man inte klaga på i alla fall. Och jag har faktiskt fått lite uträttat. Först var Kajsa och jag på Systemet och bullade upp inför lördagen, sen lämnade vi en massa kassar kläder, väskor och skor hos Myrorna som jag har rensat ut. Sen gick vi till jobbet för att kolla in vilka kläder jag ska ha på mig på modevisningen och nu är jag hemma för ett kort pit stop innan jag ska möta pappa och titta på Volvo Ocean Race-båtarna. Det kommer bli grymt. Ska försöka ta någon bild så ni får en glimt av de tuffa båtarna. Men dagens roliga slutar inte med det för ikväll ska jag träffa B för after work (???) på Debaser Humlegården. Jag tror det här är en perfekt dag.

Och man måste ställa upp för jobbet, eller hur?

Jag råkade precis säga ja till att gå en modevisning för jobbet imorgon kväll. Varför gjorde jag det? Visst det kanske blir kul, men oj så nervöst. För typ hundra år sedan gick jag en modevisning för min syster, men det var som sagt hundra år sedan. Kanske måste ringa C och be om tips. Ja, ja, det blir nog bra och jag vet att de andra mannekängerna är roliga tjejer så det blir nog rätt festligt i alla fall. Och ibland måste man faktiskt göra saker som är långt utanför ens comfort zone...

Nu dusch, sen hem till Kajsa/mamma.


Shoeshopping...

Jag och Kajsa hade hur mysigt som helst i Humlegården. Vi har i princip aldrig ledigt samtidigt så det är inte så ofta vi kan umgås ordentligt. Vi planerade festen på lördag och snackade lite skit. Vi solade och åt vindruvor. Vi beundrade våra nya inköp (Kajsa köpte sandaler och en väska och jag skor som jag ska ha på lördag). Imorgon förmiddag blir det fortsatt festplanering med Kajsa som plötsligt fått en massa ledigt så att säga.

Hur har ni haft det under midsommarhelgen? Jag hade som sagt hur bra som helst. Min pappa som är en early bird stämde möte med mig och min pojkvän redan 07.30 på midsommarafton och sedan for vi raka vägen ut till båtklubben.
Mulet väder men gott humör. Väl framme på Lådna sken solen och läsning varavdes med allvarliga funderingar på årets första dopp. Men när jag väl bestämt mig för att bada började de andra fem båtarna komma så jag kom av mig. Efter sen sillunch i sittbrunnen så började molnen torna upp sig och tillslut befann vi oss mitt i ett ordentligt regn- och åskväder. Så det blev middag inne, men trevligt hade vi i alla fall. Och när vi vaknade på midsommardagen sken solen igen. Men denna gång tog jag tillfället i akt och tog årets första dopp och invigde den nya bikinin. På eftermiddagen satte vi segel igen och fick en otroligt fin segling tillbaka. Jag kanske inte visade min mest ödmjuka sida, men det är vad kappsegling (och så fort du hissar är det kappsegling, eller hur?!) gör med mig.

Som svar på Lenas fråga, huvudämnet i min fil. kand-examen är medie- och kummunikationsvetenskap men den består även av kriminologi och psykologi. Alltså varken reklam eller design. Jag har dock gått en kvällskurs på Berghs i grafisk formgivning, något som definitivt gav mersmak.

Det var roligt med en fråga. Det får ni gärna göra mer.

Sol, sol, sol

Nu ska jag snart iväg för att möta syster och steka i Humlan! Måste bara borsta tänderna och bestämma mig för minimala shorts eller klänning. Svårt val på lediga dagar.

Midsommarafton

-87d724792183e8c6e15e2cf442900d5.png

Midsommarafton börjar bra, kunde inte bli bättre faktiskt. Skärgårdsidyll. Hoppas ni har det bra också!


Hur som helst

Lena undrade under inlägget "Helt otroligt" när jag skulle göra något själv som jag kan vara stolt över. Jag tror Lena har missuppfattat mig. Bara för att jag höjer min pojkvän till skyarna betyder inte det att jag inte har saker att vara stolt över som jag har presterat. Det ena utesluter inte det andra. Men man måste tydligen vara övertydlig. Därför kan jag berätta att jag t ex är mycket stolt över min fil. kand-examen, jag är stolt över att jag vågade åka till Kairo och hur jag klarade den situationen, jag är stolt över att jag har hög arbetsmoral m.m.

Hur som helst.

