galej

Nu bär det av hem till min underbara chef för lite valborgs-galej! Har inte mycket att berätta om dagen so far, så jag lägger upp lite outfits istället.
Detta var dagens jobb-outfit:
image9
Jag vet, den blåa Tigerkjolen igen.... men jag gillar verkligen den. Dessutom blir man ganska begränsad vad gäller klädval i och med att vi måste ha på oss kläder (helst jeans) som kommer från butiken.

Aftonstassen ser för kvällen ut så här:
image10image11
Hade egentligen velat skippa stövlarna till förmån för pumps, men det  regnar... tusan. Måste bara tillägga att jag skäms för bildkvalitén.

Jag måste sluta gå ärenden åt min pojkvän

för idag hälsade till och med mannen från kemtvätten på mig på gatan...

Att blogga

I början funderade jag över vad det här skulle bli för något. Nu tror jag mig ha svaret, det blev en relativt ytlig och egocentrerad dagbok. Jag skriver om saker jag köpt, vad jag gjort och annat som inte intresserar någon annan än mig själv. Jag tror att bloggen skulle behöva ett uttalat tema för att ändra på detta. Men vad skulle det vara? Jag sysslar helt enkelt inte med något annorlunda eller facinerande och har inget utpräglat specialintresse.
Ett alternativ är att skriva ännu mer egocentrerat, för att åtminstone ha en blogg som ger en total inblick i min värld. Som det är nu är den varken tillräckligt personlig eller allmängiltig. Problemet är dock att jag inte vill lämna ut mer av mig själv än vad jag gör i dagsläget. Jag vill inte att helt okända människor ska ha möjlighet att veta allt om mig och mina närstående. Bara tanken på det gör mig vettskrämd. Jag vill inte vara till allmänt beskådande. Man kanske inte borde skriva en blogg om man känner så...
Så då återstår att blogga om sådant som intresserar andra människor än mig själv. Fast är det nödvändigt? Jag skriver ju faktiskt allt det här för min egen skull. Det är skönt att avsluta dagen med att skriva ner vad som hänt, som att prata av sig med en vän (som ger dig fullständig uppmärksamhet och aldrig avbryter). Parentesen var förresten absolut inte menad som en pik till någon. Slutsatsen jag tvingas dra av allt detta är att bloggen med största sannolikhet kommer fortsätta att vara ytlig och egocetrerad ett bra tag till.

Åh, jeans!

Häromdagen beställde jag de här jeansen, Acne LUV telephone
image8
Snygga va? Jag längtar redan.

its sick

Jag är sjuk igen. Eller snarare, jag är fortfarande inte frisk. Har inte känt mig riktigt bra på över en vecka. Crap, som min kollega skulle ha sagt. Trodde benen skulle vika sig idag på jobbet. Det är inte så lätt att jobba i butik när man inte mår bra. Det hade varit en helt annan sak att sitta på en kontorsstol hela dagen. Tycker synd om mig själv, såklart, jag är bra på det. Man skulle rent av kunna säga att jag är bäst på det, åtminstone när jag är sjuk. Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv medan jag tittar på cashmere maffia. På återseende.

Sjösättning

Imorse gick jag och min pojkvän upp tio över sex. Det är inte riktigt mänskligt. Testosteronet låg som en dimma över hela båtklubben och jag kände mig som ensam representant för det kvinnliga könet. Varför finns det så få kvinnliga båtägare? Att kvinnor generellt tjänar mindre än män kan inte helt förklara den ojämna könsfördelningen. Båtsport får väl ses som en klassisk mansidrott (de flesta idrotter är väl det i och för sig), men det finns väl inget som hindrar fler kvinnor att segla i dagens samhälle? Usch nu blev det kanske lite för seriös, det jag ville säga var bara att båten äntligen fick guppa idag.

ikväll och imorgon (låter som en titel på en kärleksballad, eller?)

Har precis kommit hem från en underbar tjejkväll hos min chef. Mycket mat och MYCKET godis och så härliga tjejer, hela bunten. Det här blir ett kort inlägg, för imorgon blir en lång dag. Ska upp strax efter sju så jag hinner åka ner till båten. Ställningen ska rivas och det ska vi förhoppningsvis bli klara med på ett par timmar för jag börjar jobba kl tolv. Det är löningslördag, så man kan inte direkt dra fötterna efter sig på jobbet. Efter att vi stängt butiken kl sex ska jag skynda mig hem till mormor för att hämta Molly (se bild nedan) och till henne tillhörande grejer. Sen hem för middag med min pojkvän vid sju-snåret. Ett par timmar efter det ska jag träffa B och ta ett glas vin. Som sagt, en lång dag. Nu ska jag sova, godnatt.

förresten byxorna

Kajsa, byxorna är second-hand-fynd från Hälsingborg. Så nu vet du det.

