R.I.P Lennart



I flera år (kanske åtta?) jobbade jag på Skansens julmarknad. Stod i folkdräkt från Rättvik och sålde alltifrån julpynt och lotter till senap. Det var en väldigt mysig tradition som tog slut när jag slutade plugga och började jobba i butik, d v s började jobba helger. Då gick det inte att kombinera längre.

Men till sak. Förrutom att man alltid jobbade med samma tanter, i samma folkdräkt och fick samma usla ersättning år ut och år in, så var det en annan sak som alltid återkom. Besöket av de två glada AIK-gubbarna. Erik och Lennart var alltid på Skansens julmarknad. De var alltid på bra humör och alla som jobbade på julmarknaden kände igen dem, de var ju där varje år. Ibland flera helger. Man blev liksom glad när man såg dem, man kände att ingenting av det som var bra med julmarknaden hade förändrats, de kom alltid tillbaka. Läste i DN idag att Lennart har gått bort efter en tids cancersjukdom och känner att där rök ytterligare en anledning att jobba på julmarknaden igen.


Kommentarer
Postat av: B

Du var så vacker i din "gamla" folkdräkt från Rättvik - en orsak god som någon för ett besök på Skansens Julmarknad när det begav sig. Kram/B

2009-11-24 @ 13:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0