Som sagt, bankmöte, lämna in skor hos skomakaren, köpa klänning, åka till Mörby och hämta grejer, hämta ut skorna, lunch i solen med min pojkvän och A, nytt bankmöte, eftermiddagsvila, buss till Vasastan för att få underskrifter av föräldrarna, hem, middag och snart ut. Det var min dag det. Hoppas ni har haft det bra och njutit av solen!

Tisdag 16/6

Tåg till Uppsala. Titta på när papper skrevs på banken. Packa det sista och bära en säng. Släpa saker till tågstationen. Till Stockholm. Släpa hem. Byta kläder. Snabbt hej till E. Gå till jobbet (hann svänga in och köpa en kjol på rea innan). Verka proffsig inför styrelsemedlemmar från London. Hem. Middag med mina sambos. Film. Popcorn. Té. Snart sova.


Den spanska filmen Ta mina ögon var mycket bra och gripande.

Imorgon väntar två bankmöten och förhoppningsvis klänningsköp. Och jag är ledig. Det ni!


Flytten närmar sig


I det här huset bor jag om några ynka veckor... Herregud vad jag känner mig lyckligt lottad.


Solglasögon



Tittar på The Game med Michel Douglas och Sean Penn. Gillar den inte. Behöver nog mer en feel good-film just nu. För visst finns det inget mer ångestframkallande än att sätta sig in i en situation där du har noll kontroll över vad som händer dig? Delta i något du inte vet vad det är och hur du ska få det att upphöra...

Efter lunch gick jag och min pojkvän och mötte E, jag köpte ett par skitfina (ursäkta att jag svor, men det var nödvändigt) solglasögon på NK och efter det fikade vi. Sen firade jag, B och O hans prestation i tävlingen med god middag, vin och en massa svenska jordgubbar. Och nu, som sagt, The Game på tv.

Tror min pojkvän tog med sig bättre väder för idag har jag inte fått en enda regndroppe på mig.

Jag vill åka tillbaka snart



Idag saknar jag Kairo, Zamalek, människorna och värmen.

Helt otroligt

Jag har världens bästa pojkvän. Han är världens häftigaste och duktigaste också. Om ett par timmar kommer han hem från Island där han har varit med i en nordisk rättegångstävling. Halva terminen har han och hans lag kämpat med inlagor och förberedelser och det har verkligen gett utdelning. De fick högsta poäng på båda inlagorna, något som inte har hänt de senaste 30 åren i tävlingens historia. Min pojkvän tog även på sig en mycket framträdande roll under själva förhandlingarna och klarade detta galant. Såklart ska väl tilläggas. Och hans del av laget vann sina deltävlingar med stor marginal. Tyvärr gick de inte vidare till final eftersom klagandesidan av laget förlorade deras semifinal med 0,5 poäng. Mem de kom antagligen trea, vilket är en stor prestation i en sådan här tävling. Och jag är så imponerad.

Tänk att allt han gör går så bra. Allt.

Och jag jobbar lägligt nog minimalt lite den här veckan, så vi ska ha minisemester i regnet!

Jag ska försöka börja blogga igen

Är det inte lite jobbigt det här med att skapa Facebook-events? Jag tror jag ska sluta med det. Det är visserligen ett utmärkt smidigt sätt att nå ut till många samtidigt men hela O S A-funktionen verkar vara överflödig. För av någon anledning så struntar ca 50 % att svara i alla fall. Jag vet inte om det har med lathet att göra eller om man bara vill hålla alla dörrar öppna utifall en roligare tillställning skulle dyka upp. Hur som helst så blir den funktionen onödig om den inte används. Och så känner man sig lite mobbad.

Förresten. När killen på tunnelbanan tuggar ett tuggummi i exakt samma färg som sin klarblå Lyle & Scott-piké så har det gått lite för långt. Eller?

Och när man som 25-åring släcker lampan kvart i tio för att ögonen går i kors när man läser, då har det väl också gått för långt...?

Och när man grämer sig i flera timmar för att man borde förklarat vägen för ett gäng turister på ett annat, bättre sätt då borde man nog slappna av lite.

Couscous

422f7c98dc285bc2c40d882d907a5e49.png


Är hos mamma. Vi har ätit middag och nu sitter vi allihopa och tittar på filmen couscous. Genialisk så här långt. Måste, måste hyra den snart igen. Overkligt bra skådespelarprestationer. Ni måste se den!


