Mörkare





Efter slipning och målning av en hylla imorse tog jag tag i problemet mitt hår. Idag blev det ytterligare ett steg mörkare, dock ofrivilligt. Hoppas lite färg försvinner i första tvätten. Vad tycker ni förresten?

Vi är precis hemkommna från en riktigt trevlig middag hos E, sällskapet var i världsklass. Nu ska jag lägga mig och läsa. Vi hörs imorgon.

Big is beautiful



Spontanköpte en ring igår, för stor men fasligt snygg.

Bröllopsfirande

Fördrink och snittar hos B.
 




Sabai Soong.




Eftesom K och E överraskade oss alla med att gifta sig på deras sons dop så var vi ju tvunga att fira dem igen, mer ordentligt igår kväll. Vi var ett stort gäng som överraskade brudparet hemma hos B. Vi drack mousserande vin och åt fantastiska snittar innan vi gick vidare till restaurangen Sabai Soong på Linnégatan. Mätta och belåtna gick vi sedan tillbaka hem till B för dricka kaffe (och te till mig) och äta en makalös god tårta som K hade bakat. Som ni förstår var det en härligt kväll.


Coco avant Chanel

 

 

Efter en helt utsökt oxfilé med klyftpotatis och rödvinssås bänkade jag och min pojkvän oss framför andra halvan av filmen Coco avant Chanel. För några månader sedan så vi ju en annan film om Coco Chanel och de var svårt att inte jämföra framställningarna av henne och hennes liv. Kanske handlar det om primecy effect eller framställningen av Coco som mindre självständig, men jag tycker nog den första filmen vi så var bättre. Se båda själva och återkom med era åsikter!


Behålla?



Jag har länge velat ha det här Acne Pistol Short (till vänster). Men plånboken har bestämt sagt nej, gång efter gång. Men igår trillade jag på dessa kopior (faktiskt helt i läder) för en tredjedel av priset på Acne-skorna. De är ju såklart inte riktigt lika fina (dessutom gör bilden dem inte riktigt rättvisa...), men jag tror de får duga. Vad tycker ni?

Stripes

 

Nice, very nice Acne (är det inte fasligt coolt med lite engelska ibland?).

Men nu ska jag faktiskt sova

Imorgon ska jag berätta om Coco avant Chanel och visa mina nya skor!

Som det ska vara

Ikväll blir det oxfilé och Coco avant Chanel. Det ni.

Ordningen återställd

Ah, nu kan vi pusta ut allesammans. Ringen är tillbaka. Hur bra är inte det på en skala?
Den lekte tydligen kurragömma på gymmet... Som om det skulle vara så jävla roligt...

Klumpen i magen



Sedan igår kväll har jag haft en stor klump i magen av två orsaker. Den ena ska jag berätta för er här och nu. På bussen till jobbet igår morse så upptäckte jag att jag inte hade på mig min älskade ring som jag fick av min pojkvän när vi firade fyra år tillsammans. Jag kände mig lite naken utan den men var övertygad om att den låg hemma på nattduksbordet. Naturligt nog händer det ju ett par stressiga dagar i månaden att jag glömmer att ta på mig den innan jag rusar iväg till jobbet. Så jag tänkte inte mer på det.

Direkt när jag kom hem på kvällen gick jag raka vägen till sovrummet för att sätta på mig ringen. MEN DEN VAR INTE DÄR. Och inte verkade den vara någon annanstans i lägenheten heller. Så nu är jag helt förkrossad, det var ju den vackraste ringen jag någonsin sett och dessutom betydde den oerhört mycket för mig. Finns det någon så där synsk person man kan ringa som kan berätta var den är? Jag är desperat och kan inte stå ut med tanken att någon annan kanske bär den ring som betyder så mycket för mig. Dessutom känns det som jag har svikit min pojkvän genom att ha slarvat bort en så fin gåva. FAN.


Jättearg

Gah! Blogg.se har varit helt knäppt sedan nästan ett dygn tillbaka. Jag blir galen. GALEN. Fråga min pojkvän hur jag blir när teknik strular eller när något allmänt inte går min väg...

   

Med tanke på det, ibland inser jag att jag har alldeles för mycket temperament för mitt eget bästa... När jag blir arg blir jag JÄTTEARG och när jag blir ledsen kan jag gråta var som helst, när som helst. Jag önskar att detta vore överdrifter, men icke. Min pojkvän med sitt jämna humör måste ju tro att jag är från en annan planet eller något ditåt. Jag säger att vi KOMPLETTERAR varandra.


Kanske tänder jag ljus också

Ikväll ska jag laga mat till min pojkvän, mat jag aldrig lagat förrut. Skräck. För ni vet ju att jag suger på att laga mat, men att jag har gett mig fan på att lära mig. Så därför ska jag inte fega ur med hämtmat ikväll. Nej, jag ska stå och röra i grytor (på ett väldigt icke-panikslaget-sätt), le och servera något ätbart.

Är ni bra på att laga mat? Och vad är i så fall hemligheten? Ni kanske rentav har några tips!

Jag minns det svagt

Nu, nu, NU är jag klar med vintern. Visst det är vackert nu när det börjat snöa igen, men jag vill göra slut. Det räcker nu, jag orkar inte mer. Jag kommer knappt ihåg hur det kändes när man bara behövde dra på sig en tunn jacka och ett par luftiga skor innan man gick ut. Och tänk när det var ljus på väg till och från jobbet! Lyckliga tider.

Att se fram mot



Härligt underligt



Vid lunch idag skulle snöovädret dra in över Stockholm. Jag gick i korridoren här på kontoret då jag genom ett fönster såg att det börjat snöa, det underliga var bara att det bara snöade utanför det fönstret. Jag var tvungen att gå tillbaka för att se om jag sett i syne. Men det stämde, i ett par minuter snöade det bara utanför fönstret på ena kortsidan av korridoren. Underligt. Härligt.

Da Luigi

0-1d7b7c424d5686de7a67ff597e80a46e.png
Ful bild med mobilen.


Fin bild från hemsidan.


Efter en vända på stan som resulterade i storshopping på Claes Ohlsson mötte jag upp L och K och vi åkte till Da Luigi på Swedenborgsgatan. En hederlig kvarterskrog i italiensk tappning och sällskapet kan man verkligen inte klaga på heller. Fantastiskt bra kväll!
 


