Jag kanske är pretto

Nu ska jag göra något ni inte sett på länge, jag ska skriva inlägg nummer två för dagen. Har precis sett en mycket trevlig film, Mediterraneo. En rolig film om ett minimalt italienskt regemente som under andra världskriget hamnar på en enslig grekisk ö. Sevärd.

Idag har jag shoppat. Ett par jeans (Wrangler Joni), en klänning och en blus. Det var praktiskt taget gratis så jag slog till. Min nya ursäkt för att shoppa är att jag behöver en annan typ av kläder i Kairo än de som hänger i min garderob. Clever va?

Vet ni vad jag ser mest fram mot vad gäller Kairo?  Att utnyttja kulturlivet till max. Gå på utställningar, teater, opera, film, museum o s v. Att ha tid med allt det där som man sällan kan prioritera i Stockholm eftersom jobb, vänner och familj tar en massa tid. Självklart älskar jag att umgås med familj och vänner men tid är ständigt en bristvara när allt låter roligt. Här i Stockholm skulle jag behöva vara tre personer för att hinna med allt jag skulle vilja se och uppleva. Jag kanske är naiv men jag tror att jag kommer ha mer tid för kulturella aktiviteter i Kairo. Jag hoppas det i alla fall. Kultur i alla dess former är sjukt underskattat. En ny klänning kan lysa upp en kväll men en bra teaterföreställning kan förgylla en hel vecka. Att köpa en operabiljett är som lyxshopping för skallen. Det kanske låter pretto, men då är jag det i sånt fall.

Ständigt dessa ursäkter

Förlåt stackars blogg för min brist på uppmärksamhet, jag är en dålig mor. Sommaren är för varm och härlig för en massa inlägg, men det är ingen anledning till att försumma ett blogg-barn.

En liten återblick som plåster på såren.
Onsdag: Jobb såklart, sen fantastisk trevlig after work med B, O och min pojkvän.
Torsdag: Jobb såklart, slutade kl nio, så det blev mer eller mindre bums i säng när jag kom hem.
Fredag: Ledig! Men massa saker att fixa. Dock kunde kvällen ägnas åt en mysig picknik med min pojkvän.
Lördag: Jobb såklart, löningslördag men inte en kotte i butiken, nära till tårar. Cliff Barnes och Trädgården på kvällen.
Söndag: Jobb såklart, sen middag hos min pokväns mamma. Bra kväll.
Måndag: Jobb såklart. Kvällen ägnades åt en mycket glammorös syssla, att tvätta. Men emellan ilrusningarna ner till tvättstugan hann jag och min pojkvän se Frida, d v s filmen om Frida Khalo. Har precis läst en bok om henne av Slavenka Drakulic, så jag fick ett sug efter mer så att säga.
Tisdag: Ledig! Men massa saker att fixa. Dock kunde kvällen ägnas åt en mysig kväll på Gerdas med världens bästa Linda. Kom därifrån mycket gladare än jag kom.
Onsdag: Jobb såklart. Min kära B kom och hälsade på en snabbis, mkt uppskattat. Efter jobbet åkte jag och min pojkvän till min pappas fd arbetskamrats syster. Varför? Jo, för att hon har bott i Kairo i 43 år. Så gårdagskvällen handlade om att pumpa henne på information om det land och den stad vi ska spendera de närmaste månaderna i. Det var lite nervöst att åka hem till en okänd människa, men hon var hur trevlig och gullig som helst. Hon hade dukat upp en liten buffé och gav oss till och med en bok hon skrivit om sina år i Kairo. Hon sa hejdå med orden att hon skulle ta hand om oss i Kairo, hur snällt är inte det?

Som ni ser är mitt liv inte så händelserikt och jag ser det som ytterligare en ursäkt till bristen på bloggande. I och med alla förberedelser för Kairo består det mest av jobb och tråkiga ärenden.

Men nog med ursäkter och återblickar. Det som händer just nu är kanske mer intressant än huruvida jag tvättade eller inte för en vecka sedan. Idag är den stora händelsen att det är T´s sista dag på jobbet. Jag kommer sakna henne otroligt mycket. Det känns faktiskt tungt att jobba flera veckor utan henne. Tur för mig att Linda kommer tillbaka på måndag.

Nu måste jag kliva upp och göra mig redo för jobbet.
Torsdag: Jobb såklart.


En bulle i ugnen

Ja, just det, igår kom Tove och hälsade på i butiken. Men numera är det inte bara Tove som kommer, kulan på magen är så stor att man nog får säga att den både är Tove och lillasyster som kommer. Storasyster (som självklart var där och förgyllde dagen as well) berättade stolt att hon hade köpt en present till sin syster. Hon är så gullig med sin arvarliga min, man smälter såklart.