Bortskänkes och Bourdieu

image7

Vad säger du mamma, är du intresserad?  Parfymen fanns i en goodie-bag från Diesel, men doften passar inte riktigt mig. Den känns ganska traditionell och jag tror min mor skulle gilla den. I påsen fanns även en neccesär med små rese-flaskor och pastiller, helt klart keepers. Diesel-kvällen var mycket trevlig (vin, pizza, skratt och jeans), mer sånt. Det är så skönt att umgås efter arbetstid och så lärorikt att hälsa på hos de olika varumärkena. Efteråt gick jag till Högbergs (heter det så? i alla fall menar jag det där stället i hörnan på götgatsbacken) där min pojkvän och två av hans kompisar satt. Också det mycket trevligt.

Jag har varit ledig idag och i förmiddags satt jag och min pojkvän och njöt av solen i Observatorielunden. Inte helt fel. Sedan ägnades största delen av eftermiddagen åt att måla skrovet på båten. Jag och pappa hann även med några pauser i solen.

När jag skriver detta har C precis gått hem. Vi har ätit en väldigt god middag och snackat en massa. Senare kom min pojkvän hem. Diskussion kom in på Bourdieu och huruvida han ägnade sig åt vetenskap eller om hans främsta bidrag är de träffsäkra begreppen (t ex kulturellt kapital). Jag är ingen stor Bourdieu-kännare men jag har fått uppfattningen att vetenskaplighet och forskning inte var hans starka sida. Med det inte sagt att han inte är en viktig sociolog, och man bör definitivt imponeras över det faktum att hans skrifter är intressanta inom en stor bredd av ämnen (oj den där meningen lät verkligen svengelsk). Är det någon som har en uppfattning eller vet mer? Skriv en kommentar i så fall!

Jag har nio kronor på kontot och två i plånboken, thank god att det är 25e imorgon...


dagens outfit igen

image6

power dressing á la 70-tal, eller?


Tycker synd om mig själv

Det blev inte ett enda blogginlägg igår och jag skäms. Jag hade väldigt ont i huvudet och kände mig febrig, så efter jobbet var jag helt slut. Bortförklaring, jag vet. Sorry.

Hoppas det inte blir alltför tungt att jobba idag och att jag orkar med Diesel-grejen ikväll. Håll tummarna.  Ska vila nu.

Liksom

är ett favoritord.

London tog min syster! Stoppa London!

Min syster, Kajsa, pluggar i London för tillfället. Jag saknar henne som tusan. Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag inte att jag skulle sakna henne så mycket så snabbt. Jag trodde att det skulle ta ett par veckor innan det riktigt skulle märkas av att hon var borta, för vi är inte sådana systrar som ses eller hörs varje dag. Det känns inte alls bra att inte kunna ringa och träffa henne i tid och otid. Nu är jag kanske blödig men jag tror att vi står varandra närmare än vi tror, att vi är väldigt lika och olika på samma gång. En syster är ju inte som en vän, det finns så mycket mer man delar. Man växer upp ihop (på gott och ont) och har därmed en hel del gemensamma referensramar o s v. Med henne behöver man inte förklara vad man menar. Nu kanske det låter som att vi har världens finaste relation och det är ju inte riktigt sant. Jag och Kajsa är experter på att gå på varandras nerver och att hetsa upp varandra. Fast det är också sant att vid de tillfällen som vi själva har valt att ses så bråkar vi sällan. Summan av kardemumman är att det är himla lyxigt att ha ett syskon. Tack mamma och pappa för det!


Kairo vs Beirut

Jag och min pojkvän planerar att spendera höstterminen i Kairo eller Beirut. I början var vi mer sugna på Beirut men med tiden känns Kairo mer realistiskt. UD avråder fortfarande från att åka till Beriut och trots att man inte har hört något om oroligheter där på senare tid så verkar det inte heller som att läget i rask takt blir bättre. Jag tror man blir galen av att leva i en stad med avspärrningar en längre tid. Sen beror det också på vilket universitet min pojkvän kommer in på. Min plan är att läsa konstvetenskap på distans och kanske hitta något volontärarbete eller någon kvällskurs. Jag kan ju inte bara sitta i min kammare framför datorn, man blir ju knäpp av att inte träffa människor. Men nu till problemet; alla som känner mig vet hur stressad och nojig jag blir av att inte veta hur allt kommer att bli. Kontrollbehov kallas det visst. Egentligen borde det inte spela så stor roll för planeringen om det blir Kairo eller Beirut, samma saker ska ändå göras (hyra ut lägenheten o s v), men sådan är jag. Jag behöver verkligen mentalt förbereda mig i månader. Jag är en tönt. Spontan är inte mitt mellannamn.

ledig dag, mkt bloggande?