Förnämligt lunchsällskap



Sa jag förresten att jag fick riktigt förnämligt lunchsällskap idag? Det fick jag. Min pojkvän, E och I kom förbi och jag fick en otippat härlig lunchrast med många skratt. Det får man tacka för.

Ikväll

Ikväll blir det middag med denimtjejerna på Söder, så mysigt kommer det att bli. Jag längtar. Synd bara att inte alla kunde följa med, ni andra kommer vara saknade!


Rea, rea, rea

Var det någon av er som orkade masa sig upp till Backs pre-sale imorse? Var det bra? Jag orkade inte, trodde det var något slags dåligt skämt när väckarklockan ringde imorse.

Pre-fall 2010



Snygg Pre-fall-kollektion av Givenchy (som alltid). Glöm inte att spana in skorna också, det tycker jag ser riktigt lovande ut. Och modellen ser riktigt androgyn ut.


Precis så



Precis, exakt det här skulle jag vilja ha på mig idag (plus ett par strumpbyxor...). Blir sugen på mörkare hår också och det är nog dags för färgning snart så vi får se vad det blir då...

Så onödigt

Kan bara hålla med Michaela i hennes tankar om våld på TV, Bio samt i Data- och TVspel. Onödigt.

Multitasking

Sitter och slötittar på Guldbaggegalan, betalar räkningar, rensar pärmar och funderar när fettisdagen egentligen infinner sig. Ska nog Googla det. Någon som vet som kan bespara mig tio sekunders ansträngning?

Så här vill jag ta mig igenom vintern





Fy fasen vad snygg denna oversizade kofta från Pixiemarket är! Om den inte redan var slutsåld så hade jag haft svårt att hålla mig kan jag lova.

Det sämsta idag (hittills)

         

Att jag är helt otroligt jättestel på grund av monsteront i ryggen.

Det bästa idag (hittills)



Åh herregud vad frukostgapen är god så här års.


Lite mer

Precis hemkommen från en snabb vända på stan med pojkvännen, en kjol och underkläder till oss båda inhandlades. Pitstop på fiket på PUB:s gatuplan hörnan Drottninggatan/Kungsgatan innan vi gick hem. Nu tittar vi på någon dokumentär om facismens Italien och om tio minuter beger vi oss till söndagsmiddagen.

Hoppas ni har en bra söndag.

Prioriteringar



Hellre lite drama med någon jag älskar än bekvämt med någon jag tycker om.

Helgen

Med tanke på föregående inlägg så har ni väl förstått att jag lever. Jag ber om ursäkt för den extrema frånvaron från bloggen den här helgen.

I fredags var det som sagt Brasserie Godot och Epok som gällde, en perfekt kväll om jag får säga det själv. Innan middagen hann vi även med en kort shoppingrunda, min pojkvän fick en ny pikétröja (ja, jag är en snäll flickvän) och jag försöke köpa ett par snygga byxor men fick kalla fötter i sista sekunden (jag hatar nämligen att ha kläder som jag inte använder och var rädd att så skulle bli fallet).

Igår spenderades dagen med att hjälpa pappa samt handla mat och städa inför kvällens middag. Hur vi helt kunde missa Systembolagets öppettider vill jag inte ens diskutera. Middagen med K och I blev i alla fall mycket trevlig och när kväll blev natt åkte vi hem till F där ett stort gäng var samlade. Frammåt småtimmarna blev det McDonalds, en ytterst underlig taxiresa hem och sedan varm choklad, frosseri i middagsresterna och Scrubs. Klockan var nog fyra innan vi kom i säng. Det bllir en ganska seg dag idag med andra ord men förhoppningsvis har vi piggnat till vid sex-tiden så att vi inte är uruselt sällaskap på middagens hos mamma med B.

Brasserie Godot

0-682f46bb111428c14f2a3bca45894a52.png


 
Förlåt för mobilbilder.

Himelsk mat, perfekt service, bra priser och sällskap av världen bästa pojkvän. Sen vidare till Epok för att njuta av en drink och I:s underhållning. Så var min fredagskväll.


Sicken fredag

Vad är det här för jävla dag egentligen? Givande frukostmöte, trevligt lunchsällskap av O och B, födelsedagstårta, en kort shoppingvända OCH restaurangbesök! Ja, herregud.

Förlåt...


...för en bild som inte har något att göra med texten... och för texten.

Bloggen har väl inte gått som på räls den här veckan, många krystade inlägg på grund av inspirationsbrist. Så blir det ibland. Och inte blir det bättre just precis nu. Förhoppningsvis i helgen. Men nu när min pojkvän är ledig så har tiden då jag inte har något kul att göra minskat, så jag kan tyvärr inte lova att det blir superduper mycket bloggat i helgen heller. Men jag finns och det kommer inlägg, misströsta inte.

Kul förresten att så många gillade Kajsas grejer!

Nu ska jag äta tårta, hörs senare.

Scrubs



Efter fika hos pappa blev det ett avsnitt Scrubs. Nu är jag väldigt redo för sängen och min bok. Godnatt kära ni.

Morgondagen



Imorgon firar vi att min pojkvän har lämnat in sitt examensarbete med middag på Brasserie Godot. Efter På Stans recention blev vi lite sugna och nu fick vi en anledning. Perfekt sätt att avsluta arbetsveckan och börja helgen på!


Jag behöver hjälp



Vet något var man kan köpa något liknande här i Stockholm? Jag har inte riktigt kunnat släppa dem sedan jag såg dem på restaurang Abu Al-Sid i Kairo.


Lady Chatterleys älskare



Nu har vi sett klart Lady Chatterleys älskare. Jag läste ju nyligen boken så jag satt konstant och jämförde filmatiseringen med boken. Och den var ganska trogen den litterära förlagan, men vissa detaljer (både av större och mindre vikt) utelämnades. Trots detta var filmen hela två timmar och 40 minuter lång. Dessutom, och detta störde jag mig verkligen på, så var filmen på franska! Inget ont om franska som är ett otroligt vackert språk, men det blev ju lite konstigt att boken som utspelar sig i England med brittiska huvudpersoner blir en film där alla talar franska. Och jag har ju läst boken och hört alla dialoger i mitt huvud på brittiska. Nåväl, skådespeleriet var i toppklass och historien går ju inte av för hackor så jag är ändå nöjd.