Lång dag

En minst sagt händelserik dag igår, rea-start, spring på lunchen, middag med vännerna på kvällen. Och jag har köpt en underbar midnattsblå klänning till bröllopet jag och min pojkvän ska på i augusti. Jag har aldrig varit på bröllop så för mig är det en mycket stor händelse.

Nu ska jag springa iväg till jobbet, vi hörs!

Spänd till tusen

Jag är spänd. Spänd för att min pojkvän åkt iväg till Island för att tävla och spänd inför morgondagen (jag berättar så fort jag kan varför). Imorgon blir förövrigt en lång dag, 08.00-19.15, så snart ska jag tänka på refrängen. Ja, just det, imorgon blir det knytis med vännerna också!

Gasa

Visste ni förresten att de har avskaffat fotgängares rätt till företräde i Uppsala? Det har de. I Uppsala är det bara att gasa så fort du ser ett övergångställe utan rödljus. Eller det kanske bara är i Stockholm vi har den trafikregeln? Man kan säga att det uppstår en kulturkrock varje gång jag är ute och rör mig i Uppsala. Varje gång.

Egentligen

Nu är jag på väg från Uppsala till Stockholm. Först skulle jag nämligen inte jobba idag, sen skulle jag det, sen skulle jag inte det och nu ska jag det igen. Jag får typ magsår av allt strul fram och tillbaka. Men jag ska inte fokusera på det negativa, faktum är ju att jag verkligen behöver jobba för ekonomins skull. Så allt är frid och fröjd egentligen.

Och så har man ju fått skattepengarna.

Tvivel



Såg filmen Tvivel med Meryl Streep och Philip Seymour Hoffman igår. Har du sett den? Kan du i så fall berätta vem som hade rätt. Jag struntar i ett själva filmen bygger på denna ovisshet, jag kräver ett svar.

jag är...

0-1a164474585a71dc0b6abedc00d80251.png

jag är mitt i ingenstans och försöker köpa flyttkartonger. Huvudvärk har jag också.


Den gemensamma nämnaren

John Grisham... salsasås... etik och moral.

Tankar om EU-valet

Läste i DN i morse att bara 40 % röstade i gårdagens val. Vilken tur att jag och min pojkvän stressade för att hinna rösta igår annars hade det ju bara varit 38 %.

Enligt DN så blåser det högerextrema och gröna vindar över Europa, hoppas de inte har något med varandra att göra. Kunde inte det ena vara en våg och det andra en vind? Ja, ja.

Gick ni och röstade?

Är i Uppsala. Konkade packning från jobbet till Matteus för att rösta (blev förövrigt behandlad som ett barn i vallokalen....man kan tydligen inte förklara tydligt nog hur man röstar) och sedan till T-Centralen för att ta tåget hit. En för lång promenad med den packningen. Gnällig var jag såklart. Ville ha valvaka men tv:n är såld så det fick bli Sopranos istället. Inte fy skam. Jag är trött i hela kroppen och vill bara vakna på bättre humör imorgon.


herregud, plattan...

0-30583fd9d0a16bc90d5731a9d7145507.png

herregud, plattan ser ut som ett bombnedslag. Jäkla danskar. Och svenskar för den delen.


Il tempo

0-2d5b7ab962e8d4dd35bdf4c7f9543a1a.png

Mysig tjejmiddag med denimtjejerna på söder.

Jag måste verkligen få tid med något mer än mms-bloggning.


bönematta på...

0d775d2ec46bdacb9a70e6ebccfb060a.png

bönematta på västeråsgatan?


här ska...

0-3b582e30edb5aaa05c1f50b538a4a964.png

här ska jag bo om exakt en månad. Lyx. Nu morsdagmiddag i efterskott.


kvällen har...

1a944a9666bcdea4a4bbde92f28a0651.png

kvällen har spenderats i pappas mysiga sällskap. En dos pappa behövdes.


jag tittar...

2acf889766c0ca0c07a48cb0b2498f2b.png

jag tittar på sommaren med monika och har det alltså bra. Jag kan numera surfa trådlöst och mmsblogga. Jag är så 2009. Ev 25års fest ger dock huvudbry.


jag mobilbloggar...

0-64c226dbd8628e41a7d06195ab713f1b.png

jag mobilbloggar coolt


Mina allra förstaste mobilbilder


På väg till Uppsala.


Jag och B (och många andra) njöt av sommaren vid ån.

Alla "men" tar vi sen

Jag har det så himla bra. Är i Uppsala, solen skiner, har hängt med B, min pojkvän fyller år, ny mobil och jag är ledig.

RSS 2.0