Är som sagt ledig idag och hoppas att det leder till lite mer aktivitet i den här bloggen. Pappa ringde precis och bad mig följa med till båten i eftermiddag. Det är sjösättning redan på söndag, så nu brinner det i knutarna så att säga. Hoppas det inte blir en riktig långkörare på båten för jag och C har pratat om att ta en fika vid fem-tiden.

Igår jobbade jag med fyra timmars sömn i kroppen. Jag var helt slut och det var tur att vi bara hade trevliga kunder för mitt tålamod är icke-existerande. Min pojkvän kom och hämtade mig på jobbet (hurra!) och sen åkte vi hem till hans moster och hennes man där min pojkväns mamma huserar för tillfället. Jag var fruktansvärt osocial och somnade i soffan efter middagen, onekligen mycket pinsamt.

Mycket roligt händer den närmaste tiden. På onsdag efter jobbet ska alla på jobbet till Diesels kontor. Jag antar att det blir mat, dryck och en hel del jeanssnack. Jag har inte varit på nått sånt hos Diesel förrut, men liknande grejer hos andra varumärken brukar vara både trevligt och lärorikt. Sen på fredag ska vi träffas en massa kolleger hemma hos min chef och ha knytkalas. Riktiga tjej-kvällar hör inte direkt till min vardag så jag ser verkligen fram mot det. På lördag åker mamma till London för att hälsa på min syster. Detta resulterar i att jag och min pojkvän blir hundvakter hela helgen. Hunden i fråga heter Molly och är världens goaste hund. Vi köpte henne när jag var 13 år, så man kan säga att jag har känt henne hela mitt vuxna liv. Molly är INTE en hund som saknar persolighet. Utan tvekan är hon heterosexuell (ni skulle se hur hon svansar efter min pojkvän och pappa) och hon kan verkligten bli arg och sura i flera dagar. Jag älskar henne såklart. Det ska verkligen bli så mysigt att ha henne här hemma. Dessutom ska det bli spännande och se hur min pojkvän klarar av att ta hand om henne. Snäll som han är har han lovat att vara Molly-vakt hela söndagen.

image5

Så här oskyldig kan hon se ut, det lilla charmtrollet (bli inte arg syster för att jag snodde bilden, alla mina Mollybilder är fast på min gamla dator).

Nu borde jag jag gå upp och äta frukost, börjar nämligen få lite ont i magen av alla russin jag hunnit äta medan jag skrivit detta. Återkommer senare, puss.


Rapport O4.44

Har lite lätt ångest. Klockan är 04.44 och jag ska vara på jobbet senast tio i elva imorgon. Jag och min pojkvän har varit på en sjukt trevlig middag med två kompisar (ja, ett par men det var inte en stel parmiddag som tur är). Vi åt på en grekisk restaurang på Valhallavägen, mycket gott. Och det här är verkligen två underbara människor, inte som alla andra men helt i min smak. Efter middagen gick vi hem till dem (men först en omväg till konsum för att köpa en godispåse XXL, sötsuget var enormt) för att spela sällskapsspel. Två kompisar till kom över och vi började med Alias, så himla kul. Vid två-tiden bytte vi till TP. Väldigt mycket vin, godis och hetlevrade diskussioner om regler såklart. En perfekt spenderad kväll helt enkelt.

Imorgon efter jobbet ska jag och min pojkvän åka och hälsa på hans mamma. Det ska bli mysigt, man blir alltid så väl omhändertagen i den familjen. Jag ser redan fram mot det.

Nu är klockan 04.54, inte särskilt bra alls.

Hade förresten en helt rabiat kund idag på jobbet. Berättar mer om det imorgon för nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna.

dagens outfit, ha ha ha

En s k dagens outfit verkar finnas på var och varannan blogg och jag vill inte vara sämre
image3

Jag är inte riktigt någon fotograf så jag ber om ursäkt för kvalitén... älskar ju egentligen högklackade skor men jobbar man i butik 10-19 så är det bara att glömma. Jag hoppas verkligen att världens bästa lillasyster läser det här. Hon befinner sig just nu i London och hennes outfit-kommentarer är ovärdeliga.