Filter



När jag kom hem för en halvtimme sedan upptäckte jag till min belåtenhet att första numret av tidningen Filter hade kommit! En julklapp från mig till hushållet. Jag är sugen på att sträckläsa den på en gång, men först måste vi få mat i magarna.

The next big thing



Inte nog med att jag har världens vackraste syster, hon är hysteriskt begåvad också (bra kombination inte sant?)! Kolla in på hennes sida där hon då och då lägger upp bilder på sina kreationer.

.

Visst är allt så jäkla skitbra när det är bra?

Ingenting

Hallå där alla morgonpigga (om det nu går att vara det under vinterhalvåret i Sverige...)! Förlåt för urusel uppdatering igår, hade helt enkelt inget att skriva. För hur intressant är en kväll med träning, blodpudding och tidigt sänggående? Inte särskilt. Men idag hoppas jag att det blir bättre, om inte annat kan jag berätta hur Lady Chatterleys älskare var som jag ska se klart ikväll. Idag ska jag även luncha med mig pojkvän (som för tillfället är hemmaman och därför är utmärkt lunchsällskap), det ser jag fram mot. Och om jag känner mig pigg ikväll så ska jag nog gå och hämta den där jäkla stekpannan på Seven Eleven som jag valde som julklapp från jobbet, paketet har legat där och skräpat i säkert en vecka. Vad mer? Nä, ingenting tror jag, det var nog allt för stunden. Hörs snart igen.

Superb

Igår köpte min pojkvän ett "girly magasine" åt mig för att komma åt filmen som man fick på köpet. Så efter en synnerligen superb middag blev det halva Lady Chatterlys älskare tillsammans med en stor kopp te, nötter och choklad. Ja, det var en väldigt bra kväll igår.

Ikväll står träning, kanske dammsugning och andra halvan av filmen på schemat, vad ska ni göra?

Nr. 5



Jag tar tag i mina mål på en gång som ni ser.

Karljohanssoppa, vin och hög musik var precis vad jag behövde en alldeles vanlig måndag.

Mål 2010

För ett par dagar sedan frågade Sonja mig vad jag hade för mål 2010. Generellt är jag en sådan människa som inte sätter upp några specifika mål, är för rädd för att misslyckas. Töntigt va? Otrolig, jävla supertöntigt faktiskt. För det är väl just mål mitt liv behöver just nu. Så håll i hatten för här kommer Annas allra första formulerade mål!

Under 2010 vill jag uppnå följande:

1) Hemligt mål (kan inte berätta just nu, men jag lovar att göra det sen... host, host, me taking over the world... nej, fan det skulle ju vara en hemlighet :) )
2) Fixa klart i lägenheten (ja, bli så klar man kan bli, det finns ju tyvärr alltid förbättringar man vill göra...)
3) Åka på en härlig semester med min pojkvän (helst till Frankrike, NY eller Istanbul).
4) Vara lika glad och lycklig som 2009.
5) Lära mig laga mat som inte är halvfabrikat.
6) Inte glömma bort att prova nya saker och tankar.  



Tror ni jag kan nå mina mål? Vilka tror ni jag klarar och vilka är rent och skärt önsketänkande? Eller har jag kanske till och med glömt något som borde vara ett mål?

Små skandaler





Eftersom vi var så trötta igår blev det hämtmat framför filmen Små skandaler med bland andra Jessica Biel och Colin Firth (som förövrigt är en favorit). Ingen film man måste se, men miljöerna och de fantastiska kläderna gjorde den sevärd för min del.

En välsignelse





Av pappa i julklapp fick jag bland annat Nobelpristagaren Toni Morrisons bok från 2008, En välsignelse. Den handlar om de svartas första tid i Amerika, slutet av 1600-talet, då slaveriet ännu inte var satt i system. Man får följa några slavar på en farm, men framförallt får man njuta av Morrisons poetiska, mystiska och trollbindande språk. Brilliant. Ge mig mer.

Bloggens födelse

Är ni skeptiska till bloggar? Är de bara utelämnande och innehållsmässigt tomma? Så kände jag också. Tills jag en dag tänkte om. Jag hade inte pluggat på ett halvår och saknade att skriva nått så oerhört. Även om akademiska texter inte går att jämföra med en blogg av det slaget jag skriver, varken vad gäller innehåll eller språk, så fyllde uppsatserna, hemtentorna och inlämningsuppgifterna samma behöv. Jag fick möjlighet att med skrivna ord uttrycka det jag ville. Valen är oändliga när man skriver. Och jag älskar verkligen att skriva (även om detta tyvärr inte betyder att jag har någon särskild talang). Men där stod jag, utan någon C-uppsats att skriva och med ett jobb som inte krävde ett enda skrivet ord från min sida. Och jag längtade efter att skriva. Så jag tänkte om. Bloggar fick duga och jag startade den här bloggen. Det kan vara en av de bästa omvärderingarna jag har gjort. Jag får möjliget att ordbajsa hur mycket jag vill. Varje dag. Och som bonus så finns det inget effektivare sätt att på daglig basis inse hur glad och tacksam man ska vara för sitt liv, inse hur bra man har det. När man tvingas skriva i ord hur gårdagskvällen varit så slås man ofta hur roligt/mysigt/trevlig man har haft det. Det ska inte underkattas. Bloggen fyller mitt behov av att skriva och har faktiskt gjort mig gladare.

Hairspray

 



Efter middag på Italiano på Nybrogatan (där jag bland annat åt en chokladtårta värd att dö för) promenerade vi bort till Chinateatern och kvällens föreställning.

Det visade sig att Hairspray var en svängig musikal (som överraskade med det allvarliga temat rassegregration i 60-talets Baltimore) vars absolut största behållning var Rolf Lassgård som Tracys mamma. Han gick in i rollen till hundra procent och varje sekund av föreställningen var han en stor, härlig, orolig och lite pilsk kvinna, inte en man som spelade en kvinna. Det var nästintill omöjligt att titta på någon annan när han/hon befann sig på scen. Fantastiskt. Men jag hann märka att även Kristina och David Lindgren strålade i sina respektive roller. Och Helena Bergström var perfekt som snobbig producent och mamma till skolans populära tjej.


The Bird Who Fell to Earth +Mokira

0-2296b8a67fb359fa896ee4aee9b63b24.png


 

Mycket folk, blandade åldrar, flera scener, många vänner och två riktigt bra spelningar.


