Ramadan och såpopera-liknande nyheter

Precis hemkommen från "Ramadan-frukost". Och vad gör jag då? Bloggar om det såklart.


Jag vet inte om den här bilen är så representativ för bilar i Kairo, men den visar i alla fall hur smutsigt allt blir här.

Vi tog en taxi dit väldigt tidigt, har hört så mycket om trafiken under Ramadan. Efter en kort sväng i Dokki (där bilen ovan skådades) och inhandlande av en bukett rosor ringde vi K och frågande om vi fick komma lite tidigare. Vi kände oss båda lite trötta efter två dagars magsjuka. Visst fick vi komma tidigare, så medan den sista handen las vid maten satt vi i tv-rummet och kollade på CNN (Gustav verkar för övrigt vara en jäkel till orkan). Tio över sex stog alla och stampade vid den uppdukade maten. Jag, min pojkvän, K och M hade förstås inte fastat men de andra, K:s två döttrar inklusive män och fyra barnbarn hade fastat under dagen och var självklart väldigt ivriga att få börja äta.
Maten står uppdukad och snart får alla hungriga äta.

Middagen började traditionsenligt med hibiskusjouce och tomatsoppa. Sedan var det bara att hugga in på kyckling, kött, ris, kåldolmar, sallad, ostgratinerade kronärtskockor, picklade grönsaker, såser, röror o s v. Efter allt detta bjöds det på färska dadlar, mango, vindruvor, oriental delight och andra frukter och sötsaker jag inte kommer ihåg namnen på.


Efterrättsbordet.

Som om man (i alla fall vi som inte fastat) var mätta nog, så fortsatte kvällen i salongen med kaffe/te och choklad, torkade frukter och mer oriental delights.


Nötter och torkad frukt säljer som smör i solsken under Ramadan.
 
Kvällens stora samtalsämne var att en mulimiljardär tillika parlamentsledamot här i Egypten misstänks ha lejt en man att mörda en popsångerska i Dubai. Popsångerskan var tidigare gift med denna mäktigta man och övervakningskameror i hennes hus visade bilder på hennes mördare som i sin tur kunde länkas samman med miljardären. Ryktet går att hon visste något "obekvämt" om honom och att han därför ville göra sig av med henne. Kanske fanns utpressning med i bilden. Mulitmiljärdären/parlamensledamoten är nu arresterad och alla hans bolags aktier har sjunkigt med sammanlagt 60 %. Vilken soppa. Hollywood nästa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0