Min underbara pojkvän har precis lagat en jättegod middag, så nu sitter jag här mätt och belåten om undrar vad tusan man ska skriva. Jag börjar ana att man kanske blir mindre kreativ när man är så här däst.

Jag har förresten köpt den här idag
image4

Den är kanske inte helt och hållet min stil, men min chef har en i vitt och en i rosa och när jag såg henne i dem ville jag bara ha en själv. Jag tror den blir perfekt i sommar med ett par snygga jeans (och högklackat såklart).  Men det här är egentligen ingen modeblogg, bara så ni vet. Eller vi får väl se vad det här är.


mer feedback

Msn:ar med Martin (han har på sin webbkamera, konstig känsla att se någon men ändå behöva skriva för att kommunicera), tvingade honom att läsa den här baby-bloggen. Han uttryckte sin uppskattning över hur de gröna pumpsen fick honom att minnas gamla saker. Så här lät det:


martin: haha, jag kommer också ihåg när du tyckte de gröna pumpsen var fina! (tror jag?)

Anna: ja!

martin: och det var väl inte i tidernas begynnelse

martin: fast det känns grymt avlägset

Anna: jag hade typ på mig dem jämt när det var fest då

Anna: mmm, mode-mässigt avlägset i alla fall

Anna: vad gör du?

martin: ja men det var faktiskt ett tag sen

martin: jag fick lite flashback till bredäng

martin: och alla era färger

martin: typ på örhängen skor o allt

Anna: mmm

Anna: starka färger

martin: det var fint på nått sätt

Anna: och mycket smycken

martin: då liksom

martin: och som ni var

Anna: javisst

I vanliga fall diskuterar vi situationen i mellanöstern, konsumtionshetsen, kvinnoideal och annat viktigt.


feedback

Nu har mamma läst bloggen (eller det lilla som den består av hittills). Hon tyckte både att bloggen och garderobsrensningen var trevlig! Högsta betyg med andra ord, jippi.


resultat

här kommer ett bildbevis på min handlingskraftighet denna kväll:
image2

till vänster är de som ska ner i källaren och till höger de som får en chans till. Men lugn alla, jag har andra stövlar att ha på mig, även jag inser att det är lite tidigt för sandaler. Fråga mig inte om de gröna spetsiga låga pumpsen... kommer ihåg att jag tycke de var grymt fina i tidernas begynnelse, ha ha.

här bor jag

image1

och jag älskar verkligen Odenplan. Är uppväxt i Vasastan och har bott här hela mitt liv (undantaget två är i kollektiv i Bredäng). Bilden är tagen vid halv sju-tiden ikväll.

Min dag har inte innehållit någon särskilt, kom till jobbet kvart i nio för att städa innan vi öppnade. Vi hade otroligt lite kunder så jag och min chef började spåna på en tävling mellan oss som jobbar i butiken. Det är alltid bra med en extra morot så att man ger det där lilla extra. Slutade sex, mycket skönt att slippa stängning ibland. Jag har alltid velat göra ett event på facebook (ja, jag är en nörd), så jag tjatade på min pojkvän om att vi skulle bjuda våra vänner på en fest/förfest. Så nu har jag skapat ett facebook-event, sweet! Och jag har öppnat en blogg, det händer mycket idag vill jag lova. Får ta tillbaka det jag sa förut om att det varit en innehållslös dag. Jag får så sällan ändan ur vagnen. Kanske ska börja med en massa andra projekt nu när jag verkar vara i så handlingskraftig. Kanske rensa bland alla skor som står här i lägenheten? När man bor på 20 kvm så har man inte plats för mycket överflödigt. Dagens sanning. Men eftersom jag är lite av en hamster så är detta något som jag alltför sällan lever efter. Ska nog faktiskt ta ett ryck nu, återkommer med resultatet!

shit

redan stavfel, det här börjar dåligt

Det blev... en blogg!

Ja, då har man tagit steget, nu är man en av alla dem som bloggar. Känns lite skrämmande. Så varför har jag egentligen börjat? Min pojkvän tycker jag är helt knäpp, och jag kan väl erkänna att jag har mina invändningar själv. Töntigt nog handlar det nog till stor del om ett behöv att skriva av sig titt som tätt. Det är ju inte alltid som folk runt omkring en har lust att lyssna. Ja, ja, jag ska inte börja analysera det här utan bara konstatera att här är den, min blogg.

Vad jag ska skriva om vet jag inte riktigt ännu. Kanske vad som har hänt under dagen eller vad som cirkulerar i mitt huvud. Vi får se. Återkommer när jag vet.

RSS 2.0