Dagens upplägg (förresten)



08.45-max 15.00 Jobba.

15.30-16.30 Förhoppningsvis sova på soffan.

17.00 Restaurang, vet ej vilken, med pojkvän och B.

19.30 Hairspray på Chinateatern med ovanstående sällskap.

00.30 The Bird Who Fell to Earth på Kägelbanan med alla andra som är sugna på att dansa.

Precis just nu

Sitter i en korridor på universitetet. Jobbar. Undrar när jag är klar och kan gå hem. Läser en väldigt bra bok som får mig att tappa tidsuppfattningen. Tar upp datorn. Har tydligen rivit mig på armen, det svider, när hände det? Inser vilket inre lugn dämpade röster några rum bort och andra människors tysta närvaro kan ge. Undrar åter om jag är klar om två minuter eller tre timmar. Vill åka hem och krama på min pojkvän och sen sova på soffan. Behöver vara pigg ikväll, då händer det grejer.

Okey då...



Det är en stor dag idag, visste ni det? Det är nämligen Tulpanens dag. Och herregud, det finns ju ingen hejd på det längre, varenda jäkla bransch anordnar en dag för att sälja mer av just sin produkt. Men jag gillar ju tulpaner så om inte annat får man en anledning, och en påminnelse om, att handla hem en bukett tulpaner. Så jag ska sluta klaga.

Ett decenium; ett år; en mening

2000; Jag är liten, men byter ut högstadiet mot gymnasiet frammåt hösten medan pappa köper sommarhus.

2001; Kommer faktiskt inte på någonting särskilt som jag gjorde 2001, vad gjorde jag 2001?



2002; Jag fyller 18 och firar jul i London (?) med C och S.

2003; Jag tar studenten, flyttar hemifrån och hankar mig fram med hjälp av diverse projektanställningar.

2004; När höstterminen startar är jag tillbaka i skolbänken för att lära mig Kriminologi.



2005; På grundkursen i Psykologi träffar jag min nuvarande pojkvän och på hösten köper jag min första lägenhet.

2006; Fortsätter med Medie- och kommunikationsvetenskap och testar en ny stad, Berlin, över en weekend.



2007; Till sommaren får jag ut min fil. kand-examen och på hösten får jag en massa nya vänner då jag börjar jobba i jeansbutik.

2008; Jag säger upp mig, flyttar till Kairo med min pojkvän och läser Konstvetenskap på distans under hösten. 



2009; Jag blir sambo och efter en underbar seglingssemester till Bornholm och Rügen samt bröllop på Mallorca byter jag butiksvärlden mot kontor.

Ett fint minne

Fick precis en så härlig kommentar av Kricken under inlägget om 50-öringens pensionering. Så här skrev hon;

"anna, kommer du ihåg när vi va små o letade 10-öringar på golvet på vivo?? jag har starka minnen från det faktiskt, hur vi kröp omkring vid kassörskornas fötter haha. eller var det vivo förresten, kanske alltid hetat norrtullshallen??"

Och såklart jag kommer ihåg det! Det är verkligen ett sånt där tydligt och detaljerat minne. Vi var väl fem år kanske. Kricken var min absolut bästa vän. Vi gick på dagis ihop. Hon var roligast av alla (säkert fortfarande men vi ses så sällan tyvärr). Och varje gång vi var på Vivo (hörnan Vanadisvägen/ Nortullsgatan) satte vi oss på huk eller la oss på mage vid kassorna och letade småmynt. Våra små händer kom ju lång in under kassorna dit vuxenhänder inte kunde eller brydde sig om att sträcka in handen för en ynka krona eller några ören. Som jag minns det var springan mellan golvet och kassan en riktig guldgruva. Man hann liksom inte få tag på alla mynt innan min eller Krickens mamma sa att det var dags att gå hem. Och kom man tillbaka två dagar senare så fanns det en massa nya mynt att lägga vantarna på. Jag kunde inte förstå hur folk kunde tappa så mycket pengar utan att ta upp dem, för mig låg det verkligen en hel förmögenhet där runt kassorna på Vivo.

Men varför gjorde vi det? Fick vi ingen veckopeng? Jo, jag har ett minne av att jag fick en femma i veckan (åh herregud, times they are changing..). Eller var det kanske så att det var som en lek, mynten lekte kurragömma med oss och det var vår roll i leken att hitta dem? Nått sådant kanske.

Nu blev jag på bra humör. Tack för att du påminde mig Kricken.

Art´s Birthday Party

 

 

Södra Teatern, Kägelbanan och P3 firar imorgon konstens födelsedag med elektronikafest. Spelar gör bland andra Andreas Tilliander under namnet Mokira, Housewifes och framförallt The Bird Who Fell to Earth (a k a min kompis C)! Det här är så bra att till och med min älskade pojkvän kommer ta sig dit. Imorgon kväll är jag med andra ord redo och taggad till tusen.


Acne Biker Desert



Såg ni modereportaget med Elsa Hosk i senaste Elle? Jag tyckte det var riktigt fint (trots att det kändes läskigt nära gränsen till postorder) , skönt att för en gångs skull faktiskt kunna se kläderna. Visst är det snyggt med mer arty modereportage, men de ger mer inspiration än shoppingtips (som vi ju också gillar..?). Acne-jeansen Kex Biker Desert som man kunde se i reportaget är ju också en hit. Men såhär tänker jag (och sparar pengar), snygga visst men man kommer tröttna på dem relativt snabb. Inte värt, inte köpa, smart va?

The Reader



När min pojkvän började känna sig klar med sin hemtenta igår kväll så gick vi och hyrde film. Valet föll på The Reader med Kate Winslet, en film som fått mycket bra recentioner. Dessutom tittade videokillen oss djupt in i ögonen när vi skulle betala och sa "Det är en väldigt bra film..." med allvarlig min. Så förväntningarna var höga.  Och Kate Winslet var bra som alltid, de andra skådespelarna med för den delen. Men jag hade hoppas på mindre Hollywood-produktion och mer förståelse. Vissa saker gjordes övertydliga och skulle poängteras i klipp efter klipp, medan andra saker (de mer intressanta aspekterna) lämnades utan att publiken gavs en möjlighet att förstå motiven. Går jag inte på specifika exempel är jag rädd att jag förstör filmen för er, för den är trots detta mycket sevärd.  

