Kairo 5.4


Gårdagens något skrynkliga outfit.

Igår skulle det alltså firas. Vi bestämde oss dör att åka till Al-Azhar Park och prova restaurangen Citadel View där. Väl ute genom dörren möttes vi av det skummaste vädret hittils i Kairo. Istället för att kvällen blivit svalare hade det blivit varmt, kvavt och väldigt dimmigt. Man fick en känsla av att det hade blåst in en massa ökensand. Nåväl, efter en ovanligt svettig taxitur var vi framme vid parken. Det visade sig vara en ovanligt monumental och tjusig park med fontäner och breda promenadstråk.


Al-Azhar Park.


Al-Azhar Park med Citadel View Restaurant i bakgrunden.


Parken hade även en fantastisk utsikt, trots dimman.

Väl inne i den stora restaurangen visade det sig att denna var smockad av egyptier som precis hade avslutat en stor Iftar-buffé. Alla satt nu i stora sällskap och njöt av kvällen och umgänget. Det verkade vara ett trevligt ställe, helt befriat från turister, men inte riktigt ett ställe man går till för en romantiskt middag. Men det är definitivt ett ställe man går till om man är ett större sällskap (t ex när vi får besök) för att se på solnedgången och alla egyptier.

Efter lite om och men bestämde vi oss för att ta en taxi till Le Pascha 1901, en restaurangbåt med flera olika restauranger. Jag ville helst gå till den libanesiska restaurangen men när vi kom dit visade det sig att inredningen där bestod av plastmöbler och att de enda gästerna var ett gäng egyptiska tonåringar. Inte riktigt det jag var ute efter heller. Jag är lite knepig. Om man ska fira ska det vara på ett trevligt och mysigt ställe med god mat och bra service. Så vi valde den franska restaurangen på nedervåningen istället. Den var väl kanske inte heller ideal, men nu orkade vi inte åka till ytterligare ett ställe, så det fick duga.


Utsikten från Le Pascha 1901.

Efter en helt okey middag gick vi längs Nilen till Mariott Hotel och tog en drink i deras trädgård.


Vägen ut till trädgården på tjusiga Mariott.


Trädgården.

Efter varsin drink hade klockan blivit elva och vi var båda dödströtta. Kairo tar verkligen musten ur en. Så det blev raka vägen hem, men lika bra det eftersom jag måste dyka ner i tentan även denna dag. Men sammanfattningsvis kan jag säga att Al-Azhar Park var gårdagens stora behållning, dit åker vi igen utan tvekan.

Kommentarer
Postat av: Tove

åå vad härligt ni verkar ha det. och så fina bilder du tar sweetie. aj like!! hallå där fotografen :)

2008-09-26 @ 20:46:23
URL: http://tovelicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0