Tove, jag håller tummarna för att lilltjejen ploppar ut snart så att vi kan börja lära känna henne!

Stackars blogg

Jag börjar ana att jag har undvikt den här stackars bloggen. Jag borde ju ha kastat mig över datorn när jag kom hem från seglingen i igår vid lunchtid. Men icke. Min brist på uppmärksamhet kanske leder till att bloggen blir utåtagerande och hamnar i "fel sällskap"! Den är ju fortfarande mycket ung och skulle lätt kunna falla för grupptryck o s v. Detta får inte ske. Jag hade velat lösa problemet genom att lägga upp en massa bilder från semestern, men kameran glömdes på båten och min fantasi har nått en minusnivå så jag vet inte vad jag ska fylla denna ynkliga blogg med. Stackars, stackars blogg.

Det som komma skall

En veckas seglingssemester med pappa, O och syster. Håll tummarna för fint väder, det gör jag.

Veckan som gått

Måndag: roadtrip, paus i Gränna och Hässleholm
Tisdag: Kristianstad, Wittsköfle café
Onsdag: Höganäs fabriksbutik och Helsingborg
Torsdag: Hämta mamma och stranden
Fredag: Födelsedag, Vittskövle slott, Wittsköfle café, lämna B, klippa gräs, titta på film.

Så nu vet ni det.
  

Vi har det bra, vi här bak i bilen

Om ca 20 min ger vi oss av till Skåne! Det ska till och med bli kul att åka bil, ja, allt är kul när man har semester.

Karin Wester och Acne

Som de flest vet avslutades Stockholms modevecka för ett par dagar sedan. Nedan kommer några av mina favoriter från Karin Westers visning.

Den här puderrosa klänningen är ju så vacker (vilket perfekt fall). Tänk om man fick ha den på sig i sommar.


Om jag fick bestämma skulle min kille ha på sig det här ur Westerkollektionen:

Ja, jag är fortfarande en sucker för stora grovstickade koftor.

Från Acnes visning fastnade jag mest för detta:


Helt underbara färger och enkla men genomtänkta skärningar.

Det bästa på herrsidan är enligt min mening detta:

Supersnygg väska som jag hoppas man inte behöver vara kille för att få ha.


i-landsproblem

Igår kväll var det satt vi ett stort gäng på F´s innegård och idag Gärdet. Vin och aktiviteter. Jättetrevligt. Jag har bara ett problem, om  jag sitter still blir jag kall. Det spelar ingen roll att det varit 25 grader under dagen, alla de här mysiga sommarkvällarna slutar alltid med skallrande tänder och gåshud. Och vad är det med alla optimistiska människor? "Men Anna, det ska ju vara 17 grader ikväll!" 17 grader! Bara 17 grader! Det blir ju liksom svinkallt om man sitter still. I alla fall om man är som jag och alltid klär sig för tunt. Jag antar att detta är ett sånt där i-landsproblem som man hört så mycket om.

Syster yster

Åh snart kommer min syster hem från London! Äntligen, som Gert Fylking skulle ha sagt.

Making me Orios

Igår var en bra dag. Jag hade rätt mycket att fixa med på jobbet (leveranser o s v), så dagen gick fort. Efter stängning kom min pojkvän och hämtade mig och vi åkte till B för att kolla på hennes nya lägenhet. Den var så fin och mysig. Efter ett par glas rosé där och orios (making me orios... kommer du ihåg, C?) tänkte vi avsluta kvällen med en drink vid vattnet. Men varken Mälarpaviljonen, Gerdas eller Kungsholmen hade rum nog åt oss. Så tillslut satte vi oss på en uteservering på Scheelegatan, ett väldigt trevligt ställe som jag glömt namnet på.  Hur som helst var det en jättetrevlig kväll.

Boattrip

Igår eftermiddag åkte jag, min pojkvän, A och C till Fjäderholmarna. Där avnjöts både rosé och middag och jag undrar varför man inte gör sådant oftare? Båten går från Nybrokajen och tar bara 20 min. Hur smidigt som helst. Detta, mina vänner, är ett hett tips om man har ett par timmar över.

Kairo närmar sig

Japp, nu är det väl bestämt. Kairo alltså. Sa upp mig idag, typ. Skakade som ett asplöv. Men det gick bra, fick ingen direkt reaktion. Ska bara hitta någon som vill hyra min lägenhet i fyra månader för den nätta summan 5700/månaden. Kanske inte det lättaste, vi får se hur det går.
Har fått kontakt med en kvinna som bott i Kairo i 43 år. Hon verkar otroligt trevlig och hjälpsam, det kan vi behöva som vet så lite om staden.

RSS 2.0