Givenchy



Jag vet inte vad designern Riccardo Tisci gör, men det är något visst med Givenchy, år efter år älskar jag det modehusets kollektioner.


Celine



Okey, jag vet att andra har tjatat om det... men ändå, är inte Celines vårkollektion 2010 så fin?


TOKIG

Kontraster. Igår var det mer eller mindre fullt upp från morgon till kväll på kontoret. Jag höll i en kort utbildning av en nyanställd dansk kollega, saker skulle budas, samtal ringas, paket skulle hämtas, material beställas, möten förberedas o s v, o s v. Men idag. Idag händer absolut ingenting. Ca tre fjärdedelar av personalstyrkan är på konferens/kick off. Men jag är på kontoret. Och har absolut ingenting att göra. Och jag tror jag håller på att bli tokig. TOKIG.

De gör det igen



De gör det igen. Killarna alltså. Ger inspiration det vill säga. Den där blå halsduken på Shan Acti är ju helt perfekt. Vet någon var den kommer ifrån? Måste ha.

Höstens resmål?



Åh, vi hade så mysigt igår, jag och B! Vi drack te, åt nötter och mörk choklad och framförallt pratade, pratade, pratade. Hon gjorde mig om möjligt ännu mer sugen på New York och jag fick möjliget att prata av mig ordentligt. Sen gick jag hem rejält påpälsad i ett tyst, vitt Stockholm med pappa i andra änden av telefonlinjen. Sådana kvällar är underbara.


Som vi har väntat


Ni vet va att vi slipper den förhatliga 50-öringen om några månader?! Den 30 september närmare bestämt.

Today

Ikväll tänkte jag ge min pojkvän pluggro och istället hänga hemma hos B. Jag planerar att pressa ur henne allt om hennes NY-vistelse över jul och nyår!

Vad ska ni göra idag?

Time for play



Det blev en riktigt bra dag, trots stressen som satt i flera timmar efter att jag försovit mig. Lunchade med B (alltid roligt), fick en Valhalla-bulle av A, beröm av F och efter jobbet gick jag hem till C för en kort genomgång av grunderna i Photoshop, InDesign och Illustrator samt lite pepp (tusen tack!). Nu är jag grymt sugen på att skaffa dessa program själv och börja leka! 

Á la 70-tal



Är riktigt sugen på denna byxdress från Filippa K. Tänk er sommar, stora solglasögon, min svarta stora halmhatt och högklackade sandaler... Måste prova den!

30 minuter sen

Jag försov mig imorse. Vaknade 07.50 av mig själv, klockan skulle ha ringt 06.30 om det inte vore så att jag tydligen ställt den på 09.30... Det är få saker som jag ogillar mer än att försova sig. Morgonen är ju helig. Så istället för en lång frukost med tända ljus och DN så fick jag stressa till tusen, springa till bussen och slänga i mig lite yoghurt på jobbet. Det tog flera timmar att varva ner. Fy, så vidrigt!


Jag kom iväg

Jag har precis varit och tränat. Vad säger ni nu? Nu gjorde jag er mållösa va? Nä, fy hörrni, man borde skaffa någon typ av rutin så man kommer iväg till gymmet någolunda regelbundet. Jag var sjuk precis i början av december och sedan dess har det känts otroligt lätt att hitta bortförklaringar.


Noll soltimmar



Två-tre minuter om dagen vinner vi, soltid alltså. Och snacka om att man behöver det, när såg man solen sist egentligen? Man blir så seg av att åka till jobbet i beckmörker och åka hem i samma svarta dimma. Men snart kanske det blir så pass varmt (eller ja, mindre kallt) att man kan våga sig ut på lunchen i alla fall. För som det är nu får jag noll soltimmar what so ever.

Vad gör ni för att hålla humöret uppe när det bra är mörkt och kallt?

Om skönhet

 

Igår kväll läste jag som sagt ut boken Om skönhet av Zadie Smith som jag fick av pappa i fördelsedagspresent i somras. För flera år sedan läste jag hennes debutroman Vita tänder som blev en riktigt bästsäljare. Men denna bok är en klass för sig och borde få minst lika mycket uppmärksamhet. Jag kan inte sätta fingret på det (kanske handlar det om intrigen, berättarstilen, förmågan att sätta fingret på de frågor människor handskas med varje dag eller... vad vet jag?) men denna bok får mig att tänka på de stora klassiska verken av t ex Dostojevskij. Detta är lågmäld spänning från första till sista sidan.

Ännu en söndag med bowling



Klockan fyra mötte vi Klara och Benjamin utanför Birka Bowling och avverkade sedan två timmar av upp- och nedgångar på bowlingbanan. Men mest gick det bra faktiskt. Och kul hade vi. Att jag inte har gjort detta till min söndagsaktivitet tidigare är ett mysterium. Perfekt är vad det är.

 

Nu ska jag läsa ut min bok, jag berättar om den imorgon! Sov gott.


Va fan liksom

Vid halv två inatt (jag sov) ringde min mobil. Inte en chans att jag svarar tänkte jag, men blev otroligt rädd då det stod skyddat nummer på displayen (vilket min mamma har), tänk om hon ringer för att det har hänt min syster något?! Det kändes som mina egna hjärtslag ekade i sovrummet, men de kan de inte ha gjort för min pojkvän sov fortfarande som en stock. Rädd. Otroligt rädd. Med gråten i halsen lyssnar jag av meddelandet som spelats in. Jag hör hur någon tar ett djup andetag och är övertygat om att jag ska höra min mammas röst uppmana mig att ringa henne omgående. Jag bävar. Men i andra änden är inte mamma. Det är någon kille som ringer halv två på natten för att fråga om jag är "Anna ... från Hagsätra?" och fortsätter "nähä... jag får väl ringa om ett par dar istället" och lägger på.


Det kommer bättre dagar

Jag har inte gjort något spännande idag direkt. Min pojkvän är på slutspurten av sin utbildning så jag har mest försökt göra livet lättare för honom idag. Detta har inneburit källsortering, inköp av mat, pajbakning, tvättning, diskning och en massa småplock. Känner mig extremt ointressant och oinspirerad. Stackars blogg.

Men nu ska jag byta om för en söndagsbowling med Klara och Benjamin! Later aligator.

Lördagsfika



Så här såg jag ut på väg för att fika med A och N på Magnolia (Gästrikegatan) tidigare idag. Sen dess har jag inte gjort mycket. Vi hörs imorgon istället.

Knytkalas och När då då?





Det blev en perfekt kväll med pizza, paj, fruktsallad, banankaka, kladdkaka, vin, frågesport och härliga vänner. Vi spelade När då då? och jag och M vann rättvist. Känner att mitt själförtroende gällande frågesportsspel har höjts ett snäpp.

Hoppas ni har haft en lika bra och fruktsam kväll. Vi ses imorgon!

Desperate Houswife




Så här såg det ut igår när jag lekte hemmafru.

Strax bär det av ett par kvarter bort för knytkalas hos B (gud, det finns så många B:n i den här bloggen, jag förstår om ni blir förvirrade...). Förrutom en flaska bättre rödvin (det är ju fredag) tar vi med en paj. C tyckte att det får räcka med "matiga" sallader och jag är beredd att hålla med henne. Så det blev en paj som sagt. Inte för att det är särskilt avancerat det heller, men det tar i alla fall lite tid. Och igår var jag en riktigt hemmafru. Efter middagen gick jag och handlade, gick förbi mamma och sa hejdå till Kajsa, bakade paj och dammsugade (japp, på denna punkt är jag bestämd, jag kommer aldrig bli så vuxen att det kommer heta något annat...). Sen luktade det spenat/soltorkad tomat/feta -paj i hela lägenheten. Förvånansvärt rogivande med matos. 

 

Liten frågestund

Så var det dags för de riktiga frågorna. Och svaren. Varsågoda.

C:
eftersom ingen annan frågar kan du få tre frågor jag fick häromdagen på jobbet:

hur sätter man på en kondom?
hur slickar man en tjej?
hur vet man om någon gillar en?

lite att bita i, kanske kan starta en sexspalt?

På fråga ett och två så säger jag pass. Eller nej, jag säger testa dig fram och gå på känsla! Fråga "the lucky one" om hjälp kan nog också vara bra.

Fråga tre är den klurigaste och mest intressanta frågan tycker jag. Låt mig tänka... Jo, jag skulle säga att det inte t ex finns några subtila tecken o s v, man vet om någon gillar en för då visar eller säger den personen det. 
När jag var yngre var jag jämt kär, i en den ena en den andra. Och kärleken underblåstes av diverse "säkra tecken" som jag tyckte mig kunna se. Det kunde vara en blick, en tvetydig mening eller en (antagligen omedveten) beröring. Det kunde vara vad som helst. Men
poängen är att jag ville hitta tecken, jag ville att personen skulle vara kär i mig. De var de aldrig, för då hade det hänt något. En kär person är ANGELÄGEN, den vill ses, den vill vara mer än vänner och den personen kommer visa detta. Är detta inte uppenbart så är personen inte intresserad. Så enkelt är det tyvärr även om det många gånger har varit smärtsamt att inse.
Så mitt svar till alla som t ex dejtar någon men inte vet vad den personen känner; om du behöver undra så är personen tyvärr inte intresserad. Ganska krasst, men jag tycker det stämmer. Summa summarum; lev inte på hoppet, utan försök gå vidare.
Antagligen finns det även omogna personer som försöker spela svåra, men lyd mitt råd i alla fall, de är inget att ha hur som helst.

Och på fråga fyra så är svaret nej, jag tror inte jag ska starta en sexspalt. Misstänker att jag skulle vara urusel på det, mest för att jag skulle bli alldeles för generad.

Klara:
frågor: Ska vi bowla snart? Eller spela biljard?

Ja, jag och O ska bowla igen på söndag, häng på vet ja!

B:
ja, jag är nyfiken på svaren på c:s frågor igår! :D och sen undrar jag varför alla skriver en färg som sin facebookstatus helt plötsligt. ett sammanträffande eller vad är det jag har missat under de två veckor jag varit frånvarande från facebook?

Det är något kedjebrevs-aktigt, man ska skriva färgen på sin BH och sedan uppmana sina tjejkompisar på Facebook att göra detsamma. Jag förstår inte poängen, kanske jag har blivit alltför gammal...

Som ni ser var det inte så många frågor att besvara, men jag tycker det var väldigt kul i alla fall. Vad tycker ni?

Än finns tid

De frågor jag faktiskt fått besvaras i eftermiddag!

Om ni vill lära känna mig lite bättre

Eftersom det inte direkt svämmade över av frågor här på bloggen (ursäkta att jag gnäller, men är bloggen verkligen så uttömande?) så har jag letat upp en lång lista med frågor åt mig själv. Varsågoda.

SENASTE:
Dryck: Varm choklad ur kaffemaskinen här på jobbet, är helt otroligt beroende...
Telefonsamtalet: Försökte få tag på min pojkvän för att påminna honom om att hänga upp tvätten som jag la i imorse.
SMS: Senast skickade? -Till min pojkvän. Och senast inkomna -från min pojkvän.
Sång du lyssnade på: Typ ett år efter alla andra lyssnar jag på Halo med Beyoncé.
Gången du grät: Frustrationsgråt i måndags eller tisdags. Att gråta är min grej, it´s what I do.




HAR DU NÅGONSIN:

Har någon varit otrogen mot dig: Inte vad jag vet. Hoppas det aldrig händer.
Ångrat något: Jag ångrar ofta att jag inte vågar satsa mer och tro på mig själv.
Förlorat någon speciell person: Jag har aldrig förlorat någon som stått mig riktigt nära men när min systers kompis dog var det kämpigt i alla fall. Och då och då kommer jag på mig själv med att sakna min morfar väldigt mycket trots att vi inte stod varandra speciellt nära. Han var en speciell person som jag hade velat ha kvar i mitt liv längre.
Varit deprimerad: Ja det skulle jag nog säga, hade en period för ca fem år sedan som var tuff.
Varit så trött att du somnat sittandes: Ta mig till en fest och jag kommer sova! Fast jag har blivit bättre på den punkten sedan jag fick normala arbetstider.


ÅR 2009 HAR DU:

Lärt känna en ny person: Jag kanske inte har lärt känna någon på djupet, men nya arbetskamrater och bekanta har jag fått.
Fått ditt hjärta krossat: Ja, på sätt och vis fick jag det, men det behåller jag för mig själv.
Skrattat så att du har börjat gråta: Ja, det var en ganska träffande fråga. Jag har nämligen en tendens att när jag skrattar mycket börjar jag gråta, fast på riktigt. Ibland ligger glädje så nära sorg och jag vet oftast inte varför jag lipar.
Insett vilka som är dina äkta vänner: Vissa har överraskat positivt och andra negativt.
Fått reda på att någon har pratat om dig: Om man säger så här. Jag tycker själv att det är en lustig liten historia att jag vet vem "KTH-filuren" (ni vet, hon som skrev ogrundade och taskiga kommentarer här på bloggen förrut) är... Undra vad jag någonsin har gjort henne?
Pussat någon: Min pojkvän har fått åtskilliga pussar, men även mamma, pappa och Kajsa kan få sig en puss på kinden om andan faller på. Och igår fick faktiskt hunden Molly tre kindpussar "like the french do"...



BLANDAT:
Hur många barn vill du ha: Helst två, men hellre ett än tre.
Har du några husdjur: Nej, inga egna men eftersom jag växt upp med Molly så måste jag ändå nämna henne.
Vill du ändra ditt namn: Ibland kan jag tycka att Seriges vanligaste namn, Anna, inte är så kul. Men något annat skulle kännas konstigt.
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jag hade ett litet kalas på min mammas gård.
Senaste gången du träffade din pappa: I mellandagarna, strax innan han åkte ner till Skåne. Men vi pratade i telefon igår kväll!
Vad gör dig irriterad just nu: Att min pojkvän är ett pluggmonster, jag vill umgås!

OM DIG:
Stjärntecken: Kräfta. Och ja, jag är känslig och familjekär.
Skolor: Rödabergsskolan, Matteus, Östra Real, Stockholms Universitet, Gotlands högskola.
Höger eller vänster: Vänster, of course.

DIN FÖRSTA:

Operation: Brusten blindtarm.
Vaccination du minns: Alla. Värst var stelkrampen i fyran, ingen mamma eller pappa att hålla i handen.
Förälskelse: Första RIKTIGA förälskelsen var nog faktiskt i min nuvarande pojkvän.
Alkohol du drack: Starkcider i Hagaparken på Valborg i åttan (tror jag), vägade knappt dricka något men fick ändå för mig att jag var full...

DIN FRAMTID:
Vill du ha barn: Ja, inshalla.
Vill du gifta dig: Ja, men jag har aldrig haft en bild i mitt huvud om hur omständigheterna ska vara, ingen tanke om "drömbröllopet". Men jag tror mig veta att jag vill ha ett ytterst litet bröllop, klarar inte av att vara bekväm i centrum inför en massa folk.
Karriär i åtanke: Jag vill hitta en yrkesmässig plats där jag trivs.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon: Ögon. Snälla ögon.
Kramar eller pussar: Underskatta inte kramar!
Yngre eller äldre: Några år hit eller dit spelar ingen roll. Min pojkvän är två år äldre än jag, det tycker jag funkar utmärkt.
Romantisk eller spontan: Hos det motsatta könet är kompinationen att föredra, men om jag måste välja så får han gärna vara spontan så kan jag stå för romantiken.  
Snygg mage eller snygga armar: Kunde inte bry mig mindre.
Tatueringar eller piercingar: Helst oförstörd, men vem bryr sig om man är kär?
Känslig eller inte: Lagom.
Ragg eller förhållande: Förhållande, ragg får jag inte ut någonting av.
Bråkstake eller tveksam: Konstig fråga... Vad menas med tveksam? Om de menar eftertänksam, rationell och lugn så väljer jag det. Bråkstakar går bort. 

            

HAR DU NÅGONSIN:
Kysst en främling:
Är det en främling trots att man har pratat i några timmar? I så fall, ja.
Haft sex på första dejten: Nope.
Har du blivit arresterad: Nej och låt det förbli så.
Dissat någon: Inte medvetet i så fall.
Gråtit när någon dött: Ja, det är väl klart.

TROR DU PÅ:
Dig själv: Njä... jag önskar jag hade mer av den varan. Var kan man köpa det?
Kärlek vid första ögonkastet: Nej, jag måste nog lära känna personen först.
Att kyssas på första dejten: Om det känns rätt så varför inte?
Änglar: Mina närmaste är mina änglar.

SVARA ÄRLIGT:
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja.
Vad kan du verkligen inte leva utan: Min familj.


Sista chansen nu!

Ni har fram till lunch på er att ställa frågor. Kom igen, det måste vara något ni är nyfikna på!


De där frågestunderna verkar ju populära...

Jag lever, har bara noll inspriation till bloggen. Antar att det inte hjälper att jag sitter och häckar på ett halvtomt kontor... Men ni kanske har några idéer? Eller några frågor? Fråga vad som helst eller ge mig ett ämne att skriva om! Ni kan ju alltid vara anonyma...

Fire away!

Centralbadet, Publik och soppexperiment



Idag har jag och min pojkvän plaskat runt på Centralbadet, simmat, badat bubbelpool och blivit riktigt varma trots iskylan i Stockholm. Pratade med min korrespondent i Skåne och fick veta att det där är runt noll grader idag. Jag skulle gärna byta. Men idag hade jag i alla fall rätt kläder (dock var det ett litet helvete att försöka gå i stilettklackar bland snö och is i en salig blandning).

Sköntrötta och hungriga gick vi sedan ett kvarter längre ner på Drottninggatan till PUB och Publik där vi åt en sen lunch. Är fortfarande helt proppmätt, men snart vankas min pojkväns soppexperiment!

Detail from home 2



Snart drar vi till Centralbadet!

Big mistake

 

Så här såg jag ut igår när jag nästintill frös ihjäl. Idag blir det strumpbyxor under herrbyxor och flera lager tröjor. Och högklackat såklart.


Mer resor blir det

Sa jag förresten att jag har ett nyårslöfte iår? Det har jag i alla fall. Håll i er. Härmed lovar jag (med er som vittnen) att någongång under 2010 åka på en härlig semester med min pojkvän, minst en vecka på valfri oupptäckt plats.

Ganska trevligt nyårslöfte, inte sant?

London calling



Hade lite separationsångest över att min syster åker tillbaka till London redan på fredag morgon, men löste problemet genom att direkt boka biljetter dit! Även om det är fem månader kvar så känns det skönt att veta att British Airways tar mig till ett vår-igt London och KAJSA den 7 maj!

Gärna iklädd plaggen nedan... Föregående mening borde vara i en parentes, eller hur? Allt töntigt bör förpassas till parenteserna, de får finnas men inte i "textens finrum", eller vad tycker ni?

Dream on





Varsågoda, två önskeoutfits. Det blir nog inte bättre än såhär. Ge mig allt. Jag måste hitta en kavaj som påminner om den i bild ett och en blå kortare cape lär jag drömma om inatt. Sen vore det schysst att vara sådär snygg som damerna ovan också.

Inte vidare otippat är jag väldigt sugen på allt vad vårkläder heter. För visst är man trött på bylsiga jackor och tjocka tröjor som döljer fina klänningar? Om inte våren kan kan komma till mig så får jag komma till våren, tänkte jag imorse när jag stod och funderade framför galgarna och valet föll på en tunn vit sommarklänning. Detta var långt innan jag visste att Stockholm idag kan stoltsera med hela 15 minusgrader... Hold me, I´m cold.

Men vad gör NI?

Åh helvete vad det är kallt ute. Och helvete vad det är kallt inne. Sitter med halsduken virad kring mig och snart åker väl jackan på också. Ständig gåshud och man skulle kunna höra en nål fall. Tomt och kallt på kontoret med andra ord.

Dagens höjdpunkt är middagen hos min pojkväns mamma.

Tänk om det alltid var så

           

Jag älskar att det förs en diskussion om svensk film under 00-talet under inlägget Darling nedan! Känner mig dock fortfarande kluven, så fortsätt servera mig era åsikter.

I ain´t never gonna shout you out



Den här låten surrar i mitt huvud idag.

Nedan en riktig nostalgitripp... Tove kommer du ihåg när jag försökte sjunga den här låten på jobbet för att du skulle hjälpa mig att komma ihåg vad hon hette? Nåja, jag är inte så bra på att sjunga för att uttrycka det milt.


Detail from home



Jag äter från min pojkväns zoo-ask så fort han inte ser. Säg inget.

I framkant


Den 25 mars släpper allas vårt H&M The garden collection, där alla plaggen är i 100 % ekologiska material och tillverkade med minimal miljöpåverkan. Bra initiativ, eller hur? Måste erkänna att jag är ganska förtjust i tunikan uppe till höger också, ärmarna är ju helt fantastiska. Jag kan tänka mig den och en tillhörande solsemster, ja tack.

Nude





Jag dör nog om jag inte snart har ett par nudefärgade skor i garderoben... eller inte dör, men nästan. De översta är ju så nära perfektion man kan komma. Och Chloé Sevigny gör det igen såklart.

Shoulders



Har får ni en sneak peak av den nya tröjan. Sorry för den sura minen, var på sjukt dåligt humör men nu är allt bra igen.

Söndagsbowling







En timmes bowling sådär en söndagskväll var verkligen inte helt fel. Vi hann med tre hela serier, O vann två och jag en. Och jag tror jag hade min bästa serie någonsin, 138 poäng (bra för att vara jag alltså).

Efter bowlingen skyndade vi oss hem till mamma för lammstek med familjen Y. Mycket gott och mycket trevligt. Nu ska jag försöka varva ner så jag kan gå och lägga mig i en tid som möjliggör uppstigning 06.30. Lycka till säger jag till mig själv.

Sista dagen på jullovet

Nu sticker jag och min pojkvän iväg och bowlar och sen blir det middag hos mamma, vi hörs senare ikväll!

Byte

                      

Har precis kommit hem från en kort vända på stan med syfte att lämna tillbaka Jimmy Choo-skorna. Insåg att de hade en förskräcklig passform, antar att det lätt blir så när "dyra" skor ska produceras och säljas billigt. Synd, för de var rätt snygga. Men istället för att bara lämna tillbaka skorna och snabbt som tusan åka hem igen så "råkade" jag gå in i lite andra affärer också och kom hem med en tröja... ja, ja värre saker har hänt.

Darling

 



Johan Klings film Darling visades på tvåan nu ikväll, så jag passade på att se om den. Känner mig väldigt ambivalent vad gäller den filmen, vet inte om jag gillar den eller inte, vet inte vad filmen vill säga. Har ni sett den? Vad tycker ni?


Det blir så tråkigt annars

                

Ingen hade en åsikt om klänningarna? Kan detta verkligen stämma? Kom igen nu. Om inte annat kan ni väl störa er på att jag tydligen alltid placerar en hand i midjan..? Det blir ju så tråkigt utan någon som helst respons.

Brunchen i bilder


Haga Forum.


Renskrapade fat.

 




Det var jag och tre härliga herrar.


Efter ett ton mat tog vi en kort promenad i Hagaparken.


Brunch

 



Strax blir det brunch på Haga Forum för hela slanten. Jag förväntar mig frosseri och tillhörande matkoma. Can´t wait. Återkommer när jag återhämtat mig.


Förresten

 

Mina absoluta favoritssmycken var såklart med och firade nyår.


Tre nyårsklänningar




Nyår 2008...                                             ...och nyår 2009.       

Och nedan två bilder på årets klänning. Vad tycker ni, vilken är finast?

                              



Nyårsafton -09/10

Vi åkte hem till O och I relativt tidigt för att förbereda förrätten. Vid halv åtta var det tio personer stora sällskapet samlat och middagen kunde börja. Havets tartar, porterstek, pannacotta, ostbricka och hemmagjorda tryfflar serverades och smaskigt var det.


I färd med att duka bordet.


Strax innan tolvslaget begav vi oss till Cornelisparken, där vi hade utsikt över halva Stockholm, och tittade på alla fyrverkerier.






Vid ett-tiden började mer folk rulla in och tillslut var vi en ansenlig skara som festade in det nya året.


Så här såg jag ut i min nyårsklänning, very Viktor & Rolf eller hur?


Gott nytt år kära läsare!

Nu har 2010 kickstartat... eller ja, det har börjat i alla fall. 12 oförstörda månader att hugga tag i, bra.

Nu ska vi gå och fylla på skafferiet och sen blir det Scrubs för hela slanten!

Bilder från gårdagen kommer senare ikväll eller imorgon.

RSS 2.0